seeraddar

Yetkin
Dün, bir arkadaş bana hakaret ettikten sonra mesajını düzenledi.
Ben de bunu bildirdim. Muhtemelen ceza aldı ama tam emin değilim. Bugün baktığımda, başka bir konuda tekrar mesaj yazmış. Yani aldığı ceza bir günden bile az sürmüş.

Şimdi soruyorum, bu tür insanların foruma ne kadar katkısı olabilir? Ne kışkırtıcı bir mesaj vardı ne de sinirlenecek bir konu. Futbol veya siyaset konusu olsa belki anlayabilirim ama burada hiçbir sebep yoktu.

@creazy ile belki tamamen zıt düşüncelerimiz var ama bir defa bile o raddeye gelmedik. Her mesajımız saygı çerçevesinde. Açtığı konular tartışmaya açık konular; tartışıyoruz ama ne onun açısından ne de benim açımdan bir sıkıntı çıkmıyor.

@SF26 çok koyu bir Beşiktaşlı. Ben ise Beşiktaş’ı günahım kadar sevmem. Ne zaman deplasmana gitsek kaybederiz. Eskiden çok tartıştık ama asla hakaret olmadı.

Bu durumdaki gibi belki 10 kişi daha etiketleyebilirim. Ancak bakın, bu insanlar bunu yapabiliyorsa diğerleri de yapabilir. Eğer yapmıyorlarsa, bilerek yapmıyorlar. Üstelik verdiğim örneklerdeki tartıştığım kişilerin tamamı, sinirleri kolayca gerecek konu türlerinde tartıştığım insanlar. Ama dün o hareketi yapan kişi için hiçbir sebep yoktu. Normalde bu tarz şeyleri önemsemem ama geçen sefer yine bir başkası futbol konusunda hakaret etmişti ve yine çok kısa süreli bir ceza almıştı. Açıkçası beni rahatsız ediyor, hem hakaret et hem ufak cezalar al.

Son düzenleme:
Artı 24 Eksi
Bunu da biliyoruz ve bunun yetersiz olduğunu söylüyoruz. Bunun yetersiz olmasından dolayı hakaret cezaları ağırlaştırılmalı isimli öneri konusunu açtım, yani yapılan doğru ancak yeterli değil, burada demek istediğimiz.
Tekrarlarda ağırlaşıyor benim demek istediğim de bu. Kimse ilk uyarısından 1 ay yemek istemez, ha onun da olmuşluğu var tabii.
En ufak şeyde hakaret eden birisinin bıkması bence çok da önemli değil. Konuda en ufak denecek bir şey de yok. Sebepsiz bir şekilde bir hakaret bu, adam bıksa ne olur bıkmasa ne olur?
Kimin nasıl bir gün geçirdiğini bilemeyiz. Burada kimse özelinde bir savunma olarak algılamayın bunu. Adam basitçe kötü bir gün geçiriyor da olabilir.

En ufak şeyde hakaret eden birisinin bıkması bence çok da önemli değil. Konuda en ufak denecek bir şey de yok. Sebepsiz bir şekilde bir hakaret bu, adam bıksa ne olur bıkmasa ne olur?

Haksız duruma düştüğünde hatasını kabul etmek yerine küfür ve hakaret eden insanlar bunlar. Foruma üye sayısı dışında ne katkısı var merak ediyorum açıkçası.

Tekrarlarda ağırlaşıyor benim demek istediğim de bu. Kimse ilk uyarısından 1 ay yemek istemez, ha onun da olmuşluğu var tabii.

Kimin nasıl bir gün geçirdiğini bilemeyiz. Burada kimse özelinde bir savunma olarak algılamayın bunu. Adam basitçe kötü bir gün geçiriyor da olabilir.

Kötü bir gün geçirmesi hafifletici sebep mi? O zaman bende kötü bir gün geçiriyorum bir Recep Baltaş'a söveyim. Sonuçta hakkımdır değil mi?

Haksız duruma düştüğünde hatasını kabul etmek
Tam olarak bu durum oldu, biliyor musun? Adam, bilgi sorusu olan hiçbir soruyu yapamamış. Bana söven kişi ise, “Deneme çöz, eksiklerini gör.” diyor. Ben de diyorum ki, hiçbir şey bilmeyen biri neyin eksiğini görecek? Niye deneme çözmekle vakit kaybetsin? Deneme çözdükten sonra denemede gördüğü konulara sadece çalışacak ve daha da berbat edecek. Oysa baştan başlaması gerek. sonra bana bir mesaj yazıdı mesajına da cevap vermedim. En sonunda da sövdü.

Kötü bir gün geçirmesi hafifletici sebep mi? O zaman bende kötü bir gün geçiriyorum bir Recep Baltaş'a söveyim. Sonuçta hakkımdır değil mi?
Mesajı tam yazamadım orada yanlışlıkla göndere gitti. Demek istediğim şey bazen hepimiz ipin ucunu kaçırabiliyoruz, buradaki önemli nokta bunun tekrarı, alışkanlık olup olmaması.
E o zaman ben de kötü bir günümde gelene banı atayım :D

Tam olarak bu durum oldu, biliyor musun? Adam, bilgi sorusu olan hiçbir soruyu yapamamış. Bana söven kişi ise, “Deneme çöz, eksiklerini gör.” diyor. Ben de diyorum ki, hiçbir şey bilmeyen biri neyin eksiğini görecek? Niye deneme çözmekle vakit kaybetsin? Deneme çözdükten sonra denemede gördüğü konulara sadece çalışacak ve daha da berbat edecek. Oysa baştan başlaması gerek. sonra bana bir mesaj yazıdı mesajına da cevap vermedim. En sonunda da sövdü.
Sövdü dediğin tarafı da inceledim, yersiz bir laf yapmış, banını da yemiş. Ama konuya girerken çok daha sövme bir sövme bekliyordum açıkçası.

Mesajı tam yazamadım orada yanlışlıkla göndere gitti. Demek istediğim şey bazen hepimiz ipin ucunu kaçırabiliyoruz, buradaki önemli nokta bunun tekrarı, alışkanlık olup olmaması.

Kurallar gayet açık. Kötü gün hafifletici sebep olamaz. İnsan kendine hakim olabilecek kapasitede bir canlı. Hayvanlar aleminde yaşamıyoruz. Hakim olamıyorsa olamıyorsa o gün foruma cevap yazmayacak bu kadar basit.

Kurallar gayet açık. Kötü gün hafifletici sebep olamaz. İnsan kendine hakim olabilecek kapasitede bir canlı. Hayvanlar aleminde yaşamıyoruz. Hakim olamıyorsa olamıyorsa o gün foruma cevap yazmayacak bu kadar basit.
Herkes öyle olsa bize gerek kalmaz zaten :D ama maalesef olamıyor. Olamayana da cezasını veriyoruz. Ne diyelim, umarız herkes öyle olur.
Kötü günü de hafifletici bir sebep olarak sunmadım bu arada, çarpıtılmasın o tarafı. Sadece gereksiz sert bir sistemin faydadan çok zararı olur.

Sövdü dediğin tarafı da inceledim, yersiz bir laf yapmış, banını da yemiş. Ama konuya girerken çok daha sövme bir sövme bekliyordum açıkçası.
Sövmenin azı çoğu olabilir mi?
Anlatmak istediğimi anlamıyorsunuz. Burada “sövmenin azı çoğu” diye bir şey yok; sövmenin azı-çoğu olmaz. Şimdi arkadaşın dediği kelimeyi demiş, veya “anabacı” düz gitmiş — evet, biri biraz daha ağır ama öteki de sövmek diğeride. Biri hafif diye davranıp daha az ceza vermek saçma. O zaman ben de birine sinirlendiğimde “anabacı” düz gitmek demek yerine küçük küçük hakaretlerle söveyim. Ve daha az cezalar alarak yırtayım.

çarpıtılmasın o tarafı. Sadece gereksiz sert bir sistemin faydadan çok zararı olur
Burada “aşırı katı olun, herkese uyarı verin” demiyoruz zaten. Neden sürekli öyle anlıyorsunuz, anlamıyorum. Normal insan hatası olabilecek durumlarda tabii ki inisiyatif almalısınız. Ama dümdüz hakarette neyin inisiyatifi olabilir? Zaten burada katı davranmanız gerek; hafif davranıp, inisiyatif alacak yer burası değil ki.