Dxdiag

Çalışkan
Herkese selam,
iPhone 11 cihazımdaki sorun nedeniyle, Tüketici Hakem Heyetine başvurdum. Karar lehime çıktı ve Hepsiburada'ya ulaştırdım. İnceleyip döneceğiz dediler. Süreç ne kadar sürüyor. Tecrübesi olanlar bilgilendirirse sevinirim.

Bunun bir kuralı veya genel geçer bir uygulaması yok.

THH'den lehinize karar aldığınızda teknik olarak 2 yol tercih edeceksiniz. İlki güzellikle karşı tarafınıza ulaşıp, konuşup size ödeme yapmasını beklemek. Diğeri ise THH kararı ile karşı tarafınıza karşı icra takibi başlatmak ve icra dosyası üzerinden işlemler gerçekleştirip paranızı tahsil etmeye çalışmak.

Bunun bir kuralı veya genel geçer bir uygulaması yok.

THH'den lehinize karar aldığınızda teknik olarak 2 yol tercih edeceksiniz. İlki güzellikle karşı tarafınıza ulaşıp, konuşup size ödeme yapmasını beklemek. Diğeri ise THH kararı ile karşı tarafınıza karşı icra takibi başlatmak ve icra dosyası üzerinden işlemler gerçekleştirip paranızı tahsil etmeye çalışmak.
Direkt iletişime geçtim kayıt açtılar fakat ses seda yok hocam şimdilik. Gerekirse icra başlatabilirim. Çünkü para iadesine gidecekler gibi ama heyet misli ile değişim kararı verdi.

Herkese selam,
iPhone 11 cihazımdaki sorun nedeniyle, Tüketici Hakem Heyetine başvurdum. Karar lehime çıktı ve Hepsiburada'ya ulaştırdım. İnceleyip döneceğiz dediler. Süreç ne kadar sürüyor. Tecrübesi olanlar bilgilendirirse sevinirim.
Selamlar,

Firmalar 15 gün içerisinde THH kararını uygulamak zorundadır ancak kimi zaman süreç yavaş ilerleyebiliyor. 15 günlük periyotta iseniz şu anda beklemenizi öneririm. Eğer bu süre aşıldıysa son bir kez daha firma ile görüşüp yasal sürenin aşıldığını ve tarafına birkaç gün içerisinde dönülmediğinde icra kuruluna başvuracağını belirtin. Ardından birkaç gün içerisinde geri dönüş yapılmazsa THH kararı ile icra takibi başlatınız.