Bu öneri uygulamaya geçirilmeyecektir.
Noktalama işaretlerinin hatalı yazımı
Hayatımda yediğim en saçma 2 uyarıyı göstermek isterim.İlki soru sahibine nükteli şekilde nasıl monitöre süspansiyon yağı bulaştırdığını sordum ve oda cevap verdi ardından "gereksiz mesaj" uyarısı aldım (konuyla alakasız yazmamın sebebi bir çözüm olmadığı için,zaten geriye kalanların hepsi aynı çözümü önermişti).Görebileceğiniz gibi kendisi cevap vermiş yani rahatsız olduğunu düşünmüyorum ,konu altında %1 bile sapma olmadan mesaj atamıyacaksak soru sorup çıkacağımız bir yere dönüşecek zamanla burası.Zaten benim dışımdaki tüm yorumlar benzer önerileri vermişti.Moderatörlerin kafasına göre kullandığı saçma sapan bir kural gereksiz mesaj.

2. Kural ise görüp görebileceğiniz en deli saçması,fotoğraf yeterli olacaktır.

Hayatımda yediğim en saçma 2 uyarıyı göstermek isterim. İlki soru sahibine nükteli şekilde nasıl monitöre süspansiyon yağı bulaştırdığını sordum ve oda cevap verdi ardından "gereksiz mesaj" uyarısı aldım (konuyla alakasız yazmamın sebebi bir çözüm olmadığı için, zaten geriye kalanların hepsi aynı çözümü önermişti).Görebileceğiniz gibi kendisi cevap vermiş yani rahatsız olduğunu düşünmüyorum, konu altında %1 bile sapma olmadan mesaj atamayacaksak soru sorup çıkacağımız bir yere dönüşecek zamanla burası. Zaten benim dışımdaki tüm yorumlar benzer önerileri vermişti. Moderatörlerin kafasına göre kullandığı saçma sapan bir kural gereksiz mesaj.

2. Kural ise görüp görebileceğiniz en deli saçması, fotoğraf yeterli olacaktır.

Yine boşluktan uyarı almışız iyi mi?

Dosya Ekleri

• Screenshot_2024-01-17-19-30-54-215_org.mozilla.firefox.webp
    Screenshot_2024-01-17-19-30-54-215_org.mozilla.firefox.webp
    56,4 KB · Görüntüleme: 165
  • Screenshot_2024-01-17-16-50-10-287_org.mozilla.firefox.webp
    Screenshot_2024-01-17-16-50-10-287_org.mozilla.firefox.webp
    57,8 KB · Görüntüleme: 173
  • Screenshot_2024-01-17-00-32-07-272_org.mozilla.firefox.webp
    Screenshot_2024-01-17-00-32-07-272_org.mozilla.firefox.webp
    52,5 KB · Görüntüleme: 164
Son düzenleme:
Artı -13 Eksi
Diğer forumlardan farkımız kalmaz o zaman.
Kurallar olmasa kaliteli ortam olmazdı.
Yazım kuralı ayrı bir mesele. Boşluk gibi gözden kaçabilecek durumlar sayılmamalı. Diğer konuda ise; ya kural değişmeli ya da moderatörlerimizin kafa yapıları. Daha belli şeyler ile kural biraz daha açılabilir. Örnek vermek gerekirse; konu ile alakalı soru sorulabilir, aynı konu üstünden başka soru sorulamaz gibisinden.

Son düzenleyen: Moderatör:
Moderasyon ekibi günden güne daha "based" oluyor.

images.webp

Harbiden yazım hatasından uyarı yediyseniz, ciddi bir şekilde yazma konusunda berbatsınız demektir. İki forumda birden 2000 üstü mesajım var hala yemedim. Ama nazar değebilir şimdi. 😅

Yet another "Sosyal yazım kuralları neden önemlidir?" konusu. Ya 2. ya da 3. oldu. Uygun bir kategoride en üste sabitlenseler güzel olabilir. Bayılıyorum bu "Yazım kuralları kaldırılsın/gevşetilsin." önerilerine.

Madem kuralların kaldırılmasını istiyorsunuz, izninizle oldukça bayat esprimi yapayım:

2. kural ise görüp görebileceğiniz en deli saçması,fotoğraf yeterli olacaktır.

Bilerek virgülden sonra gelmesi gereken boşluğu koymadım. Aslında o boşluğun olduğu hâlini de bir görelim:

2. kural ise görüp görebileceğiniz en deli saçması, fotoğraf yeterli olacaktır.

Birden ne kadar güzelleşti cümle, görüyor musunuz? En önemli kurallardan.

Sosyal'de gördüğüm kadarıyla iki tip üye var:
  1. Yine boşluktan uyarı almışız, iyi mi?
  2. Bu forumlar nedeniyle imla kural kullanımım fark edilir derecede iyileşti hocam, teşekkürler.
Kurallar, ders çıkarmanız için var. Kalitenizi artıracak türdendir yazım kuralları. Dilinize duyduğunuz saygıyı ölçer. Öğrenmeye karşı olmayın. Cezalar olmasa hiç umurunuzda bile olmayabilirdi, en azından caydırıcı etkiye sahipler.

Konu altında %1 bile sapma olmadan mesaj atamayacaksak...

Sizinki %1 değildi.

Müsaadenizle mesajınızın düzenlenmiş hâlini paylaşayım, işinize yarar belki:

Hayatımda yediğim en saçma 2 uyarıyı göstermek isterim. İlki: Soru sahibine nükteli şekilde nasıl monitöre süspansiyon yağı bulaştırdığını sordum ve o da cevap verdi, ardından "gereksiz mesaj" uyarısı aldım (konuyla alakasız yazmamın sebebi bir çözüm olmadığıydı, zaten geriye kalanların hepsi aynı çözümü önermişti). Görebileceğiniz gibi kendisi cevap vermiş yani rahatsız olduğunu düşünmüyorum, konu altında %1 bile sapma olmadan mesaj atamayacaksak soru sorup çıkacağımız bir yere dönüşecek zamanla burası. Zaten benim dışımdaki tüm yorumlar benzer önerileri vermişti. Moderatörlerin kafasına göre kullandığı saçma sapan bir kural gereksiz mesaj.

2. uyarı ise görüp görebileceğiniz en deli saçması, fotoğraf yeterli olacaktır.

Yine boşluktan uyarı almışız, iyi mi?

Bu hâli bile tam doğru olmayabilir, elimden geldiğince düzelttim. Kelimelerin arasında çokça kez iki boşluk vardı ayrıca. Sanırım alıntılayınca açığa çıkıyor veya sistemsel bir sorun, bilemiyorum. Daha önce görmemiştim.

Yet another "Sosyal yazım kuralları neden önemlidir?" konusu. Ya 2. ya da 3. oldu. Uygun bir kategoride en üste sabitlenseler güzel olabilir. Bayılıyorum bu "Yazım kuralları kaldırılsın/gevşetilsin." önerilerine.

Madem kuralların kaldırılmasını istiyorsunuz, izninizle oldukça bayat esprimi yapayım:

• Eiichiro Oda ne zaman kaydolmuş? 🏴‍☠️ Keşke bana cevap verseydi, hayranıyım. O'sunu büyük yazmanız gerekirdi ayrıca, özel isim.

Bilerek virgülden sonra gelmesi gereken boşluğu koymadım. Aslında o boşluğun olduğu hâlini de bir görelim:

Birden ne kadar güzelleşti cümle, görüyor musunuz? En önemli kurallardan.

Sosyal'de gördüğüm kadarıyla iki tip üye var:

Kurallar, ders çıkarmanız için var. Kalitenizi artıracak türdendir yazım kuralları. Dilinize duyduğunz saygıyı ölçer. Öğrenmeye karşı olmayın. Cezalar olmasa hiç umurunuzda bile olmayabilirdi, en azından caydırıcı etkiye sahipler.

Sizinki %1 değildi.

Müsaadenizle mesajınızın düzenlenmiş hâlini paylaşayım, işinize yarar belki:

Bu hâli bile tam doğru olmayabilir, elimden geldiğince düzelttim. Kelimelerin arasında çokça kez iki boşluk vardı ayrıca. Sanırım alıntılayınca açığa çıkıyor veya sistemsel bir sorun, bilemiyorum. Daha önce görmemiştim.

Birincisi evet benim örneğim konuyla alakalı. İkincisi de/da kabul edilebilir ,boşluk halen saçma gelmekte .Fark etmediğiniz şey ise benim sadece boşluk için bu öneriyi verdiğim.