Bu öneri uygulamaya geçirilmeyecektir.
Noktalama işaretlerinin hatalı yazımı
Hayatımda yediğim en saçma 2 uyarıyı göstermek isterim.İlki soru sahibine nükteli şekilde nasıl monitöre süspansiyon yağı bulaştırdığını sordum ve oda cevap verdi ardından "gereksiz mesaj" uyarısı aldım (konuyla alakasız yazmamın sebebi bir çözüm olmadığı için,zaten geriye kalanların hepsi aynı çözümü önermişti).Görebileceğiniz gibi kendisi cevap vermiş yani rahatsız olduğunu düşünmüyorum ,konu altında %1 bile sapma olmadan mesaj atamıyacaksak soru sorup çıkacağımız bir yere dönüşecek zamanla burası.Zaten benim dışımdaki tüm yorumlar benzer önerileri vermişti.Moderatörlerin kafasına göre kullandığı saçma sapan bir kural gereksiz mesaj.

2. Kural ise görüp görebileceğiniz en deli saçması,fotoğraf yeterli olacaktır.

Hayatımda yediğim en saçma 2 uyarıyı göstermek isterim. İlki soru sahibine nükteli şekilde nasıl monitöre süspansiyon yağı bulaştırdığını sordum ve oda cevap verdi ardından "gereksiz mesaj" uyarısı aldım (konuyla alakasız yazmamın sebebi bir çözüm olmadığı için, zaten geriye kalanların hepsi aynı çözümü önermişti).Görebileceğiniz gibi kendisi cevap vermiş yani rahatsız olduğunu düşünmüyorum, konu altında %1 bile sapma olmadan mesaj atamayacaksak soru sorup çıkacağımız bir yere dönüşecek zamanla burası. Zaten benim dışımdaki tüm yorumlar benzer önerileri vermişti. Moderatörlerin kafasına göre kullandığı saçma sapan bir kural gereksiz mesaj.

2. Kural ise görüp görebileceğiniz en deli saçması, fotoğraf yeterli olacaktır.

Yine boşluktan uyarı almışız iyi mi?

Dosya Ekleri

• Screenshot_2024-01-17-19-30-54-215_org.mozilla.firefox.webp
    Screenshot_2024-01-17-19-30-54-215_org.mozilla.firefox.webp
    56,4 KB · Görüntüleme: 165
  • Screenshot_2024-01-17-16-50-10-287_org.mozilla.firefox.webp
    Screenshot_2024-01-17-16-50-10-287_org.mozilla.firefox.webp
    57,8 KB · Görüntüleme: 173
  • Screenshot_2024-01-17-00-32-07-272_org.mozilla.firefox.webp
    Screenshot_2024-01-17-00-32-07-272_org.mozilla.firefox.webp
    52,5 KB · Görüntüleme: 164
Son düzenleme:
Artı -13 Eksi
@brkdnmz hocam çok güzel bir yazı yazmış ve çokta açıklayıcı olmuş. Ayrıca @Theafricanus hocamın yazdığı son mesajında da hatası bulunuyor. virgül önceki cümle ile bitişik kullanılır, sonraki cümle ile değil. Düzeltirseniz sevinirim hocam.
Merhaba ,nasılsınız?
Merhaba, nasılsınız?

@brkdnmz hocam çok güzel bir yazı yazmış ve çok da açıklayıcı olmuş. Ayrıca @Theafricanus hocamın yazdığı son mesajında da hatası bulunuyor. Virgül önceki cümle ile bitişik kullanılır, sonraki cümle ile değil. Düzeltirseniz sevinirim hocam.
Merhaba, nasılsınız?
Merhaba, nasılsınız?

Yok düzelte bastım.

• Kızgın
İfadeler: 308
"Başarı öykünüz nedir, yağ nasıl fışkırdı?" ve "bu olay nasıl gerçekleşti?" aynı şeyler değil mi? Nasıl sorduğumuz konuyla alakası olup olmadığını da mı değiştiriyor, garip. İlk kurala katılmıyorum, çok da konudan uzak bir mesaj değildi açıkçası. Biraz tölerans olmalı.
İkinci kurala katılıyorum yazım ve imla hataları benim de göz zevkimi çok bozuyor.
İki kişinin benim gibi forum özürlü biri yüzünden ceza alması beni üzdü açıkçası. Geçmiş olsun, iyi sosyaller.
Sad Cry GIF

~𝓑𝓮𝔂𝔃𝓪

Ekranına yağ sıçramış monitöre 'nasıl yağ sıçratmayı becerdin kanka' demek ile benim verdiğim örneğin bir alakası yok mu? Peki.
Evet yok. Arkadaş ekranına yağ sıçratmış yani bir sorun var. Arkadaşımızda “Nasıl becerdin?” demiş. Ama senin verdiğin örnekte “Gta nasıl para kasılır” diyor. Bir sorun yok. Sorun olmadığı için “Gta nasıl aldın kanka” derse bu yüzden konu akışı bozulur. Bilmem anlatabildim mi.

Birincisi evet benim örneğim konuyla alakalı.

Alaka düzeyi tartışılır, bence %1'den çok sapma var ama bu benim düşüncem tabii. Birazcık da üsluptan elenmişsiniz sanırım.

"Başarı öykünüz nedir, yağ nasıl fışkırdı?" ve "Bu olay nasıl gerçekleşti?" aynı şeyler değil mi? Nasıl sorduğumuz konuyla alakası olup olmadığını da mı değiştiriyor, garip. İlk kurala katılmıyorum, çok da konudan uzak bir mesaj değildi açıkçası. Biraz tolerans olmalı.

Konu sahibi böyle düşünüyorsa bana yorum yapmak pek düşmez. Saygı duyarım. "Çok uzak" olmadığına katılmıyor değilim.

İkincisi de/da kabul edilebilir ,boşluk halen saçma gelmekte .

Bakınız. Bu, mesajı düzenlemediğim hâl. Bir de düzenleyeyim şimdi:

İkincisi de/da kabul edilebilir, boşluk halen saçma gelmekte.

Değil maalesef, saçma değil. Boşluk koymanın yanı sıra doğru yere koymak da önemli. Tıpkı "de/da" kullanımı gibi boşluk kullanımı da önemlidir. Şimdi burada "Tüm kurallar eşittir." demek isterdim ama benim gözümde bile pek değil ne yalan söyleyeyim. :) Noktalı virgülle ilişkimiz iyi değil. Yine de en azından bahsettiğiniz iki kural, cümlenin yapısını ve görünüşünü eşit düzeyde etkiliyor benim gözümde. Boşluk koymayınca anlam bozulmuyor, fark o kadar. Ne var ki metin çok çirkinleşiyor.

Fark etmediğiniz şey ise benim sadece boşluk için bu öneriyi verdiğim.

Haklısınız, aması yok. Amacım az da olsa farkındalık kazandırmaktı, bu kadar fazla yazım yanlışı görünce kaptırdım kendimi biraz. Bunu hakaret/aşağılama olarak algılamayın, sizin de görebildiğiniz üzere yaptığınız hata sayısı az değil. Zaman geçtikçe bu konuda kendinizi daha da iyileştirmek sizin elinizde ve Sosyal Kuralları bu yolda sizi teşvik eden bir "engel." Engele takılı kalmak ya da gelişip üzerinden atlayabilmek, verdiğiniz emeğe bağlı.

Mesajınızla denedim, düzeltti aslında. Sizde mi bir sorun oldu acaba?