• Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
    iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.

Kingston 2x32 GB Hynix A-die RAM'e 6000 MHz CL24 olması için timing ayarı önerisi

Testi başlatıyorum. Ayarlar görselde mevcut.

Gear kapalı 6200 1-2-0 çok ekstrem normalde, açabilmen de mucize aslında DR'de. Apex vesaire olsaydı 6400 zorlardın ya da 2:1 mod 8200-8400 MT/s. Dual Rank optimizasyonuyla 8000-8200 açılabilecek yakın zamanda. Ona çalışıyorlar şu anda. Ama senin kartta mümkün olmaz bu durum.

@Ayhan Dönmez hocam benim bahsettiğim, değerler değil. Mouse hareketleri çok keskindi. 1.3 SoC verdiğimiz için olabilir mi?

O test bitti. Sonra TestMem5 ile girdim teste, 30dk oda devirdi.

@Ayhan Dönmez hocam benim bahsettiğim, değerler değil. Mouse hareketleri çok keskindi. 1.3 SoC verdiğimiz için olabilir mi?

Akıcılık daha mı iyiydi 1.3 SoC iken? 1-2-0 IMC limit, ondan negatif etkiliyor olabilir ya da NORM aldığın için şu an düzelmiş olabilir. Tekrar bakarsın ona.

SoC 1.3 iken Nitro 1-2-1'di. Şimdi SoC düşürtüp Nitro'yu sıktın. İşleri zora soktun yani. IMC baş edemezse akıcılık kısabilir, TestMem'de hata vermeyip oyunlarda çok sıkıntı yaşadığım oldu. O durum şans. Ekstrem zorluyorsun şu anda. Dual Rank için sınır bu değerler.

Akıcılık daha mı iyiydi 1.3 SoC iken? 1-2-0 ımc limit, ondan negatif etkiliyor olabilir ya da norm aldığın için şu an düzelmiş olabilir. Tekrar bakarsın ona.

Evet çok keskin hissi vardı. Aim falan da çalışmamıştım. Şu an neyse aim odur yani.

Bu SoC ne etki yaratıyor bir anlaya bilsem. Daha net konusabilirim.

Evet çok keskin hissi vardı. Aim falan da çalışmamıştım. Şu an neyse aim odur yani.

NORM farkı olabilir, bakarsın. RELAXED stabil ederler bir süre sonra. İntel'deki Mixed moda geçirtti zorla AMD herkesi. İntel de aynı şekilde FGR mod getirmişti, o da AMD'deki NORM karşılık geliyor. RELAXED ise Mixed mod denk geliyor.

Bu SoC ne etki yaratıyor bir anlaya bilsem. Daha net konusabilirim.

Uncore komponentlerin ana voltajı. iGPU, I/O, IMC vesaire bir sürü komponent var orada. CCD ve SoC diye iki kısım var çiplette. O yüzden bellek kontrolcüyü ilgilendiren voltajlar SoC-VDDP-VDD IO. iGPU kapatma sebebin de o. Şu anda iGPU açık olsa belki Boot etmez ya da direkt hata verir.

Hoacm benim FPS sorunum yok. 540Hz FPS oyunlarında alamam imkansız. %0.1 değerini 540 değerinde stabil tutacak bir işlemci yok. Bunun için en az oyunda 1500-1600 FPS almam gerek.

Hoacm benim FPS sorunum yok. 540Hz FPS oyunlarında alamam imkansız. %0.1 değerini 540 değerinde stabil tutacak bir işlemci yok. Bunun için en az oyunda 1500-1600 FPS almam gerek.

Valorant ve CS2 dışında olsaydı belki, RTX 5090 ve RTX 2060 bile aynı güçte bu oyunda fark yok. FPS olarak sadece bant genişliği farkı olur.

Bu yüzden sadece akıcılık ve mouse keskinliği istiyorum.

@Ayhan Dönmez hocam merhaba, test bitti sonuçları sizlerle paylaştım bakar mısınız?

Dosya Ekleri

• test.webp
    88,8 KB · Görüntüleme: 39
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…