Kingston CL30 6000MHz Hynix A-die RAM için timing önerisi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yani koskaca G.Skill boşa muhendis calıstırıyor.

Yani koskaca G.Skill boşa muhendis calıstırıyor.

Biz 200 sayfa mesaj oldu, saatlerce test oldu. Ayarlara baktım daha düşük değerlere geçmişim.

@Ayhan Dönmez hocam bu BIOS'tan geri dönemiyoruz değil mi? Normal anakart sitesinden indirdim. Yükleme yapmıyor.

Son düzenleme:

Artık dönme olayı olmaz. Yolundan dönme, 6000-6600 arası hepsini stabil et RELAX-NORM. Öyle denersin. Oyun oynamaktan daha zevkli bu iş, en azından @SunseTTime gibi Frame Pacing uğraşmazsın. Force ve A-Die vardı onda, iade etmeseydi Buildzoid gibi 8400 MT/s açardı 9700x'te.

1.2.7.0 AGESA'dan sonraki tüm sürümlerde 1.2.0.3g ve öncesine döndertmiyor. Flashback bile yemiyor ASUS'ta. Engellemişler. 2003 güncelsen kalsın, resmi olarak çıkar bu sürüm zaten.

SoC limit muhabbeti olmasa 6600 denerdin belki ama 1.35 SoC uzun vade çok sağlıklı olmaz. 1.32 sabitledim ben 1-2-1 Nitro.

İlk kulandığım 6200 dönecektim, anakartın sürümü bu değildi. Ondan dedim temiz kurulumda yapacaktım. Hevesim kaçtı ya, Intel platformu olan bir üst düzey kafe bakacağım. Deneyimleyip karar vereceğim. Yüksek ihtimal AM4 geçerim, ya da Intel AM5 yeterince sorun çıkardı. GPU'da hayır göremedik CPU'da belki DDR5 platforumu sorunlu. DDR 6 çıksa bile 2075 de falan geçerim.

@ggbye merhaba bu yapılanlar işlemleri ne için yapıyorsunuz acaba RAM'in standart hali yetersiz mi merak ettim?

@ggbye merhaba bu yapılanlar işlemleri ne için yapıyorsunuz acaba RAM'in standart hali yetersiz mi merak ettim?

%1 ve %0.1 değerleri yükseltmek için yapıyoruz. Mouse keskinlik ve Crosshair dalgalanmasını voltaj ayarlayarak stabil olmasını sağlıyoruz. Tavsiye etmem, çok uğraştırıcı bir yol. 540Hz kullandığım için düzenliyorum. CL30 6000MHz DR Hynix-a die kit varsa elinde ayarlarımı bıraktım, kullan deneyimle farkı kendin gör.

Dosya Ekleri

• 2.webp
    24,2 KB · Görüntüleme: 29

Hynix'a ile Hynix'a die farklı oluyor değil mi?

Hynix'a ile Hynix'a die farklı oluyor değil mi?

Aynı oluyor. Sadece a-die olarak belirtmeyen kit yüksek ihtimal m-die oluyor. M-die kitlerin overclock potansiyeli düşüktür. Bu ayarlar ona uygun olmaz. İstersen konu aç gelip bakalım. Neymiş neler olur diye daha kesin konuşuruz.

Tekrar söylüyorum. Arka cebinde torvanida ve masanda vantilatör olacak. FPS oyunları için 400Hz kullanıyorsan bile gereksiz. Diğer oyunlarda uzun uğraş vermek gerek. @Ayhan Dönmez bu konuda daha bilgili, her ne kadar çözüm almasa bile yardımcı olur.

400Hz dediğin nedir monitör mü?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…