4 yıllık kazandım. 80/40 gayet iyi bir sonuç. İstesem mezuna bıraksam veya erken çalışmaya başlasam rahat daha fazlasını yapardım belki TIP fakültesini kazanırdım (istemediğim bir bölüm, sadece söylüyorum.)
Evet, demişsiniz. Resmen "4 yıllık hedefi unut" demişsiniz. Bende bunun yanlış olduğunu, 11. Sınıfın ikinci döneminde çalışmaya başlayan ve günlük sadece 1, en fazla 2 saat ayıran yine ben 80/40 sonuç yaptım. YKS sandığınız kadar zor bir sınav değil. Kasmamanız gerekiyor sadece.
YKS'yi gözünüzde büyütmeyin. Derslerde uyuyordum ben. Öğlen araları geçim için aromali sigara satar, arta kalan vakitte bazen 20-25 dakika ders çalışırdım. Öğleden sonra bir saat çalışır, eve gidince bir saat tekrarlardım ve emin olun zor bir tarafı yok. Ayrıca bunları yaparken araya 30 dakikada bir 10 dakika mola koyarak yani ortalama 20 dakika mola vererek yapardım.
Sadece verimli bir çalışma şartıyla günlük 2 saat maksimum çalışsanız belki benim aldığım sonuçtan daha fazlasını alırsınız.
Ben size "art niyet" ile yaklaşmıyorum. Yanlış anlamayın, forumda bir istisna dışında kimseye yaklaşmadım, yaklaşmamda.
Sizin düşüncelerinize göre Meslek okuyan birisi ya okuduğu dala odaklanmalı ya da hedefini fazla büyütmemeli. Ama bu yanlış bir bakış açısı. Kendimden örnek veriyorum, isterseniz geçmiş Meslek Lisesi öğrencilerden örnek verebilirim. Mesela Mühendis olup Savunma Sanayide çalışan var iyi bir derece yapmıştı veya TIP kazanan. Her yıl mezun olduğum liseden böyle yüksek dereceli bölüm mezunları geliyordu ve sizin söylediğinizin aksine öyle günde saatlerce çalışmıyordu bu kişiler. Ek kurs, dershane, ek kitap gibi yardımcı etkenlerle çalışıyorlardı. Ha, aklıma gelmişken ben devletin verdiği kaynaklarla çalıştım. Sadece bir kere özel kaynak aldım.