MediaMarkt ve Tüketici Hakem Heyeti rezilliği

Keşke kendiniz direkt SteelSeries'a gönderseydiniz. Ben önceki mouse'umu direkt kendilerine gönderip 2 kere değiştirmiştim.

Aydınlattığınız için sağ olun. Ama sadece emsal kararı göstererek defalarca farklı firmalardan iade aldım ve birçok arkadaşımın da iadesi almasını sağladım. Bilemiyorum artık firmalar ne düşünerek bu kararı görünce sorun çıkartmadan güncel değeri üzerinden iade onaylıyorlar. Yapay zeka hiç kullanmam, sadece Mesut Çevik'in şu videosunu referans almıştım. Zaten o da bu karardan bahsediyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aklınızda olsun, bu bakış açısı doğru değil. Videoyu izlemedim ama videoda Mesut Çevik de bu şekilde yorumluyorsa yanlış yorumluyor o zaman. THH kararları "emsal" nitelik taşımaz. THH'ler bir mahkeme bile değil.

Sizin yaşadığınız örneklerde satıcılar muhtemelen bilgisizlik sebebiyle çekinmiş, korkmuş veya inisiyatif kullanmış olabilir. THH kararlarına güvenerek hukuki işlem başlatmayın. Genel olarak mevzuat ve Yargıtay kararları inceleyerek hukuki işlem başlatın.

Rica ederim.

Sadece İl Tüketici Hakem Heyetine itiraz etsem yeterli olur mu? Yani karşı taraf savunmasında ürünün ayıplı olduğunu ve servis raporunu göndermemelerini sebep göstersem?

Sadece İl Tüketici Hakem Heyetine itiraz etsem yeterli olur mu? Yani karşı taraf savunmasında ürünün ayıplı olduğunu ve servis raporunu göndermemelerini sebep göstersem?
THH kararlarına karşı itiraz yolu tüketici mahkemelerinde yapılıyor. Söylediğiniz gibi bir itiraz yolu yok. Zaten kararınızın en son kısmında da yazıyor bu.

THH kararlarına karşı itiraz yolu tüketici mahkemelerinde yapılıyor. Söylediğiniz gibi bir itiraz yolu yok. Zaten kararınızın en son kısmında da yazıyor bu.

İtirazda bir de gider avansını da benim ödemem gerekecek sanırım. Farklı masraflar da çıkabilir, belli mi olur adalet. Belki mahkeme beni haksız bulup bir de bana tazminat ödetecek. Bu ülkede her şey beklenir.

İtirazda bir de gider avansını da benim ödemem gerekecek sanırım. Farklı masraflar da çıkabilir, belli mi olur adalet. Belki mahkeme beni haksız bulup bir de bana tazminat ödetecek. Bu ülkede her şey beklenir.
Tüketiciler harçtan muaf olduğun için evet sadece gider avansı ödemeniz gerekiyor.

Diğer söylediğiniz riskler her davada var. Ayrıca kaybettiğinizde tazminat ödemeyeceksiniz. Karşı taraf kendisini avukat ile temsil ettirirse avukatlık ücreti ödersiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…