Nasıl yağ yakarak kilo alınır?

PoyrazToprakk

Üyecik
Yaklaşık 5-6 ay önce 16 yaşında, 181-182 cm boyunda ve 54 kilo ektomorf bir bireyim. Dirty bulk ile spor yaparak 5-6 ayda 70 kilo oldum. Fakat sorun şu: Hızlı şekilde kilo aldığım için yağlandım.

Amacım 80 kilo olmak. Bu 80 kiloya çıkarken nasıl yağ verebilirim?

Yani hem yağ vereceğim hem kütle kazanacağım. Bu durumda ne yapmalıyım? Yağsız yavaş beslenirsem 80 kilo olduğumda yağ oranımın düşeceğini düşünüyorum. Önerileriniz var mı?

Benim stratejime göre 80'e yağsız çıkacağım, yağ oranım düşecek. Eğer istediğim oranda olmazsa, hala yüz hatlarım keskin olmazsa 85'e çıkacağım, yine yavaş şekilde ve ardından 80'e cut yapacağım. Böylelikle yağlardan iyice vereceğim.

Eğer bu yöntem doğru ise günde kaç kalori almalıyım? Aldığım yağların ne olduğu ve ne kadar olduğu önemli mi? Beslenmede nelere dikkat etmeliyim, söyler misiniz?

Recomposition dediğimiz, kalori açığı bırakıp ağırlık çalışarak ve yeterli beslenerek yağı verebilir ve kas kazanabilirsiniz.

Fakat unutmayın; kalori açığında olduğunuzdan dolayı clean bulk yapar gibi kas kütleniz artmayacaktır.

Ya asıl istediğim şey aslında cüsseli durmak bu yüzden de 182 boyda 54 kilo iskelet gibi duruyordu ben 70e kadar çıktım. Hala yeterli değil ve artı olarak yüz hatlarım kayboldu. Eğer bu dediğiniz şey ile 10 kilo alabilecek ve yağ yakabileceksem bu benim için harika bir şey.

Kalori açığında olacağınız için 1 gram bile alamazsınız. Vücudunuzdaki yağı kaybedip ondan sonra clean bulk yaparak kas kütlesi kazanmalısınız.

Kalori açığında olacağınız için 1 gram bile alamazsınız. Vücudunuzdaki yağı kaybedip ondan sonra clean bulk yaparak kas kütlesi kazanmalısınız.

Peki yağsız şekilde 80 kiloya kadar çıksam örnek olarak 70 kiloyken %20 yağ oranına sahip olsam ve fazladan yağ almazsam %17, 5 yağ oranına sahip olacağım. 80 olduğumda da bu dediğiniz şeyi uygulasam ve %12'lere indirsem nasıl olur mantıklı değil mi sizce?

Spor yaptığınızı varsayıyorum. Sağlıklı bir kalori açığı oluşturacak, günlük protein ihtiyacınızı ve makrolarınızı istikrarlı şekilde tamamlayarak ağırlık çalışması yapacaksınız. Haftada birkaç gün de antrenman sonuna kardiyo eklersiniz, su tüketiminizi yüksek tutarsınız, zamanla vücut kompozisyonunuz istediğiniz şekilde ilerler.

Makroların hesaplanması için bilinen araçları kullanabilirsiniz, aynı zamanda kaç kalori almalıyım sorusunu da vücut ölçülerinizi, kilonuzu ve boyunuzu bu hesaplama formüllerine girerek referans bir değer bulabilirsiniz. Yağ alımı önemlidir, besin makrosu olarak alınan yağın vücudumuzdaki yağlanmayı artıracağı konusunda bir yanılgı var, zeytinyağı gibi sağlıklı yağların alımı hormonel denge için oldukça önemlidir, o size göre oluşturulan değerlerin çok altında kalmayın ve sağlıklı yağları tercih edin.

Şeker, beyaz ekmek, işlenmiş ürünler gibi kalitesiz, ödem yapan, hızlı acıktıran ve tabii ki fazlası yağlanma yapan ürünleri kısmanızı söylememe gerek yok. Ayrıca bölgesel yağ yakımı diye de bir şey olmadığı için biraz vücudu gözlemlemek gerekiyor, yüz hatlarınız istediğiniz oranda belirginleşebilir ya da çok büyük değişimler olmayadabilir, genetik faktör de önemli nihayetinde.

En önemlisi istikrar ve gözlemlemek, her vücut her diyete, programa, sürece aynı tepkiyi vermez. Kervan yolda düzülür mantığıyla üstünde hemfikir olunan bir programla başlayın, sabredin, vücudunuzun tepkilerine göre ufak değişiklikler yapın, umarım en kısa sürede istediğiniz fiziğe ulaşırsınız.​

Önce kilonuzu verin ondan sonra clean bulk yapın. En temizi budur. Kalori açığını da abartmayın, kas kaybı olur.

Önce kilonuzu verin ondan sonra clean bulk yapın. En temizi budur. Kalori açığını da abartmayın, kas kaybı olur.
Hocam, fakat ben zaten 70 kiloda bile zargana gözüken birisiyim, ektomorf olduğum için. Önce kiloyu alıp sonra cut yapsam nasıl olur?

Yazınısın hepsini okudum peki dediğim şekilde önce clean bulk ile 85 yapıp sonra 80e cut atsam nasıl olur mantıklı mıdır?

Son düzenleme:
Hocam, fakat ben zaten 70 kiloda bile zargana gözüken birisiyim, ektomorf olduğum için. Önce kiloyu alıp sonra cut yapsam nasıl olur?
Clean bulk yapın o halde. Yağ oranınızı biliyor musunuz? 11-12 civarındaysa bulk'a başlayabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…