Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
@11115 Ben o BIOS'a yazan elemana başka hiçbir şey demiyorum, EXPO açmayınca oyunlar donuyor, açınca donuyor, elle subtiming vs. girince düzeliyor ne alaka ki yani? X870 Hero'yu da batırdı bu son BIOS, eski BIOS'a dönderdim Hero'yu. TUF'ta sıkıntı yapmadı, sadece EXPO açık kapalıyken sıkıntı var, elle timingleri girince düzeliyor. Başta MSI'ye kızıyordum, şu an MSI düzeldi ASUS batırdı. Gigabyte, ASRock falan mı almalıydık ne yapmalıydık anlamadım gitti, yok mu adam gibi stabil BIOS yazan bir şirket? Ek olarak tek tek linpack Xtreme 10 GB denedim, 1.24-1.25-1.26-1.27-1.28 SoC'ta, hepsinde sapıttı. Sadece ve sadece 1.2350 SoC'ta 467 Gflops'da stabilite yakaladım, 50 kere yaptım hatta 10 GB. Neden böyle sence ne düşünüyorsun? 1.23 ve altı SoC'ta da 6400 gidiyor zaten, benim çip 1.2'de 6400 yapamıyor denedim.

@11115 2133 için Max 1.2350 SoC kullanabiliyorum yani sonuç olarak, bu BIOS'la mı alakalı emin değilim, çok büyük saçmalık var bu işte ama çözemedim asla. Önceki DRAM training 5 saniye olan bioslarda baktığımda 1.25SoC'ta da aynı linpack testi stabil gflops veriyordu 2 3 saparak. Bu sefer ya 100 150 saptı, ya da böyle arada çaktırmadan 10 15 saptı sonra kendini topladı ama ben anladım tabii. 1.2350 üstüne ciddi düştüm orada sabitledi gflopsu, ne düşünüyorsun bu konuda? Vddglere ellemek bir şey değiştirmedi, direk SoC'tan etkileniyor benimki. BIOS'la mı alakalı bilmiyorum, saçma sapan bir BIOS ama önceki bioslarda benim RAM training 8X Burst'e rağmen 10 saniye. Bunda 45 50 saniye.

PBO limitli olduğunu tam nereden anladınız bir de, Ryzen Master'den tdc edc vesaire baktınız mı, 3 değer de 1000 1000 1000 yazıyor mu sizde? Ben AMD Advanced kısmından da denedim sonrasında Cinebench R23 test ettim, ikisinde de eşit 155 160 arası watt çekti. Sizin dediğiniz AIDA testi 100 110 watt cıvarı çekip 80 derece yaptı Max işlemciyi onu da anlamadım, eskiden bu testi yaptığımda nasıldı durum hatırlamıyorum.

@11115 Yani PBO limitli olsa, Prime95'te 95 derece sabit çalışmazdı öyle söyleyeyim, ful+ful watt çekiyor Prime95 Small'da. AIDA CPU fpu cache 100 110 Watt'ta 80 derece yaptı, çözemedim.

Eki Görüntüle 146096

Aylar sonra geldiğimiz noktaya bak, güler misin ağlar mısın? CL28'i de saldım, Nitro'yu da saldım, SoC fclk ile uğraşıp duruyorum.

Vallahi kendim için konuşacak olursak bu işler adamı dert sahibi yapar hocam 2 haftada bunu öğrendim tabii Allah dert vermesin derdimiz bu olsun da, harbi saçlarım beyazladı. EXPO'yu açtım birkaç ayar yapıp çıktım. Her kafadan farklı bir ses çıkıyor yok şunu aç yok şunu kapat, stabiliteyi bulacağım diye zamanımı daha fazla heba edemem. Size en iyi ayarları bulma çabanızda iyi yolculuklar...

Son düzenleyen: Moderatör:
Anladım tamam, yaptığımda atacağım bakarız. Şu an 1.2350 SoC'ta stabil fclk yakaladığımı düşünüp, üstüne gdm disabled ve 1-2-0 Nitro linpack denemesi yapıyorum da, ciddi sapma olmazsa stabil niyetine kullanacağım bakalım bilmiyorum. Mevzu fclk ve SoC muhabbeti sanırım benim işlemcide. 2:1 işlemcisi benimki işte klasik. 1:1de çok zorladık, çok ince bir çizgi var onu yakalamak lazım.

Kitler dediğim gibi 1.75'te imcye ekstra yük bindirmiyor, kit sıcaklığı da oyunda hala 40 42 arası 1.6-1.65'e göre. SPD sıcaklık doğru okumuyor anlamında mı diyorsunuz? Ic'lere çok volt gittiğinden ıc'ler 65'SE mesela SPD 42 mi okuyor anlamında, tam dediğinizi anlamadım.

Şu anki PBO ayarlarında Prime95 small fft 95'e fırlayıp tam watt çekiyor, keza Cinebench R23'te öyle. -20 undervoltlu iken denemiştim AIDA CPU fpu cacheyi, sebep o olabilir mi? Şu an işlemci stokta çünkü, RAM'le uğraşıyorum.

@11115 yanlış hatırlamıyorsam AIDA64 testinde 4,8 4, 9lardaydı -20 +200, belki Core streching yapıyor olabilir böyle bir yükte bilmiyorum -20 benim işlemci için ciddi bir değer çünkü, her ne kadar 12 saat Prime95 blend yapmama rağmen hata vermese de... -20 muhabbeti yüzünden 110W çekip belki kendini limitledi bilemedim, diğer testleri de yaptım onlar normaldi, Cinebench'te 155 160W, Prime95 175 185W 95 derece sabitti.

Evet SPD sıcaklığı kitin içindeki imc sıcaklığını net göstermiyor o yüzden 1.65 üzerine çıkmayın derim. En azından daily kullanım için. Ha eğer deneme yapıp en iyi skora çıkmak istiyorsanız sorun değil ama daily için 1.70- 1.80 arasına çıkmayın. Reddit'te bir hafta önce 1.85 de deneme yapan arkadaş kitleri eline almıştı. Ve 1.65 daily kullandığını deneme yapmak için 1.80leri denediğni paylaşmıştı.

Evet SPD sıcaklığı kitin içindeki imc sıcaklığını net göstermiyor o yüzden 1.65 üzerine çıkmayın derim. En azından daily kullanım için. Ha eğer deneme yapıp en iyi skora çıkmak istiyorsanız sorun değil ama daily için 1.70- 1.80 arasına çıkmayın. Reddit'te bir hafta önce 1.85 de deneme yapan arkadaş kitleri eline almıştı. Ve 1.65 daily kullandığını deneme yapmak için 1.80leri denediğni paylaşmıştı.
Anladım tamamdır. Arada o kadar fark oluyor mu acaba IC'lerle spd arasında ben de net bilmiyorum. Hynix cipler high voltaja dirençlidir aslında, kolay kolay bozulmaması lazım soğutuyorsan.
Vallahi kendim için konuşacak olursak bu işler adamı dert sahibi yapar hocam 2 haftada bunu öğrendim tabii Allah dert vermesin derdimiz bu olsun da, harbi saçlarım beyazladı. EXPO'yu açtım birkaç ayar yapıp çıktım. Her kafadan farklı bir ses çıkıyor yok şunu aç yok şunu kapat, stabiliteyi bulacağım diye zamanımı daha fazla heba edemem. Size en iyi ayarları bulma çabanızda iyi yolculuklar...
Aynen ben de öyle düşünüyorum. İşlemci dandik biraz 1:1'de, soc fclk zıt etkılenıyor o olmasa benım işim çok kolaydı yapacak bir şey yok. Herkesi dinlemene gerek yok, ben paylaşılabilcek her şeyi hatta fazlasını burada paylaştım. İşlemci sadece pbo aç açacaksan curve optimizer yapma sonra ram işine gir. High voltaj mod açmadan da çok zor 6400 ve üzeri. Direk 1.4v 6400 cl30 kit aldıysan o başka tabi. Senin soc voltaj yeterliydi sanırım 6400 için. 2133'te stabil açabiliyordun diye hatırlıyorum.

Anladım tamam, yaptığımda atacağım bakarız. Şu an 1.2350 SoC'ta stabil fclk yakaladığımı düşünüp, üstüne gdm disabled ve 1-2-0 Nitro linpack denemesi yapıyorum da, ciddi sapma olmazsa stabil niyetine kullanacağım bakalım bilmiyorum. Mevzu fclk ve SoC muhabbeti sanırım benim işlemcide. 2:1 işlemcisi benimki işte klasik. 1:1de çok zorladık, çok ince bir çizgi var onu yakalamak lazım.

Kitler dediğim gibi 1.75'te imcye ekstra yük bindirmiyor, kit sıcaklığı da oyunda hala 40 42 arası 1.6-1.65'e göre. SPD sıcaklık doğru okumuyor anlamında mı diyorsunuz? Ic'lere çok volt gittiğinden ıc'ler 65'SE mesela SPD 42 mi okuyor anlamında, tam dediğinizi anlamadım.

Şu anki PBO ayarlarında Prime95 small fft 95'e fırlayıp tam watt çekiyor, keza Cinebench R23'te öyle. -20 undervoltlu iken denemiştim AIDA CPU fpu cacheyi, sebep o olabilir mi? Şu an işlemci stokta çünkü, RAM'le uğraşıyorum.

@11115 yanlış hatırlamıyorsam AIDA64 testinde 4,8 4, 9lardaydı -20 +200, belki Core streching yapıyor olabilir böyle bir yükte bilmiyorum -20 benim işlemci için ciddi bir değer çünkü, her ne kadar 12 saat Prime95 blend yapmama rağmen hata vermese de... -20 muhabbeti yüzünden 110W çekip belki kendini limitledi bilemedim, diğer testleri de yaptım onlar normaldi, Cinebench'te 155 160W, Prime95 175 185W 95 derece sabitti.

Vallahi bende şu an AIDA'da dahil bütün testlerde 95 dereceye dayanıp 5.3GHz'e yapışıyor. +125 vermiştim ben. AIDA'da eğer bu bahsettiğim ayarı açmazsam -30 da versem hata vermiyor AIDA'da. Çekirdek hızları da 4.7 4.9 arası gidip geliyor 80 85 derecede. Ama ne zaman "disable current limiter" ayarını açsam verdiğim co direkt hata veriyor. Bunun sebebini @deadfellow ile konuşmuştuk. Limitlendiği için Max freq çıkamadığı için aylarca +200 -35 co stabil sanip kullandım ben. Meğerse PBO limit bugi var mış. Ve bu sorunu çözdükten sonra +200 MHz de -20 bile versem hata veriyor. Ayrıca stutter sorunu vardı bu sorunu fark edip ayar yapmadan önce artık onlarda kayboldu.

Katılıyorum. Ayarlarımı stabilleştirene kadar dedim ki keşke bu kadar şey bilmesem EXPO açıp kullansam. Ama bir kez kendi donanım konfigarsyonun sweet pointini yakalarsanız gerçekten her şey akıyor. Oyunlar akıyor, %1FPS leriniz dünyadaki insanların %90ından yüksek oluyor, Windows masaüstü ortamı bile daha akıcı hale geliyor. Gecikme sıfıra yakın smooth deneyim yaşıyorsunuz, değiyor yani.
RAM'ler önemli ve bir o kadar da tunelaması zor. Ama ayarı bulursanız bütün PC deneyiminiz değişiyor.

Vallahi bende şu an AIDA'da dahil bütün testlerde 95 dereceye dayanıp 5.3GHz'e yapışıyor. +125 vermiştim ben. AIDA'da eğer bu bahsettiğim ayarı açmazsam -30 da versem hata vermiyor AIDA'da. Çekirdek hızları da 4.7 4.9 arası gidip geliyor 80 85 derecede. Ama ne zaman "disable current limiter" ayarını açsam verdiğim co direkt hata veriyor. Bunun sebebini @deadfellow ile konuşmuştuk. Limitlendiği için Max freq çıkamadığı için aylarca +200 -35 co stabil sanip kullandım ben. Meğerse PBO limit bugi var mış. Ve bu sorunu çözdükten sonra +200 MHz de -20 bile versem hata veriyor. Ayrıca stutter sorunu vardı bu sorunu fark edip ayar yapmadan önce artık onlarda kayboldu.
Anladım ben +100 +200den vazgeçtim direk dümdüz stok pbo açtım şu anda. Amd advanced de yapsak kendini limitliyor o zaman değil mi? Dedikleriniz gerçekten doğru ve benim senaryoyla uyumlu fakat tekrar altını çizmek istiyorum. Prime95 gibi baba bir testte neden 180 185w dayanıp 95 derece, bir tek aidada bunu yapıyor yani ya da cinebench r23'te de skorlar normal ve wattlar. Sadece aidada fark ettim yani ben bu durumu, onu merak ettim sadece.

Ben aslında mantığı bir tık anladım, normal sandığımız wattlar da aslında normal değil, limiter var her türlü. Occtde mesela 150 160 çekerken 200w çekiyor current limiter kaldırırsan. Aynı mantıkla demek ki prime95'te 200w'ları geçecek, aidada da aynı şekilde olacak @11115

Bu durum asusa mı özel acaba yoksa msi gigabyte de falan da var mı bu durum?

Son düzenleme:
Anladım tamamdır. Arada o kadar fark oluyor mu acaba IC'lerle spd arasında ben de net bilmiyorum. Hynix cipler high voltaja dirençlidir aslında, kolay kolay bozulmaması lazım soğutuyorsan.

Aynen ben de öyle düşünüyorum. İşlemci dandik biraz 1:1'de, soc fclk zıt etkılenıyor o olmasa benım işim çok kolaydı yapacak bir şey yok. Herkesi dinlemene gerek yok, ben paylaşılabilcek her şeyi hatta fazlasını burada paylaştım. İşlemci sadece pbo aç açacaksan curve optimizer yapma sonra ram işine gir. High voltaj mod açmadan da çok zor 6400 ve üzeri. Direk 1.4v 6400 cl30 kit aldıysan o başka tabi. Senin soc voltaj yeterliydi sanırım 6400 için. 2133'te stabil açabiliyordun diye hatırlıyorum.
high voltage mode olmadan vdd 1.42 öbürleri 1.4 1.4 1.850 soc 1.280 6400 2133 cl30 da bıraktım işte orta ayarları 1 e çektim dediğiniz gibi tras'ı arttırdım cstate açtım bankgroupswap apu gdm disable nitroyu direk off yaptım. Çünkü kesinlikle imkansız 6000 cl30 kitleri hem 6400 2133 flck hem de 1/2/0'da çalıştırmak yok yani olmuyor iflas ediyor imc ölüyor. 7800x3d için sweetspot 2133 flck diyorlar diye 6400 yaptım aslında 6200 2167 cl28 high voltage mode olmadan soc 1.25 stabildi ama sırf flck'yi 2133 yapacağım diye 6400'e çektim. Yaptıklarım bu kadar.

@11115 Şimdi bu current limiti kaldırdıktan sonra orda pbo limit manuel kısmından ne ayarladınız tam olarak ,142w yazmanız yeterli mi tdc edcye ellemeden? Ben hiç bulaşmak istemedim bunlara başım ağrımasın diye de, bu haliyle de dediğiniz stuter mevzusu oluyor işte. Sonrasında aida64 ile test ederken direk crash mi yiyorsunuz yoksa program error mu veriyor, olay görüntüleyicisinde whea error tarzı? Tesekkürler.

high voltage mode olmadan vdd 1.42 öbürleri 1.4 1.4 1.850 soc 1.280 6400 2133 cl30 da bıraktım işte orta ayarları 1 e çektim dediğiniz gibi tras'ı arttırdım cstate açtım bankgroupswap apu gdm disable nitroyu direk off yaptım. Çünkü kesinlikle imkansız 6000 cl30 kitleri hem 6400 2133 flck hem de 1/2/0'da çalıştırmak yok yani olmuyor iflas ediyor imc ölüyor. 7800x3d için sweetspot 2133 flck diyorlar diye 6400 yaptım aslında 6200 2167 cl28 high voltage mode olmadan soc 1.25 stabildi ama sırf flck'yi 2133 yapacağım diye 6400'e çektim. Yaptıklarım bu kadar.
Nitro disable mi şu anda, 1-2-1 değil mi, zentimings atarsan bakayım merak ettim.

Anladım ben +100 +200'den vazgeçtim direk dümdüz stok PBO açtım şu anda. AMD Advanced de yapsak kendini limitliyor o zaman değil mi? Dedikleriniz gerçekten doğru ve benim senaryoyla uyumlu fakat tekrar altını çizmek istiyorum. Prime95 gibi baba bir testte neden 180 185W dayanıp 95 derece, bir tek AIDA'da bunu yapıyor yani ya da Cinebench R23'te de skorlar normal ve wattlar. Sadece AIDA'da fark ettim yani ben bu durumu, onu merak ettim sadece.

İanın bilmiyorum hocam. Benim Cinebench, OCCT de hep 130W limitliyordu. Sadece Prime95 de 130W üzerine çıkıyordu. Sebebini halen bilmiyorum. Prime95 algoritması limiti mi kaldırıyordu bilmiyorum. Ancak bildiğim bir şey var:

Eğer AIDA64'te stabilite testi yapıyorsanuz ve 9800X3D için PBO da +200 vermesiniz bile stokta bu işlemcinin çalışma frekansı 5.250 MHz.
95 dereceye ulaşmadığı sürece all Core loada girince 5.250 MHz vermesi lazım. AIDA64'te testi açtığınızda effective clock 4.9 civarı kalıyorsa sıkıntı.

Dediğim gibi eğer OC ve undervolt stabilitesine bakıyorsanız AIDA64'te temp limit sınırları içinde(95C) Max freq çıkmıyorsa zaten hata vermez. Ve PBO limitlidir. Ben aylarca hata vermiyor zaten diye +200 -35 co ile kullandım. Meğerse frekans yukarı çıkmadığı için hata vermiyormuş. Ne zaman bu Bug'ı fark edip limiti elle zorlayarak kaldırdım +200 -20 bile anında hata vermeye başladı. Ama 5.4' zorluyordu HWiNFO'da. Bende +125 ve -10 -20 arasında sonlandırdım. Ha +200 verirsem bu co ayarı stabil olmuyor -5 -10 ile anca +200 de stabil oluyor.

@behramabi Ben 2133 flckyı 1.235 soc üzerinde stabil açamıyorum malesef ciddi olarak denedim 25-30'ar kere linpack 10gb yaparak buldum mevzuyu. Bu son biosla mı alakalı bilmiyorum ama saçma çünkü, imc'nin bu kadar nefret etmesi vsoc'tan.

İanın bilmiyorum hocam. Benim Cinebench, OCCT de hep 130W limitliyordu. Sadece Prime95 de 130W üzerine çıkıyordu. Sebebini halen bilmiyorum. Prime95 algoritması limiti mi kaldırıyordu bilmiyorum. Ancak bildiğim bir şey var:

Eğer AIDA64'te stabilite testi yapıyorsanuz ve 9800X3D için PBO da +200 vermesiniz bile stokta bu işlemcinin çalışma frekansı 5.250 MHz.
95 dereceye ulaşmadığı sürece all Core loada girince 5.250 MHz vermesi lazım. AIDA64'te testi açtığınızda effective clock 4.9 civarı kalıyorsa sıkıntı.

Dediğim gibi eğer OC ve undervolt stabilitesine bakıyorsanız AIDA64'te temp limit sınırları içinde(95C) Max freq çıkmıyorsa zaten hata vermez. Ve PBO limitlidir. Ben aylarca hata vermiyor zaten diye +200 -35 co ile kullandım. Meğerse frekans yukarı çıkmadığı için hata vermiyormuş. Ne zaman bu Bug'ı fark edip limiti elle zorlayarak kaldırdım +200 -20 bile anında hata vermeye başladı. Ama 5.4' zorluyordu HWiNFO'da. Bende +125 ve -10 -20 arasında sonlandırdım. Ha +200 verirsem bu co ayarı stabil olmuyor -5 -10 ile anca +200 de stabil oluyor.
Anladım deneyeceğim bunu da, dediğiniz iyi oldu. Pbo power limit kısmından sadece ppt 142 yapsam yeterli mi, tdc edc ellemeyeceğim değil mi? Hatayı nasıl alıyorsunuz bir de direk crashlemezse yani, program duruyor mu yoksa whea error mu veriyor windows event viewerde? Hiç hata almadım çünkü bilmiyorum.

Dediğiniz mevzu var bende, 4.9 all core kalıyor aidada ama diğer programlarda watt olması gerektiği gibi. Ama tabi ki current limiter kaldırırsan occt 200w bile oluyor ondan bahsetmiyorum.

1.25 altı 6400 denemeniz saçma zaten. Hiç kimse 1.23 ile 6400 çalıştıramıyor. En azında çoğunluk. Kaldı ki eğer 1.23 ile 6400 hatasız çalıştırabiliyorsanız golden sample demektir cpunuz. Boot etmesinden bahsetmiyorum, Karhu'da hata verir, VT3'te hata verir yetersiz socket voltajı. Deadfellowun işlemcisi 1.25 vsoc da 6400 yapabiliyor ve kendisi 4 tane 9800X3D değiştirmişti yanlış hatırlamıyorsam. Ama ona rağmen 1.28 vsoc ile kullanıyor, margin vermek için.

Yapmaya çalıştığınız şey 6400 yani 3200 Uclk'i 1.25 socket voltajı altında çalıştırmak ki bence saçma. Eğer olmuyorsa olmuyordur, Nitro 1/2/0 6200C26 yapın verin 1.18 vsoc fclk de 2166 yapın geçin. Hem daha sıkı timingde girebilirsiniz sub timingleri bir tık daha düşürebilirsiniz.

Bakın bu ayarlarda gflopsta oynama oluyıor mu?
Ya da eğer 6400 de oynama oluyorsa her şeyi aynı bırakın vsocda 1.26 kalsın sadece fclk 2000'e çekip bakın gflops değişikliği var mı? Sonra 2200'e alıp tekrar bakın. Hangisinde ne kadar değişim var karşılaştırın.

Anlam veremiyorum size hocam...
@11115 Ben size baştan anlatayım çünkü mevzu çok karıştı. Şimdi özetleyeyim. 1.235 soc ve üzeri 2133 fclk stabil değil. 1.23 altı da 6400 stabil değil. 1.235 soc'ta 6400 stabil gdm enabledken, karhu vt3 hata vermıyor. Benim imc sağlam sadece fclk vsoc sevmiyor, 1:2 işlemcisi bu.

Dediğinize gelirsek, 1.18vsoc-1.2 vsoc 6200 cl26 2167 fclk yaptım olmuyor. 2167 fclk 1.18 soc'ta dahi stabil değil. 1.15 soc civarlarında stabil büyük ihtimal, 2200 fclk'da 1.05 civarında stabildir denemesem de öyle düşünüyorum. Bu şartlar altında 6200'ü 2067 fclk ile kullanacağım ya da 2100 2133 bilmiyorum, 2167 mümkün değil yani. 1.15soc'ta da 6200 açamıyorum.

Ne tavsiye edersiniz senaryo bu. Fclk limitliyor beni tek tek denedim, kimi işlemci soc limite takılmadan 2200 fclk açarken benimki açamıyor vddg falan da etkisiz, direk soc'tan etkileniyor. Gerçekten durum bu. Dün saatlerce yaptım.

Şöyle olmalıydı, iyi bir a die ram ile 8000 1:2 cl34-36 yakalanıp 1.0-1.05 vsoc 2200 fclk olmalıydı. 1:1 modda fclk olmuyor benim ya da düşük fclk kullanacağım hangisi mantıklı bilmiyorum. @11115

Anlattıklarımın eksiği var fazlası yok, size ilginç gelse de durum bu. Deadfellow'a unicorn işlemciler denk geliyor keza size de öyle. 2200 açmam için benim 1.05 soc vermem lazım, 1.3soc'ta 2200 her işlemci açamıyor şans işi bu, ben dediğim gibi 1.235 üstüne 2133 açamıyorum dün saatlerce denedim 1.23 altına stabil açtı diğer türlü gflops 100 150 oynuyor error correctiona sokuyor.

Eğer 1.15 soc'ta 6200 stabil açabilseydim o kadar kuvvetli olsaydı ki değil, minimum 1.18'de açabiliyorum stabil 6200'ü, fclk 2167 stabil değil bu soc'ta o da 1.15 civarında stabil. Yani 2133 2100 ya da 2067 fclk falan kullanmam lazım 6200 için, o da hoşuma gitmiyor. Keşke böyle olmasaydı ama malesef böyle. 2:1 işlemcisi bu. 8000 yapacaksın 2:1 1.0 soc'ta sonrasında fclk 2200 dayayıp keyfine bakacaksın, ben öyle anladım. Testler de onu gösterdi dün tüm gün uğraştım.

Yani fclk vsoctan bağımsız demek doğru değil. %50 %50 bu iş. Benimki %100 bağımlı, bz videolarını da izledim o da bahsetmiş orada. Ama kimisinde de hiç bağımlı değil tamamen şans. Beni çok uğraştırdı bu işlemci. 16gb m die yerine 24gb m die olsaydı çoktan 8000 dayayıp geçmiştim.

Biraz uzun oldu biliyorum ama süreç bu şekilde, sizlere saygım sonsuz, yazdığım hiçbir şeyi agresif olarak algılamayın lütfen. Yardımınız çok dokundu farkındayım, zaman ayırıp yardımcı oldunuz. Sadece süreç çok yıpratıcı ve sıkıştım kaldım şu anda. 6200 c26 fclk 2067 olacak bu işin sonu eğer 2:1 kullanmayacaksam @11115

Nitro disable mi yaptın auto mu ? Nitro disable, 1-2-0'dan daha zor diye biliyorum, bilmiyorum yanlış mı biliyorum. Böyle bir manyaklık hiç denemedim çünkü. Zentimings nitro kısmıyla beraber atarsan bakalım son halini.

@11115 Gflops max böyle oluyor, üstü fclk için facia, 100 150 oynatıyor gflopsu arada error correctiondan, 1.23 socun altı da 6400 için facia.

1746543897402.webp

Gdm disabled ve 1-2-0 bazı oyunlarda bariz drop var. Soc çok sınırda, gdm disabled kullanmak ımkansız bunu, bir ihtimal 1-2-1 stabil olabilir gdm enabledken. Fclk büyük sıkıntı çıkarttı, 2100 de kullanılmaz 6400'le, yapacak bir şey yok.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.