@11115 Ben o BIOS'a yazan elemana başka hiçbir şey demiyorum, EXPO açmayınca oyunlar donuyor, açınca donuyor, elle subtiming vs. girince düzeliyor ne alaka ki yani? X870 Hero'yu da batırdı bu son BIOS, eski BIOS'a dönderdim Hero'yu. TUF'ta sıkıntı yapmadı, sadece EXPO açık kapalıyken sıkıntı var, elle timingleri girince düzeliyor. Başta MSI'ye kızıyordum, şu an MSI düzeldi ASUS batırdı. Gigabyte, ASRock falan mı almalıydık ne yapmalıydık anlamadım gitti, yok mu adam gibi stabil BIOS yazan bir şirket? Ek olarak tek tek linpack Xtreme 10 GB denedim, 1.24-1.25-1.26-1.27-1.28 SoC'ta, hepsinde sapıttı. Sadece ve sadece 1.2350 SoC'ta 467 Gflops'da stabilite yakaladım, 50 kere yaptım hatta 10 GB. Neden böyle sence ne düşünüyorsun? 1.23 ve altı SoC'ta da 6400 gidiyor zaten, benim çip 1.2'de 6400 yapamıyor denedim.
@11115 2133 için Max 1.2350 SoC kullanabiliyorum yani sonuç olarak, bu BIOS'la mı alakalı emin değilim, çok büyük saçmalık var bu işte ama çözemedim asla. Önceki DRAM training 5 saniye olan bioslarda baktığımda 1.25SoC'ta da aynı linpack testi stabil gflops veriyordu 2 3 saparak. Bu sefer ya 100 150 saptı, ya da böyle arada çaktırmadan 10 15 saptı sonra kendini topladı ama ben anladım tabii. 1.2350 üstüne ciddi düştüm orada sabitledi gflopsu, ne düşünüyorsun bu konuda? Vddglere ellemek bir şey değiştirmedi, direk SoC'tan etkileniyor benimki. BIOS'la mı alakalı bilmiyorum, saçma sapan bir BIOS ama önceki bioslarda benim RAM training 8X Burst'e rağmen 10 saniye. Bunda 45 50 saniye.
PBO limitli olduğunu tam nereden anladınız bir de, Ryzen Master'den tdc edc vesaire baktınız mı, 3 değer de 1000 1000 1000 yazıyor mu sizde? Ben AMD Advanced kısmından da denedim sonrasında Cinebench R23 test ettim, ikisinde de eşit 155 160 arası watt çekti. Sizin dediğiniz AIDA testi 100 110 watt cıvarı çekip 80 derece yaptı Max işlemciyi onu da anlamadım, eskiden bu testi yaptığımda nasıldı durum hatırlamıyorum.
@11115 Yani PBO limitli olsa, Prime95'te 95 derece sabit çalışmazdı öyle söyleyeyim, ful+ful watt çekiyor Prime95 Small'da. AIDA CPU fpu cache 100 110 Watt'ta 80 derece yaptı, çözemedim.
Eki Görüntüle 146096
Aylar sonra geldiğimiz noktaya bak, güler misin ağlar mısın? CL28'i de saldım, Nitro'yu da saldım, SoC fclk ile uğraşıp duruyorum.
Vallahi kendim için konuşacak olursak bu işler adamı dert sahibi yapar hocam 2 haftada bunu öğrendim tabii Allah dert vermesin derdimiz bu olsun da, harbi saçlarım beyazladı. EXPO'yu açtım birkaç ayar yapıp çıktım. Her kafadan farklı bir ses çıkıyor yok şunu aç yok şunu kapat, stabiliteyi bulacağım diye zamanımı daha fazla heba edemem. Size en iyi ayarları bulma çabanızda iyi yolculuklar...
Son düzenleyen: Moderatör: