Sen de şey oldu mu acaba merak ettim de, RAM trainingden hemen sonra MB logosu görünüyor fakat Windows gelince DP no signal diyor, 2 farklı kabloyla da denedim, arada böyle yapıyor. Windows 10'da hiç denk gelmedim buna, hep 11'de olmuştu. Tomahawkta'da bu sorun vardı, hiç başına geldi mi acaba? Driveri mi initiateleyemiyor acaba anlamadım ki. Monitör kapatıp açınca düzeliyor, ekran kartı RGB'si de kırmızı oluyor zaten Windows içine boot ediyor sadece bu DP no signal can sıkıyor arada. Bu da mı RAM'le alakalı acaba, akabinde oyunları denediğimde zaten stutter vardı, tekrar elle trainledim. Artık bu anakartın Nitro'su mu buglı bilmiyorum
Ben de AMD daha bulaşmam gibi duruyor, bulaşırsam 1 DPC board ve Hynix'a alırım kesinlikle. Monitor VG27AQ1A. Acaba Firmware'sinden mi kaynaklı yapıyor bunu bilemedim. Geçen NVIDIA driveri yeni sürümünü okumuştum bazı monitörlerde Black screen sorunu giderildi falan yazıyordu da benim monitör onlar arasında yoktu. Hatta bu monitör o.c modeli, 170 Hz ocleyince BIOS'a girince bazen 720p yapıyordu BIOS'u
Firmware kaynaklı mıdır kablo ya da ekran kartı DP portları mı gidik bilemedim. Yeni DP ve HDMI alıp deneyeceğim olmazsa. 2 DP kabloyla denedim de onlar eski. Biri zaten sistemi uçurmuştu kısa devreden artık naptıysa çıt çıt. 2 tane sağlam kablo var onlarla zaman içinde yapıyordu bu DP no Signal'ı sadece ilk boot ederken Windows'a. Tomahawk'ta da vardı bu sorun.
@11115 sizin SoC voltaj şu anda tam olarak kaç? HWiNFO tam 1.2 raporluyor VRM'deki ve CPU'daki SoC'u. Benim VRM'deki anakarttan ölcülen SoC 1.25'ken mesela 1.28 29'lara dayanırken soket rezistansından sonraki ölçülen miktar 1.24 oluyor HWiNFO'da, vddcr SoC voltaj yani.
Ben İzmir'den İstanbul'a göçtüm de ne oldu ki durum aynı
burayla İzmir benziyor hava durumu olarak zaten de AMD bezdirdi beni bir tık bakalım. Benim SoC voltaj da dediğim gibi 1.25 verdiğimde 1.29 VRM'den ölçülen 1.24 soket rezistansından sonra ölçülen oluyor, sizin ikisi de 1.2 sabit gibi. Benim anakart mı tırt acaba