Evet gdm auto enable olarak geliyor. Gdm off ve nitro 1/2/0 ben de 1.29 1.3 soc isteyebilir denemedim gerek görmedim. Gdm enable iken 1.25 stabil. Alt timinglerden de hangisi sıkıntı yaratıyor çözemedim gdm offken çünkü 1 haftalık ciddi stres teste rağmen hata almadım. Curve optimizer -15'teydi ondan dolayı düşündüğüm 2 tane hata aldım y cruncherde, sonrasında all core -10 yapınca altışar saatlik y crunchler sonucu yine hata almadım, belki de o anlık hatayı yakalamıştı gdm off 1.28 soc'ta vesaire arada instabilite yapıyordu bilemiyorum. Ya nitro çok tight geldi, ya bazı timingleri gevşetmek gerekecek, ya da soc 1.3 fullemek gerekecek, vdd 1.65 verilip denenecek vesaire. Tekrardan başa dönülecek yani. vddio vddq etki etmedi 1.45'e kadar verdim, 8000 ve üstü için gerekli genelde bunların üstü.
Benim işlemci bir tık tırt zaten bence. Undervolt performansı da iyi değil millet -30 -40 açıyor oyunda tekleme atma yapmıyor benim -25 direk mavi ekran. -15'te de hata vermesine şaşırmam o yüzden. Ram işine girilecekse işlemci kesinlikle stokta tutulması lazım, co - değerin stabil değilse her programda random hata alabiliyorsun ve çözemezsin. Sonuçta işlemcinin her çekirdeği ramle iletişim halinde o an biri gidikse hata verir ve ram mi verdi işlemci mi verdi olur olay.
@behramabi Benim denemediğim ayar kalmadı, yaklaşık 1 aydır bu işle uğraşıyorum. Geçmişten gelen tecrübem de var ama her zaman forumlara konu açıp destek yardım almak iyi, ne kadar iyi bildiğini düşünsen de bazı şeyleri yanlış bilebiliyorsun ya da daha iyisi oluyor vesaire, herkesin konuya katılıp görüş sunması önemli bu açıdan, kesin bir doğru yok bu işlerde, tamamen deneme yanılma tecrübe. Her sistem her işlemci her ram aynı değil. Gdm off stabil etmesi zor eğer ettiysen elleme derim iyice test et. Oyunlarda da gpu %0 tarzı tekleme takılma anlık ses kesilmesi vs olursa da ayarları değiştirip dene. Bu mevzuları fclk da yapabiliyor ama 2133'te 9800x3d stabil olmaması düşük ihtimal. 2200 her işlemci stabil değil ya da ucundan stabil belki bilmiyoruz. Vddp vddg elle tek tek ayarlayıp belki bakmak lazım ama şu anda 2200 benim için bir artısı yok 2133'e göre latency de ekliyor bir miktar ama bandwith fulluyordu orası iyiydi sadece.
Bizim ramler m die olduğu için bir ihtimal 6400'te trcd trp 38'de belki stabil değil benim için konuşursam, bunları 39 39 yapıp gdm off da denemem lazım benim. Çünkü trp trcd 37'deyken gdm off'ta bile çok zor hata verdi, aynı şey trc ve tras için de geçerli. Tras instabilite yaratıyor ve test programında hata vermiyor. Trc ise çok zor hata veriyor. Bu değerleri gevşek ayarlamakta bir tık fayda var. Gdm enableyken o senin yerine bu işi yapıyor.
Pmu trainingden bahsettiğim ayar ile ilk 1 dene eşitlemezse 0 2 3 dene auto zaten 3'tür o yüzden 3'ü pas geç 35 37 trainlemiş. Pyprime latency kontrol et bir miktar iyileştirecektir. Gdm enable yaparsan o senin yerine bu işi de yapıyor genelde 36'da eşitler phyleri.