- Makaleler
- 1
Büyük ihtimal hynix m die olabilir, benim ram de aynısı. Eğer kasa yan kapağı açma şansınız varsa ramlerinin etiketi vardır arka kısmında işlemciye doğru bakan kısmında, orayı bir ışık tutup okuyun. 20m derse hynix m 20a derse hynix a. Bu ramler m de çıkabiliyor a da çünkü bakma şansınız varsa bakın. Ek olarak thaiphoon burner vardı sanırım ama uzun süredir kullanmadım. Bir de o programı deneyin. Etiket yöntemi kesin çözüm eğer etiket kısmının sonundaki ek 20m 20a ise ordan anlarsın direk a mı m mi diye harfe göre.
Ben bios sıfırladıktan sonra minimal gitmeye karar verdim. Böyle deneyeceğim çünkü tekleme sıkıntısı oldu gdm disabled iken sistemde. Onu gözlemliyorum şu an ve gdm enabledken olmuyor. Nitro 1/2/1'e çektim. CL'yi 30'a çektim. Gaming açısından 26 28 30 çok fark etmiyor. Alt zamanlar ve hız önemli. Eğer senin de ram m die ise 1.5v vermen gerekebilir 1.45-1.5v arası 6400 cl30 stabil olacaktır ama iyi test etmen lazım. 1.45v m die stabil olmama şansı var kitten kite değişir. 1.5v verirsen fan da koyman gerekebilir 40 50leri geçtikce trefi ve trfc'ten hata alabilirsin. Trfc 512 yap m die ise o harfe bakmanı tavsiye ederim.
Dediğiniz ayarları şimdi yapacağım, ilginç bir şekilde hwinfodan dediğiniz dram stepping kısmına baktığımda N/A yazıyor hynix ama hynix kaç onu bilemiyorum. Ramin tam modeli şöyle :
G.Skill 32GB(2x16) Trident TZ5 Neo RGB 6000mhz CL30 (F5-6000J3038F16GX2-TZ5NR)
Sizin şuan en güncel kullandığınız zentimings değerlerini paylaşmanız mümkünmüdür? Ram alt zamanlarını ona göre ayarlamak istiyorum. Aynı modeli kullanıyorsunuz değilmi ?
Eki Görüntüle 143407
Ben bios sıfırladıktan sonra minimal gitmeye karar verdim. Böyle deneyeceğim çünkü tekleme sıkıntısı oldu gdm disabled iken sistemde. Onu gözlemliyorum şu an ve gdm enabledken olmuyor. Nitro 1/2/1'e çektim. CL'yi 30'a çektim. Gaming açısından 26 28 30 çok fark etmiyor. Alt zamanlar ve hız önemli. Eğer senin de ram m die ise 1.5v vermen gerekebilir 1.45-1.5v arası 6400 cl30 stabil olacaktır ama iyi test etmen lazım. 1.45v m die stabil olmama şansı var kitten kite değişir. 1.5v verirsen fan da koyman gerekebilir 40 50leri geçtikce trefi ve trfc'ten hata alabilirsin. Trfc 512 yap m die ise o harfe bakmanı tavsiye ederim.