Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Büyük ihtimal hynix m die olabilir, benim ram de aynısı. Eğer kasa yan kapağı açma şansınız varsa ramlerinin etiketi vardır arka kısmında işlemciye doğru bakan kısmında, orayı bir ışık tutup okuyun. 20m derse hynix m 20a derse hynix a. Bu ramler m de çıkabiliyor a da çünkü bakma şansınız varsa bakın. Ek olarak thaiphoon burner vardı sanırım ama uzun süredir kullanmadım. Bir de o programı deneyin. Etiket yöntemi kesin çözüm eğer etiket kısmının sonundaki ek 20m 20a ise ordan anlarsın direk a mı m mi diye harfe göre.

Dediğiniz ayarları şimdi yapacağım, ilginç bir şekilde hwinfodan dediğiniz dram stepping kısmına baktığımda N/A yazıyor hynix ama hynix kaç onu bilemiyorum. Ramin tam modeli şöyle :

G.Skill 32GB(2x16) Trident TZ5 Neo RGB 6000mhz CL30 (F5-6000J3038F16GX2-TZ5NR)​

Sizin şuan en güncel kullandığınız zentimings değerlerini paylaşmanız mümkünmüdür? Ram alt zamanlarını ona göre ayarlamak istiyorum. Aynı modeli kullanıyorsunuz değilmi ?

Eki Görüntüle 143407

1745514602817.webp

Ben bios sıfırladıktan sonra minimal gitmeye karar verdim. Böyle deneyeceğim çünkü tekleme sıkıntısı oldu gdm disabled iken sistemde. Onu gözlemliyorum şu an ve gdm enabledken olmuyor. Nitro 1/2/1'e çektim. CL'yi 30'a çektim. Gaming açısından 26 28 30 çok fark etmiyor. Alt zamanlar ve hız önemli. Eğer senin de ram m die ise 1.5v vermen gerekebilir 1.45-1.5v arası 6400 cl30 stabil olacaktır ama iyi test etmen lazım. 1.45v m die stabil olmama şansı var kitten kite değişir. 1.5v verirsen fan da koyman gerekebilir 40 50leri geçtikce trefi ve trfc'ten hata alabilirsin. Trfc 512 yap m die ise o harfe bakmanı tavsiye ederim.

Büyük ihtimal hynix m die olabilir, benim ram de aynısı. Eğer kasa yan kapağı açma şansınız varsa ramlerinin etiketi vardır arka kısmında işlemciye doğru bakan kısmında, orayı bir ışık tutup okuyun. 20m derse hynix m 20a derse hynix a. Bu ramler m de çıkabiliyor a da çünkü bakma şansınız varsa bakın. Ek olarak thaiphoon burner vardı sanırım ama uzun süredir kullanmadım. Bir de o programı deneyin. Etiket yöntemi kesin çözüm eğer etiket kısmının sonundaki ek 20m 20a ise ordan anlarsın direk a mı m mi diye harfe göre.

Eki Görüntüle 143408
Ben bios sıfırladıktan sonra minimal gitmeye karar verdim. Böyle deneyeceğim çünkü tekleme sıkıntısı oldu gdm disabled iken sistemde. Onu gözlemliyorum şu an ve gdm enabledken olmuyor. Nitro 1/2/1'e çektim. CL'yi 30'a çektim. Gaming açısından 26 28 30 çok fark etmiyor. Alt zamanlar ve hız önemli. Eğer senin de ram m die ise 1.5v vermen gerekebilir 1.45-1.5v arası 6400 cl30 stabil olacaktır ama iyi test etmen lazım. 1.45v m die stabil olmama şansı var kitten kite değişir. 1.5v verirsen fan da koyman gerekebilir 40 50leri geçtikce trefi ve trfc'ten hata alabilirsin. Trfc 512 yap m die ise o harfe bakmanı tavsiye ederim.
Maalesef hocam m-die'imiş. İlk thaiphoon burnerla baktım o göstermedi 16 Gb / 1 die böyle gösterdi. Sonra kasayı açıp ramlere baktım 20M yazıyordu belki bir umut a-die çıkar dedik ama :confused:

Maalesef hocam m-die'imiş. İlk thaiphoon burnerla baktım o göstermedi 16 Gb / 1 die böyle gösterdi. Sonra kasayı açıp ramlere baktım 20M yazıyordu belki bir umut a-die çıkar dedik ama :confused:
Ben de aynı umutla bakıp lanet etmiştim ama çok üzülecek bir şey yok. Negatif yanları şunlar, yaklaşık 0.05v daha fazla ister a die göre ortalama, trfc 160ns altına indiremedim ben ya ramleri buz gibi tutacaksın ya da kitler yemiyor hiçbir şekilde a die 120ns yaparken, o yüzden trfc 512 yapacaksın 160ns oluyor. Gaming odaklı bir fark yok latency ha 6.6 ha 6.9 bir şey olcağını ben düşünmüyorum aldığım fps ve %1 değerlere bakarım onlar da ortada. Sen de öyle kıyaslayacaksın. Trp trcd 37 37 denersen denersin onun da altını m die yemiyor. trp a die 30 32 34 vs yaparken genelde cl değerinin +4 üstü ayarlanır ama m die bunu yapamazsın. 38 38 de kalması mantıklı o yüzden trcd trp değerleri. Başka da bir eksisi yok ramlere alttan ya da direkt olarak üzerinden fan üfletip 1.5 1.6lara kadar çıkarsan 6200 c26 6400 c28'e kadar yapıyorsun cl26 için kitin iyi binlenmiş olması g erekiyor ama benimki 1.55'te anca 6000 cl26 yapabildi 6200 cl26 için 1.65 ister büyük ihtimal. Bu şekilde scale oluyor. 1.47 1.48 deneyebilirsin 1.5 yerine 6400 cl30 o şekilde dene, oyunlarda tekleme çökme atma ya da test programlarında hata vs fark edersen voltaj artırman lazım. Ama sende gdm disabled. Ben işin içinden çıkamadım gdm disabledken. Hem timingleri daha da gevşetmeni gerektiriyor stabil değilse hem de daha fazla voltaj istiyor soc vesaire stabillik için. Stabilse dursun değilse uğraşma derim yaşlanırsın.

Ben de aynı umutla bakıp lanet etmiştim ama çok üzülecek bir şey yok. Negatif yanları şunlar, yaklaşık 0.05v daha fazla ister a die göre ortalama, tRFC 160ns altına indiremedim ben ya RAM'leri buz gibi tutacaksın ya da kitler yemiyor hiçbir şekilde a die 120ns yaparken, o yüzden tRFC 512 yapacaksın 160ns oluyor. Gaming odaklı bir fark yok latency ha 6.6 ha 6.9 bir şey olacağını ben düşünmüyorum aldığım FPS ve %1 değerlere bakarım onlar da ortada. Sen de öyle kıyaslayacaksın. tRP tRCD 37 37 denersen denersin onun da altını m die yemiyor. TRP'a die 30 32 34 vs yaparken genelde CL değerinin +4 üstü ayarlanır ama m die bunu yapamazsın. 38 38 de kalması mantıklı o yüzden tRCD tRP değerleri. Başka da bir eksisi yok RAM'lere alttan ya da direkt olarak üzerinden fan üfletip 1.5 1.6lara kadar çıkarsan 6200 C26 6400 C28'e kadar yapıyorsun CL26 için kitin iyi binlenmiş olması g erekiyor ama benimki 1.55'te anca 6000 CL26 yapabildi 6200 CL26 için 1.65 ister büyük ihtimal. Bu şekilde scale oluyor. 1.47 1.48 deneyebilirsin 1.5 yerine 6400 CL30 o şekilde dene, oyunlarda tekleme çökme atma ya da test programlarında hata vs fark edersen voltaj artırman lazım. Ama sende gdm disabled. Ben işin içinden çıkamadım gdm disabledken. Hem timingleri daha da gevşetmeni gerektiriyor stabil değilse hem de daha fazla voltaj istiyor SoC vesaire stabillik için. Stabilse dursun değilse uğraşma derim yaşlanırsın.

Siz gdm offta çok çekmişsiniz gdm on da otomatikman stabiliteyi ayarlıyor ama off yaparsak, anladığım kadarıyla gecikmeyi azaltıyor ama voltaj ve timinglerle oynayarak eşitliği yakalamamız gerekiyor ve bu çok uğraşıyor anladığım kadarı ile, 1.48-1.50 6400 CL30 deneyip mem5 ve Prime95 testi atacağım bakalım ne olacak, eğer oyunlarda falan kaparnirsa dediğiniz gibi voltajı arttıracağım. Çok sağ olun. Bir de gdm on ile/auto aynı ayar değil mi? Bir farkı yok herhalde.

Son düzenleme:
Siz gdm offta çok çekmişsiniz gdm on da otomatikman stabiliteyi ayarlıyor ama off yaparsak, anladığım kadarıyla gecikmeyi azaltıyor ama voltaj ve timinglerle oynayarak eşitliği yakalamamız gerekiyor ve bu çok uğraşıyor anladığım kadarı ile, 1.48-1.50 6400 CL30 deneyip mem5 ve Prime95 testi atacağım bakalım ne olacak, eğer oyunlarda falan kaparnirsa dediğiniz gibi voltajı arttıracağım. Çok sağ olun. Bir de gdm on ile/auto aynı ayar değil mi? Bir farkı yok herhalde.

Evet gdm Auto enable olarak geliyor. Gdm off ve Nitro 1/2/0 ben de 1.29 1.3 SoC isteyebilir denemedim gerek görmedim. Gdm enable iken 1.25 stabil. Alt timinglerden de hangisi sıkıntı yaratıyor çözemedim gdm offken çünkü 1 haftalık ciddi stres teste rağmen hata almadım. Curve Optimizer -15'teydi ondan dolayı düşündüğüm 2 tane hata aldım y cruncherde, sonrasında all Core -10 yapınca altışar saatlik y crunchler sonucu yine hata almadım, belki de o anlık hatayı yakalamıştı gdm off 1.28 SoC'ta vesaire arada instabilite yapıyordu bilemiyorum. Ya Nitro çok tight geldi, ya bazı timingleri gevşetmek gerekecek, ya da SoC 1.3 fullemek gerekecek, vdd 1.65 verilip denenecek vesaire. Tekrardan başa dönülecek yani. Vddio vddq etki etmedi 1.45'e kadar verdim, 8000 ve üstü için gerekli genelde bunların üstü.

Benim işlemci bir tık tırt zaten bence. Undervolt performansı da iyi değil millet -30 -40 açıyor oyunda tekleme atma yapmıyor benim -25 direk mavi ekran. -15'te de hata vermesine şaşırmam o yüzden. RAM işine girilecekse işlemci kesinlikle stokta tutulması lazım, co - değerin stabil değilse her programda random hata alabiliyorsun ve çözemezsin. Sonuçta işlemcinin her çekirdeği RAM'le iletişim halinde o an biri gidikse hata verir ve RAM mi verdi işlemci mi verdi olur olay.

@behramabi benim denemediğim ayar kalmadı, yaklaşık 1 aydır bu işle uğraşıyorum. Geçmişten gelen tecrübem de var ama her zaman forumlara konu açıp destek yardım almak iyi, ne kadar iyi bildiğini düşünsen de bazı şeyleri yanlış bilebiliyorsun ya da daha iyisi oluyor vesaire, herkesin konuya katılıp görüş sunması önemli bu açıdan, kesin bir doğru yok bu işlerde, tamamen deneme yanılma tecrübe. Her sistem her işlemci her RAM aynı değil. Gdm off stabil etmesi zor eğer ettiysen elleme derim iyice test et. Oyunlarda da GPU %0 tarzı tekleme takılma anlık ses kesilmesi vs olursa da ayarları değiştirip dene. Bu mevzuları FCLK da yapabiliyor ama 2133'te 9800X3D stabil olmaması düşük ihtimal. 2200 her işlemci stabil değil ya da ucundan stabil belki bilmiyoruz. Vddp vddg elle tek tek ayarlayıp belki bakmak lazım ama şu anda 2200 benim için bir artısı yok 2133'e göre latency de ekliyor bir miktar ama bandwith fulluyordu orası iyiydi sadece.
Bizim RAM'ler m die olduğu için bir ihtimal 6400'te tRCD tRP 38'de belki stabil değil benim için konuşursam, bunları 39 39 yapıp gdm off da denemem lazım benim. Çünkü tRP tRCD 37'deyken gdm Off'ta bile çok zor hata verdi, aynı şey tRC ve tras için de geçerli. Tras instabilite yaratıyor ve test programında hata vermiyor. tRC ise çok zor hata veriyor. Bu değerleri gevşek ayarlamakta bir tık fayda var. Gdm enableyken o senin yerine bu işi yapıyor.

Pmu trainingden bahsettiğim ayar ile ilk 1 dene eşitlemezse 0 2 3 dene Auto zaten 3'tür o yüzden 3'ü pas geç 35 37 trainlemiş. Pyprime latency kontrol et bir miktar iyileştirecektir. Gdm enable yaparsan o senin yerine bu işi de yapıyor genelde 36'da eşitler phyleri.

Son düzenleme:
Evet gdm auto enable olarak geliyor. Gdm off ve nitro 1/2/0 ben de 1.29 1.3 soc isteyebilir denemedim gerek görmedim. Gdm enable iken 1.25 stabil. Alt timinglerden de hangisi sıkıntı yaratıyor çözemedim gdm offken çünkü 1 haftalık ciddi stres teste rağmen hata almadım. Curve optimizer -15'teydi ondan dolayı düşündüğüm 2 tane hata aldım y cruncherde, sonrasında all core -10 yapınca altışar saatlik y crunchler sonucu yine hata almadım, belki de o anlık hatayı yakalamıştı gdm off 1.28 soc'ta vesaire arada instabilite yapıyordu bilemiyorum. Ya nitro çok tight geldi, ya bazı timingleri gevşetmek gerekecek, ya da soc 1.3 fullemek gerekecek, vdd 1.65 verilip denenecek vesaire. Tekrardan başa dönülecek yani. vddio vddq etki etmedi 1.45'e kadar verdim, 8000 ve üstü için gerekli genelde bunların üstü.

Benim işlemci bir tık tırt zaten bence. Undervolt performansı da iyi değil millet -30 -40 açıyor oyunda tekleme atma yapmıyor benim -25 direk mavi ekran. -15'te de hata vermesine şaşırmam o yüzden. Ram işine girilecekse işlemci kesinlikle stokta tutulması lazım, co - değerin stabil değilse her programda random hata alabiliyorsun ve çözemezsin. Sonuçta işlemcinin her çekirdeği ramle iletişim halinde o an biri gidikse hata verir ve ram mi verdi işlemci mi verdi olur olay.

@behramabi Benim denemediğim ayar kalmadı, yaklaşık 1 aydır bu işle uğraşıyorum. Geçmişten gelen tecrübem de var ama her zaman forumlara konu açıp destek yardım almak iyi, ne kadar iyi bildiğini düşünsen de bazı şeyleri yanlış bilebiliyorsun ya da daha iyisi oluyor vesaire, herkesin konuya katılıp görüş sunması önemli bu açıdan, kesin bir doğru yok bu işlerde, tamamen deneme yanılma tecrübe. Her sistem her işlemci her ram aynı değil. Gdm off stabil etmesi zor eğer ettiysen elleme derim iyice test et. Oyunlarda da gpu %0 tarzı tekleme takılma anlık ses kesilmesi vs olursa da ayarları değiştirip dene. Bu mevzuları fclk da yapabiliyor ama 2133'te 9800x3d stabil olmaması düşük ihtimal. 2200 her işlemci stabil değil ya da ucundan stabil belki bilmiyoruz. Vddp vddg elle tek tek ayarlayıp belki bakmak lazım ama şu anda 2200 benim için bir artısı yok 2133'e göre latency de ekliyor bir miktar ama bandwith fulluyordu orası iyiydi sadece.
Bizim ramler m die olduğu için bir ihtimal 6400'te trcd trp 38'de belki stabil değil benim için konuşursam, bunları 39 39 yapıp gdm off da denemem lazım benim. Çünkü trp trcd 37'deyken gdm off'ta bile çok zor hata verdi, aynı şey trc ve tras için de geçerli. Tras instabilite yaratıyor ve test programında hata vermiyor. Trc ise çok zor hata veriyor. Bu değerleri gevşek ayarlamakta bir tık fayda var. Gdm enableyken o senin yerine bu işi yapıyor.

Pmu trainingden bahsettiğim ayar ile ilk 1 dene eşitlemezse 0 2 3 dene auto zaten 3'tür o yüzden 3'ü pas geç 35 37 trainlemiş. Pyprime latency kontrol et bir miktar iyileştirecektir. Gdm enable yaparsan o senin yerine bu işi de yapıyor genelde 36'da eşitler phyleri.
Belli hocam bu işte baya duayensin. Tecrübeli olduğun aşikar. Benim sizin kadar bilgim yok. Yeni yeni ordan burdan kavramaya çalışıyoruz işte. 7800x3D'de undervolt olayı çok iyi benim aldığım işlemci güzel gelmiş olabilir belki de -30 ve scalar 10x ile cinebenchte 19302 puanları gördü ki bu işlemci de bu puanları yakalayan çok yok belki termal macun etkisi de olmuş olabilir çünkü sürer sürmez testi yaptım, ama bir çekirdek -30 için uygun değilse dediğin gibi test yaparken program hata verir sen sorun işlemcide mi, ram de mi anlayamazsın her şeyin birbirini tamamlaması lazım bu işte. FLCK'yi 2133 yaptığım için socu 1.29 larda kullanıyorum 1.3 bios izin vermiyor. Bu arada benim biosun gdm'in üstünde dfe read training diye bi ayar var, nitro mode ile benzer şeyler mi bir bilginiz var mıdır hocam bu ayar ile ilgili? Auto, disable ve enable seçenekleri var asrock bioslara özel sanırım. Her biosta olmayabilir. Son olarak Expo ayarının altında birde dram performance mode ayarı var, aggresive, Competitive, AMD AGESA default seçenekleri var. Aggresive'de kullanıyorum şuan. Aggresive kullanmaya devam mı edeyim?

1745526575975.webp

Bugünüm yine bununla uğraşmakla geçti. Oyun oynarken iod hotspot sıcaklığı yükseliyor ve bu olduğunda crash yedim. ( havalar ısındığından beri garipti sistem). Birkaç kez durumu tekrarlamaya çalıştım oyunu açarak. Ve evet tekrarladı. Crash yedikten sonra linpack açtım. Failledi. Karhu açtım 5. saniyede hata verdi. Bunlar olurken iod hotspot 58 dereceyi falan bulmuştu. Sonrasında aklıma sistem daha sıcak çalıştığı için voltajın yetersiz gelme olasılığı geldi. Ve vsocu yükselttim. Durum düzeldi.
Ayrıca eskisine nazaran linpack tamamen fix Value veriyor. Linpack test arası oynama yok denecek kadar azaldı.

Eki Görüntüle 143458

Bugünüm yine bununla uğraşmakla geçti. Oyun oynarken iod hotspot sıcaklığı yükseliyor ve bu olduğunda crash yedim. ( havalar ısındığından beri garipti sistem). Birkaç kez durumu tekrarlamaya çalıştım oyunu açarak. Ve evet tekrarladı. Crash yedikten sonra linpack açtım. Failledi. Karhu açtım 5. saniyede hata verdi. Bunlar olurken iod hotspot 58 dereceyi falan bulmuştu. Sonrasında aklıma sistem daha sıcak çalıştığı için voltajın yetersiz gelme olasılığı geldi. Ve vsocu yükselttim. Durum düzeldi.
Ayrıca eskisine nazaran linpack tamamen fix Value veriyor. Linpack test arası oynama yok denecek kadar azaldı.
İod sıcaklığıyla özellikle hotspot, hata verir sistem bir eşik değeri var 55'te vermez 56'da çat diye gider mesela, kışın stabil olan ram, sistem yazın crash yer. Yazın stabil olan sistem kışın da stabil olur amd kuralı bu malesef. Zaten gdm kapalıyken 1.19 soc stabil olmaması gdm açıkken stabilse aslında gdm ayarlıyor onu o anlama geliyor. Belki de gerçek stabil değeri 1.22 1.23 atıyorum. Fclk da sıcaklıktan etkilenir mi acaba onu bilmiyorum 2200 fclk yazın stabil olmayabilir. İod ısındıkça sistemin error verme şansı artıyor çünkü.

@11115 Bu vsoc mevzusunun aynısı bana oldu bu arada. 1.22 6400 cl28 2 gün stabildi, 3. gün patladı büyük ihtimal oda daha sıcaktı klimadan vesaire. Bu arada discordunuz varsa ekleyeyim Recep Bey kapatmış buradan dmyi.

Eki Görüntüle 143458

Linkpacte nasıl failleniyor bu arada, sistem instabil olmasına rağmen hep 10gb linpack testi bile geçiyordu failed hiç yazmadı ya da crash olmadı sadece gflops saçmalamıştı.

Son düzenleme:
İod sıcaklığıyla özellikle hotspot, hata verir sistem bir eşik değeri var 55'te vermez 56'da çat diye gider mesela, kışın stabil olan RAM, sistem yazın crash yer. Yazın stabil olan sistem kışın da stabil olur AMD kuralı bu maalesef. Zaten gdm kapalıyken 1.19 SoC stabil olmaması gdm açıkken stabilse aslında gdm ayarlıyor onu o anlama geliyor. Belki de gerçek stabil değeri 1.22 1.23 atıyorum. Fclk da sıcaklıktan etkilenir mi acaba onu bilmiyorum 2200 fclk yazın stabil olmayabilir. İod ısındıkça sistemin error verme şansı artıyor çünkü.

@11115 bu vsoc mevzusunun aynısı bana oldu bu arada. 1.22 6400 CL28 2 gün stabildi, 3. gün patladı büyük ihtimal oda daha sıcaktı klimadan vesaire. Bu arada Discord'unuz varsa ekleyeyim Recep bey kapatmış buradan DM'yi.

Linkpacte nasıl failleniyor bu arada, sistem instabil olmasına rağmen hep 10GB linpack testi bile geçiyordu failed hiç yazmadı ya da crash olmadı sadece gflops saçmalamıştı.

Iod hotspot benim bildiğim 60'dan sonra sıkıntı. Ama benim durum sıcaklık arttığı için stabiiliğin bozulması değil. Voltajın yetersiz gelmesi. Vsoc 1.22'ye yükselttim düzeldi. Yine iod hotspot oyundayken 58 dereceye vuruyor ama oyun çökmüyor. Özellikle denedim, ilk oyun açtım. Sıvı soğutma sıvısı ve kasa içi iyice ısındıktan sonra linpack açtım. Hata almadım. Oyunda crash yemedi. Normalde 15-20. dk de crash alıyordum. 1 saat oynadım hemen arkasına linpack attım. Yine linpack açıkken 58 dereceye dayandı. Ama passledi.
Bu arada tRC 48'den 58'e yükselttim. DRAM voltajını 1.62'den 1.64'e çektim ve vsoc 1.19'dan 1.22'ye yükselttim. Son pyprime sonuçları bu şekilde.

1745531098361.webp

Kendi en iyi skorumu kırmış bulunmaktayım. Umarım daha da ellemem. Bugün Last of Us bitircektim yalan oldu.

İod sıcaklığıyla özellikle hotspot, hata verir sistem bir eşik değeri var 55'te vermez 56'da çat diye gider mesela, kışın stabil olan RAM, sistem yazın crash yer. Yazın stabil olan sistem kışın da stabil olur AMD kuralı bu maalesef. Zaten gdm kapalıyken 1.19 SoC stabil olmaması gdm açıkken stabilse aslında gdm ayarlıyor onu o anlama geliyor. Belki de gerçek stabil değeri 1.22 1.23 atıyorum. Fclk da sıcaklıktan etkilenir mi acaba onu bilmiyorum 2200 fclk yazın stabil olmayabilir. İod ısındıkça sistemin error verme şansı artıyor çünkü.

@11115 bu vsoc mevzusunun aynısı bana oldu bu arada. 1.22 6400 CL28 2 gün stabildi, 3. gün patladı büyük ihtimal oda daha sıcaktı klimadan vesaire. Bu arada Discord'unuz varsa ekleyeyim Recep bey kapatmış buradan DM'yi.

Linkpacte nasıl failleniyor bu arada, sistem instabil olmasına rağmen hep 10GB linpack testi bile geçiyordu failed hiç yazmadı ya da crash olmadı sadece gflops saçmalamıştı.

Ekleme: Linpack passed yazmıyor, failed yazıyor. Şu anda üstte attığım gibi gram oynama yok linpackte. Hem de 95 dereceye dayanmasına rağmen.

Iod hotspot benim bildiğim 60'dan sonra sıkıntı. Ama benim durum sıcaklık arttığı için stabiiliğin bozulması değil. Voltajın yetersiz gelmesi. Vsoc 1.22'ye yükselttim düzeldi. Yine iod hotspot oyundayken 58 dereceye vuruyor ama oyun çökmüyor. Özellikle denedim, ilk oyun açtım. Sıvı soğutma sıvısı ve kasa içi iyice ısındıktan sonra linpack açtım. Hata almadım. Oyunda crash yemedi. Normalde 15-20. dk de crash alıyordum. 1 saat oynadım hemen arkasına linpack attım. Yine linpack açıkken 58 dereceye dayandı. Ama passledi.
Bu arada tRC 48'den 58'e yükselttim. DRAM voltajını 1.62'den 1.64'e çektim ve vsoc 1.19'dan 1.22'ye yükselttim. Son pyprime sonuçları bu şekilde.

Eki Görüntüle 143491

Kendi en iyi skorumu kırmış bulunmaktayım. Umarım daha da ellemem. Bugün Last of Us bitircektim yalan oldu.

Ekleme: Linpack passed yazmıyor, failed yazıyor. Şu anda üstte attığım gibi gram oynama yok linpackte. Hem de 95 dereceye dayanmasına rağmen.
Pyprime çok kıskandım. Benim en iyi senaryoda 6.70 aldığımı hatırlıyorum 6.69. O yüzden ben de gdm disable den vazgeçtim gdm enable iken 6.8 6.85 gibi seyrediyor bana yeterli şu anlık bence. Fclk 2200 zaten facia oldu benim için çökmeler takılmalar vesaire. 2133 olmasının da etkisi var tabii. Iod sıcaklık arttıkça hata alma şansımız artıyor işte bu da bir etken. Sizdeki sorun trc, vdd ve soc bu üçü olabilir üçünü de artırdığınıza göre sorun anlık olarak çözülmüş gibi g örünüyor, çok sevindim. Ben gdm disabled olarak stabil etseydim çok iyi olacaktı ama beceremedim ve sıkıntının ne kaynaklı olduğunu bilmiyorum dediğim gibi, hata almadığım için hiçbir şekilde.

Eki Görüntüle 143491

Linpack sabit voltaj frekansta yaptığınız değil mi yine? Ben 2133 için sabite gerek duymadım nedense, stoktayken denedim 1 2 oynuyordu oynarsa da ya da sabit seyrediyordu 2 3 gün yapmıştım günaşırı.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.