- Makaleler
- 1
Yaklaşık bir haftadır stres testteyim, en son attığım zentimings görüntüsündeki gibi bıraktım şu anlık. Zaten bsod çökme donma hiçbir şey olmuyor, adamlar bu işi yapmış sanırım. Artık x870'in bir nimeti mi bu yoksa işlemcinin mi bilemiyorum. Stabil mi değil mi anlamak güç. Test programları yanıltıcı aşırı absürt değer yoksa.Komut setleri farklı o yüzden çektikleri güç ve sıcaklık değerleri farklı.
Benim için tek fark latency oldu, o da ne kadar önemli bilemedim. Fps olarak katkı neredeyse yok, 5080 5090 olsa belki olurdu. 3d işlemcide ram ile oynamak çok saçmaymış onu öğrendim. Alt zamanlamalar girmesen olduğu gibi expoda bıraksan bile fps aynı. 3d çip latency ram latency'den daha düşük sanırım o yüzden. Ama olur da 5090 gibi bir kart alırsan belki o zaman fark eder bilemiyorum oyun için konuşuyorum sadece. Günlük kullanımda ne denli hissedilir yoksa bilemedim.
Aslında şu son attığım zentimings en az 3-4 gün y cruncher p95 ve testmem kombosuyla ettim total. y cruncher 6 7saati geçti p95 15saati geçti testmem zaten hiç hata vermiyor absürt bir şey yoksa. Ama emin olamıyorum işte. Niye dersen 100 fps alıyorken 110 alsam emin olurdum ama 0 etki. 3d çip yüzünden büyük ihtimal. Anlamış değilimKomut setleri farklı o yüzden çektikleri güç ve sıcaklık değerleri farklı. En az 15-16 saat test etmeden bilemezsin3 saat test hiçbir şey stabilite için aklında bulusun o yüzden bu kadar fazla kurcalamak yerine 1 kere kurcala ve 15-16 saat test yap.
@deadfellow bu ram zamanlamalarını, voltajlarını expo profili aktif olan ram üzerine uygulamanın herhangi bir sakıncası yok değil mi? İlla elle manuel olarak ayrı ayrı gırmeye gerek var mı, zaten mhz ve voltajlar her türlü değişiyor expo profili üstünden de olsa da olmasa da.
Forumlarda çok saçma sapan şeyler görüyorum çünkü. Expo açık olan ramin mhz voltaj zamanlamaları değişince hiçbir türlü stabilite yakalayamamış, illa manuel olarak elle girmesi gerekmiş falan. Ne alaka yani bu insanlar bu kadar saçmalıyor anlamıyorum. Çok yalan yanlış bilgi kirliliği var ya da bilinçli yapıyorlar. Gerçekten var mı böyle bir durum, ben hiç yaşamadım çünkü.
@deadfellow prime95 large mi daha mantıklı yoksa blend mi hata bulma açısından sizce?
Son düzenleme: