Ben 6400 CL26 kullanmak istesem 1.65 1.75 arası vermem gerekecek. Bu kitler 1.55vdd 6000 C26 stabil çünkü. Bir anlık gaflete düşüp 6400 C26 1.55vdd denemiştim bir ara boot edecek mi diye, direk trainlerken çat diye PC gitti sonra açıldı CPU kırmızı ışık yaktı 5 dakika sonra CMOS sıfırlayınca kendine geldi, o derece sevmiyor CL26'yı. Voltaj az geldi ondan kilitlendi büyük ihtimal de yine de 1.7 1.75 vermek mantıklı değil uzun vadede bence bilmiyorum 1.6'nın üstüne çok çıkmakta mantık görmüyorum. 1.6 ile 6400 C28 yapıyorsun zaten en kötü ya da 6200 CL26. ona bakarsan 1.9 verip CL24 de yapabiliriz bencegdm off evet vsoc bırak vdd bile belki fazla ister ama ben boot edemiyorum 4 4 le ondan 6 6 verdim SCLleri gdm offken. Trfc biraz düşürmeye çalışıyorum şu anda 480 1.5saatin sonunda hata verdi de artık kit mi stabil değil yoksa RAM sıcaklığından mı bilmiyorum. M die 500 altını çok sevmez malum. 496 deniyorum şu anda trfc. Hata vermezse bu şekilde devam ederim.
Sizin vsoc o kadar düşük bırakma sebebi nedir tam olarak onu merak ettim. Ben de gdm offken 1.2 ile stabil çalıştırabiliyorum 6200'ü de, 1.25vsoc versem de çok düşünmezdim. @deadfellow vsoc fclk etkilemiyor diyor. Ben eskiden beridir buildzoid vesaire izlerim, overclock forumlarda da dolaşmışlığım oldu çok denk gelmedim hep vsoc düşük tutmak daha önemli diye düşünüyordum. Ama bende de vsoc 1.2 ya da 1.25 çekmek herhangi bir fark yaratmadı, idledaki sıcaklığın 2 3 derece düşmesi benim açımdan çok önemli değil zaten boşta 40 derece işlemci, global C state açık kullanıyorum onu kapatırsam boşta 43 44. sizde o ayar açık mı?
@11115 yani bence gdm kapatıp latency bir test edebilirsiniz ne kadar fark olduğu açısından. Zaten vdd 1.62'de 6200 CL26'a die kitler için yeterli olacaktır bence Dual rank olsa da. Sadece bazı alt zamanlamalar ve dediğiniz gibi bir tık fazla voltaj isteyebilir. Şu an sizin SoC sanırım 1.19, onun yerine 1.22 olması çok büyük bir dezavantaj oluşturmayabilir. Vsoc ile de fclk bağlantısı yokmuş zaten o açıdan öyle bir problem de görünmüyor.
Şu TM5'te absolut profilini yapıyordum bir ara aslında da işlemci 95'te bile frenlemiyor 180 185W çektirtiyor uzun vadede işlemcinin içinden geçer bu test büyük ihtimal. Uzun süreli yüksek watt çektiriyor. Extreme profil böyle değildi absolut ayrı bir olay. Gerek var mı bu teste bilmiyorum. Kendim temp limit 90 ayarladım öyle frenledim anca ama yine 180W çektirtiyor aralıksız.
Trfc 496 da hata verdi maalesef. Büyük ihtimal 35-40 arası kalması lazım belleklerin test esnasında ki hata vermesin. Alttaki fan 10 15 derece zaten düşürdü sıcaklığı bir de o fanın üstüne ekstra fan takviyesi lazım, başka türlü 35'e inmez. Oyunda Max 38 40 oluyor oyunda hata vermez belki de testte hata veriyor işte 45 civarı olunca 2 saat sonra.
Trefi hata vermeyip de trfc bu denli hata vermesi şaşırttı. Direk bellek mi yapamıyor acaba emin değilim. 45 derece trefi stabil çünkü.
O kadar takılmıyorum. Gdm off yapsam ne işime yarayacak ki. Zaten şu an EXPO profilinden kat kat daha iyi performans alıyorum. Yani bu kadar kasmaya her performans damlasının peşine düşmeye gerek yok.
Neden gdm off kullanmıyorum çünkü gdm açıkken o testleri yaptım ve 3-4 günümü aldı. 3-4 gün boyunca PC'yi kullanamadım. Yani sırf şu an gdm off yapmak için uzun teste bırakamam. Kaldı ki bence günlük kullanım için gdm off çok da gerekli değil. Eğer dünya sıralakmasına girme hedefiniz varsa o ayrı tabii.
Hocam, bu kadar emek harcayıp kafa patlatıyorsunuz, eğer maddi imkan varsa yeni çıkan G.Skill RAM'lerine geçin 6000 C26 EXPO kitler. Düşük mem vdd ile kullanabilirsiniz.
Bu arada gdm off test ettim. Pypprime da neredeyse hiçbir fark olmadı. Belki farklı iş yüklerinde fark ortaya çıkar ancak dediğim gibi çok gerek görmüyorum.
Ekleme: Gdm off yapınca stutter hata alma ihtimaliniz daha çok artıyor. Bir de Dual Rank'te işlemci imc ye Single ranke göre daha çok yük bindiriyor. Bu da daha fazla test demek ve benim o kadar vaktim yok. Vaktim var ama uğraşamam.
Dün Last of Us part 1 bitirdim. Bugün Last of Us part 2'ye başladım. Oyun yağ gibi akıyor. Hiçbir stutter vs yaşamadım. Sadece oyun ilk açıldığında birkaç dk stutter oldu (shader compileing) sonra geçti.