Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Pyprime çok kıskandım. Benim en iyi senaryoda 6.70 aldığımı hatırlıyorum 6.69. O yüzden ben de gdm disableden vazgeçtim gdm enable iken 6.8 6.85 gibi seyrediyor bana yeterli şu anlık bence. Fclk 2200 zaten facia oldu benim için çökmeler takılmalar vesaire. 2133 olmasının da etkisi var tabii. Iod sıcaklık arttıkça hata alma şansımız artıyor işte bu da bir etken. Sizdeki sorun tRC, vdd ve SoC bu üçü olabilir üçünü de artırdığınıza göre sorun anlık olarak çözülmüş gibi g örünüyor, çok sevindim. Ben gdm disabled olarak stabil etseydim çok iyi olacaktı ama beceremedim ve sıkıntının ne kaynaklı olduğunu bilmiyorum dediğim gibi, hata almadığım için hiçbir şekilde.

Linpack sabit voltaj frekansta yaptığınız değil mi yine? Ben 2133 için sabite gerek duymadım nedense, stoktayken denedim 1 2 oynuyordu oynarsa da ya da sabit seyrediyordu 2 3 gün yapmıştım günaşırı.

Benim zaten bir problemim yoktu. Şu anki timing ayarlarımı günlerce teste soktum. Anlık oyun çökmesi yaşadım bugün sadece akabinde de çökme gerçekliştekten sonra linpack açtım ve hata aldım. Önceden yoktu. tRC 48'den 58'e çekme sebebim çökmenin bundan kaynaklı olduğunu düşünmemdi. Ancak değilmiş, 58 yaptım ve 48'den daha iyi sonuç aldım Pyprime'da. Sonra DRAM vdd yükselttim bundan kaynaklı olduğunu düşündüm ancak bu da değilmiş çökme yine devam etti. En son vsoc yükseltince düzeldi. DRAM vdd ve TRC'yi de ellemedim. Bana sonuç olarak daha iyi performans olarak geldiği için. Yoksa ben haftalarca test ettim şu anki kombinasyonumu. Zaten o yüzden hızlı bir şekilde hata kaynağını buldum.
Anlık olarak çözüm değil. Buyurun sıvı soğutma sıcaklığı 40 dereceye getirdim( 1 saat oyun) ve hemen ardından linpack açtım.

1745533083338.webp

Linpack'te gördüğünüz gibi 95 dereceye limite dayandı ve 5 litarasyon da hata vermedi teklemedi. Hatta testler arası render time 0.1 saniyeden az. Ben bile şaşırdım.

Muhtemelen bir daha dokunmam hiçbir ayara. Son rutüşümü da yaptım oyun oynamaya devam :).
Bu arada bende pyprime 6.70 6.69 6.72 çıkıyor. Ben size en iyi aldığım sonucu attım.

Benim zaten bir problemim yoktu. Şu anki timing ayarlarımı günlerce teste soktum. Anlık oyun çökmesi yaşadım bugün sadece akabinde de çökme gerçekliştekten sonra linpack açtım ve hata aldım. Önceden yoktu. tRC 48'den 58'e çekme sebebim çökmenin bundan kaynaklı olduğunu düşünmemdi. Ancak değilmiş, 58 yaptım ve 48'den daha iyi sonuç aldım Pyprime'da. Sonra DRAM vdd yükselttim bundan kaynaklı olduğunu düşündüm ancak bu da değilmiş çökme yine devam etti. En son vsoc yükseltince düzeldi. DRAM vdd ve TRC'yi de ellemedim. Bana sonuç olarak daha iyi performans olarak geldiği için. Yoksa ben haftalarca test ettim şu anki kombinasyonumu. Zaten o yüzden hızlı bir şekilde hata kaynağını buldum.
Anlık olarak çözüm değil. Buyurun sıvı soğutma sıcaklığı 40 dereceye getirdim( 1 saat oyun) ve hemen ardından linpack açtım.

Eki Görüntüle 143499

Linpack'te gördüğünüz gibi 95 dereceye limite dayandı ve 5 litarasyon da hata vermedi teklemedi. Hatta testler arası render time 0.1 saniyeden az. Ben bile şaşırdım.

Muhtemelen bir daha dokunmam hiçbir ayara. Son rutüşümü da yaptım oyun oynamaya devam :).
Bu arada bende pyprime 6.70 6.69 6.72 çıkıyor. Ben size en iyi aldığım sonucu attım.
Valla helal olsun diyelim, nazar değmesin. Ben beceremedim ama tekrar başladım uğraşmaya. Gdm disabled 6400 cl30 1.55vdd 1.45vddq 1.4vddio ve 1.28 soc deneyeceğim. Benim sanırım 6400'e soc yetmiyor, 1.3'e dayamam gerekecek herhalde hiç sıkıntı çıkmaması için bilmiyorum. Dediğim gibi işlemcim süper değil ortalama ya da belki bir tık üstü.
Bu linkpacte bu tarz çok sabit değerler almak için illaki sabit frekans ve voltaj şart mı? İşlemci stokta olsa olmaz mı ben hep öyle denedim. Şu an her şeyi sıfırlamam gerekecek çünkü sabit mevzusu için, teşekkür ederim.

Vallahi helal olsun diyelim, nazar değmesin. Ben beceremedim ama tekrar başladım uğraşmaya. Gdm disabled 6400 CL30 1.55vdd 1.45vddq 1.4vddio ve 1.28 SoC deneyeceğim. Benim sanırım 6400'e SoC yetmiyor, 1.3'e dayamam gerekecek herhalde hiç sıkıntı çıkmaması için bilmiyorum. Dediğim gibi işlemcim süper değil ortalama ya da belki bir tık üstü.
Bu linkpacte bu tarz çok sabit değerler almak için illaki sabit frekans ve voltaj şart mı? İşlemci stokta olsa olmaz mı ben hep öyle denedim. Şu an her şeyi sıfırlamam gerekecek çünkü sabit mevzusu için, teşekkür ederim.

Şart değil. Ben en son burada paylaştığım SST'e PBO ayarlarım açık +125 MHz ve -percore -co uygulanmış şekilde yaptım. Ancak hiç oynama olmadığından emin olmak için fix voltaj ve fix clock gerekli. Çünkü amacınız fclk stabilitesinden emin olmak.

6400 bende 1.30 istiyordu sanırım. Nitro'yu da bayağı arttırmanız gerekecek. En başta dediğim gibi 6200C26 yapın geçin. RAM'e voltaj vermekten korkmanıza gerek yok. Kaldı ki sizde kocaman fan vardı RAM'lerin üzerinde yanlış hatırlamıyorsam.

Şart değil. Ben en son burada paylaştığım SST'e PBO ayarlarım açık +125 MHz ve -percore -co uygulanmış şekilde yaptım. Ancak hiç oynama olmadığından emin olmak için fix voltaj ve fix clock gerekli. Çünkü amacınız fclk stabilitesinden emin olmak.

6400 bende 1.30 istiyordu sanırım. Nitro'yu da bayağı arttırmanız gerekecek. En başta dediğim gibi 6200C26 yapın geçin. RAM'e voltaj vermekten korkmanıza gerek yok. Kaldı ki sizde kocaman fan vardı RAM'lerin üzerinde yanlış hatırlamıyorsam.
Malesef üzerinde değil, dandik g ainward ekran kartının hemen üstünde ramlere bitişik, ben icat ettim mucidi benim :D Saçma şekilde 10 derece düşürdü sıcaklıkları zaten ramlerim çok ısınmıyordu 55ten 45'e çekti prime 95 large testinde. Oyunda zaten 40'ı geçmedi. 6400 beni de kanser etti bilmiyorum, dert sahibi oldum. 6200 cl28 2066fclk 1.5vdd denemiştim 1.2 soc'ta o da tekleme yaptı onda da nitro 1/2/0 ' da 6400'te de nitro böyle. En son bu nitroyu 2/3/1 1/3/1 falan çekicem belki de bu mahvediyor beni bilmiyorum anlayamadım yani. 6400 1/2/0 mantıklı mı ki ? 1/2/1 1/3/1 daha iyi olacak belki denemem lazım. Bende de 1.3 soc istiyor olabilir özellikle gdm kapalı iken 6400. Kısacası napacağım bilmiyorum.
6200 acaba trcd ve trp 36 36 stabil mi değil m die kit çünkü, ya da 1/2/0 nitro ve 1.2soc mu stabil değil, fclk 2200 zaten stabil değil. 6200 profilinde nasıl bir düzen izlemeliyim emin değilim. 1.55vdd 6200c28 1/3/1 1/2/1 nitro belki emin olmak adına stabiliteden, sonrasında fclk 2167 mi denenmeli ?

@11115 Ek olarak şeyi sormak istiyorum, go intterrupt policy adlı uygulamayla siz ekran kartının en hızlı 1. ya da 2. çekirdeğine nvidia gpu driverini atadınız mı acaba etkisini gördünüz mü? %1leri artırdığını görmüştüm stutter giderdiğini vesaire, ne kadar mantıklı? Ben yaptım ama çok bir şey fark edemedim. Hyperthreading kapatıp yaptım sadece core 0 veya core 1 tikledim, cpu priority high yaptım. Teşekkür ederim.

@11115 @deadfellow Discord adım RUHL. Vermintide 2'deki grail knight fotosu var, kapüşonlu şovalye. Eğer eklerseniz çok sevinirim. @deadfellow discord aktif olarak bu aralar kullanmıyorum, dpi vesaire de açmak gerektirdiği için, mesajınıza bir tık geç dönmüşüm o yüzden lütfen kusuruma bakmayın. Dosya gönderimi için orayı kullanabiliriz dediğiniz gibi bios ayarları ya da karhu için, çok memnun kalırım. Şu ana kadar ki ilgi alakanız ve emeklerinize ayrıca teşekkür ediyorum tekrardan. Sizin gibi değerli kişilerin bu forumda bulunması büyük bir nimet forum kullanıcıları adına. Ben de kendi adıma tecrübelerimi paylaşıp bilgi verebildiysem ne mutlu.
Şu an için 6400 cl30 1.55vdd 1.45vddq 1.4vddio 1.28soc gdm disabled bir daha deneyeceğim hatta nitro 1/2/0 deneyeceğim. Her sorunda biraz daha gevşetip tekrar denemeyi düşünüyorum. Bu voltajlar kesin yetecektir artık çünkü, soc hariç, onu 1.29 deneyeceğim olmazsa 1.3'e dayamak çok mantıklı gelmiyor uzun vadede. Size bahsettiğim üzere, x870 tomahawkta 7800x3d faciası yaşadım bir tık. İşlemci arkası, pad kısmı discoloration mevcuttu gri renkte. Anakart 15 beta bios ve aylarca 1.3soc maruz bıraktı işlemciyi ondan mıdır bilmiyorum.

@deadfellow @11115 Tespitlerime göre cl28 geçtiğim gibi sıkıntı başlıyor bir müddet gameplaydan sonra. 1.62 vdd çıktım. 1.28soctayım. 6400 cl28. Bir de böyle deneyelim. cl30 okeydi 1.55vdd de gdm off. Nasıl binlemişlerse kiti cl26'dan anladım zaten ben low cl sevmiyor ram cok voltaj istiyor. Umarım tek sıkıntı budur tabi.

@11115 6000 cl26 1.55vdd'de gdm enable yapan kit, 6200 cl26 en az 1.65-1.7 arası ister bu arada gdm offken.

@deadfellow 6400 c28 1.6 vdd bile yemiyor gdm off'ta. 1/2/0 nitro soc ihtiyacı artırabileceğinden bahsettiniz, aynı şekilde vdd ihtiyacını da artırıyor olabilir mi, bilginiz var mıdır bu hususta? 1.62'de de stabil değilse çünkü c28'ten vazgeçeceğim sanırım. Cl30'da saatlerce sıkıntı yapmadı, c28 geçtiğim gibi hissettirdi zaten, bir müddet gameplay sonrasında aşikar stabil olmadığı. İlk zamanlar nasıl stabildi ona şaşkınım zaten.

İçimde şöyle bir hissiyat da var işlemci ve ramle alakalı. İlk zamanlar düşük voltajda stabilken çalışırken hata vermezken vesaire sonradan zaman geçtikçe degrade olup daha fazla voltaj ihtiyacı duyuyor. Bu sıkıntının aynısı 14700k'da vardı. Bir süre sonra fazla voltaj ihtiyacı duyuyordu mikrokod mevzusu yüzünden işlemci degrade olmuştu, aynı stabilite için fazla voltaj gerektiriyordu degrade oldukça.

1745548107774.webp

@11115 Şu an biraz adam oldu gibi. @deadfellow vddq 1.45 vddio 1.4 instabilite yaratmamalı değil mi matchlenmemesi?

Pyprime 6.85 civarı gösteriyor ama 6.75 civarları olmalıydı.

Son düzenleme:
Maalesef üzerinde değil, dandik g ainward ekran kartının hemen üstünde RAM'lere bitişik, ben icat ettim mucidi benim :D saçma şekilde 10 derece düşürdü sıcaklıkları zaten RAM'lerim çok ısınmıyordu 55'ten 45'e çekti Prime 95 large testinde. Oyunda zaten 40'ı geçmedi. 6400 beni de kanser etti bilmiyorum, dert sahibi oldum. 6200 CL28 2066FCLK 1.5vdd denemiştim 1.2 SoC'ta o da tekleme yaptı onda da Nitro 1/2/0'da 6400'te de Nitro böyle. En son bu Nitro'yu 2/3/1 1/3/1 falan çekeceğim belki de bu mahvediyor beni bilmiyorum anlayamadım yani. 6400 1/2/0 mantıklı mı ki? 1/2/1 1/3/1 daha iyi olacak belki denemem lazım. Bende de 1.3 SoC istiyor olabilir özellikle gdm kapalı iken 6400. kısacası ne yapacağım bilmiyorum.
6200 acaba tRCD ve tRP 36 36 stabil mi değil m die kit çünkü, ya da 1/2/0 Nitro ve 1.2SoC mu stabil değil, fclk 2200 zaten stabil değil. 6200 profilinde nasıl bir düzen izlemeliyim emin değilim. 1.55vdd 6200C28 1/3/1 1/2/1 Nitro belki emin olmak adına stabiliteden, sonrasında fclk 2167 mi denenmeli?

@11115 ek olarak şeyi sormak istiyorum, GO intterrupt policy adlı uygulamayla siz ekran kartının en hızlı 1. ya da 2. çekirdeğine NVIDIA GPU driverini atadınız mı acaba etkisini gördünüz mü? %1leri artırdığını görmüştüm stutter giderdiğini vesaire, ne kadar mantıklı? Ben yaptım ama çok bir şey fark edemedim. Hyper-Threading kapatıp yaptım sadece Core 0 veya Core 1 tikledim, CPU priority high yaptım. Teşekkür ederim.

@11115 @deadfellow Discord adım ruhl. Vermintide 2'deki grail Knight fotosu var, kapüşonlu şovalye. Eğer eklerseniz çok sevinirim. @deadfellow Discord aktif olarak bu aralar kullanmıyorum, DPI vesaire de açmak gerektirdiği için, mesajınıza bir tık geç dönmüşüm o yüzden lütfen kusuruma bakmayın. Dosya gönderimi için orayı kullanabiliriz dediğiniz gibi BIOS ayarları ya da karhu için, çok memnun kalırım. Şu ana kadar ki ilgi alakanız ve emeklerinize ayrıca teşekkür ediyorum tekrardan. Sizin gibi değerli kişilerin bu forumda bulunması büyük bir nimet forum kullanıcıları adına. Ben de kendi adıma tecrübelerimi paylaşıp bilgi verebildiysem ne mutlu.
Şu an için 6400 CL30 1.55vdd 1.45vddq 1.4vddio 1.28SoC gdm disabled bir daha deneyeceğim hatta Nitro 1/2/0 deneyeceğim. Her sorunda biraz daha gevşetip tekrar denemeyi düşünüyorum. Bu voltajlar kesin yetecektir artık çünkü, SoC hariç, onu 1.29 deneyeceğim olmazsa 1.3'e dayamak çok mantıklı gelmiyor uzun vadede. Size bahsettiğim üzere, X870 Tomahawk'ta 7800X3D faciası yaşadım bir tık. İşlemci arkası, pad kısmı discoloration mevcuttu gri renkte. Anakart 15 beta BIOS ve aylarca 1.3SoC maruz bıraktı işlemciyi ondan mıdır bilmiyorum.

@deadfellow @11115 tespitlerime göre CL28 geçtiğim gibi sıkıntı başlıyor bir müddet gameplaydan sonra. 1.62 vdd çıktım. 1.28soctayım. 6400 CL28. bir de böyle deneyelim. CL30 okeydi 1.55vdd de gdm off. Nasıl binlemişlerse kiti CL26'dan anladım zaten ben Low CL sevmiyor RAM cok voltaj istiyor. Umarım tek sıkıntı budur tabii.

@11115 6000 CL26 1.55Vdd'de gdm enable yapan kit, 6200 CL26 en az 1.65-1.7 arası ister bu arada gdm offken.

@deadfellow 6400 C28 1.6 vdd bile yemiyor gdm Off'ta. 1/2/0 Nitro SoC ihtiyacı artırabileceğinden bahsettiniz, aynı şekilde vdd ihtiyacını da artırıyor olabilir mi, bilginiz var mıdır bu hususta? 1.62'de de stabil değilse çünkü C28'ten vazgeçeceğim sanırım. CL30'da saatlerce sıkıntı yapmadı, C28 geçtiğim gibi hissettirdi zaten, bir müddet gameplay sonrasında aşikar stabil olmadığı. İlk zamanlar nasıl stabildi ona şaşkınım zaten.

İçimde şöyle bir hissiyat da var işlemci ve RAM'le alakalı. İlk zamanlar düşük voltajda stabilken çalışırken hata vermezken vesaire sonradan zaman geçtikçe degrade olup daha fazla voltaj ihtiyacı duyuyor. Bu sıkıntının aynısı 14700K'da vardı. Bir süre sonra fazla voltaj ihtiyacı duyuyordu mikrokod mevzusu yüzünden işlemci degrade olmuştu, aynı stabilite için fazla voltaj gerektiriyordu degrade oldukça.

Eki Görüntüle 143519
@11115 şu an biraz adam oldu gibi. @deadfellow vddq 1.45 vddio 1.4 instabilite yaratmamalı değil mi matchlenmemesi?

Gdm kitle alakalı değil. Gdm off yaptığınızda RAM vdd yükseltmenize gerek yok.
Discord'dan yazdım hocam. Karhu'yu paylaşacağım. Testlerinizi 6400 ya da 6200 ona göre yaparsınız. Benim 6400'de bırakın 1/2/0'ın çalışmasını 1/2/1 bile çalışmıyor. 1/3/1 çalışıyor. Şanslısınız.
Karhu ile 1/2/0, bütün timing ayarları, SoC voltajı ve vdd voltajı hepsini test edersiniz. Karhu %99 yakalıyor stabilite sorunu olduğunda.
Ve sizden rica ediyorum, oyunlara bakarak stabil olup olmadığına karar vermeyin. Belki 3. kez söylüyorum oyun motorları genelde düzgün çalışmıyor.

Maalesef üzerinde değil, dandik g ainward ekran kartının hemen üstünde RAM'lere bitişik, ben icat ettim mucidi benim :D saçma şekilde 10 derece düşürdü sıcaklıkları zaten RAM'lerim çok ısınmıyordu 55'ten 45'e çekti Prime 95 large testinde. Oyunda zaten 40'ı geçmedi. 6400 beni de kanser etti bilmiyorum, dert sahibi oldum. 6200 CL28 2066FCLK 1.5vdd denemiştim 1.2 SoC'ta o da tekleme yaptı onda da Nitro 1/2/0'da 6400'te de Nitro böyle. En son bu Nitro'yu 2/3/1 1/3/1 falan çekeceğim belki de bu mahvediyor beni bilmiyorum anlayamadım yani. 6400 1/2/0 mantıklı mı ki? 1/2/1 1/3/1 daha iyi olacak belki denemem lazım. Bende de 1.3 SoC istiyor olabilir özellikle gdm kapalı iken 6400. kısacası ne yapacağım bilmiyorum.
6200 acaba tRCD ve tRP 36 36 stabil mi değil m die kit çünkü, ya da 1/2/0 Nitro ve 1.2SoC mu stabil değil, fclk 2200 zaten stabil değil. 6200 profilinde nasıl bir düzen izlemeliyim emin değilim. 1.55vdd 6200C28 1/3/1 1/2/1 Nitro belki emin olmak adına stabiliteden, sonrasında fclk 2167 mi denenmeli?

@11115 ek olarak şeyi sormak istiyorum, GO intterrupt policy adlı uygulamayla siz ekran kartının en hızlı 1. ya da 2. çekirdeğine NVIDIA GPU driverini atadınız mı acaba etkisini gördünüz mü? %1leri artırdığını görmüştüm stutter giderdiğini vesaire, ne kadar mantıklı? Ben yaptım ama çok bir şey fark edemedim. Hyper-Threading kapatıp yaptım sadece Core 0 veya Core 1 tikledim, CPU priority high yaptım. Teşekkür ederim.

@11115 @deadfellow Discord adım ruhl. Vermintide 2'deki grail Knight fotosu var, kapüşonlu şovalye. Eğer eklerseniz çok sevinirim. @deadfellow Discord aktif olarak bu aralar kullanmıyorum, DPI vesaire de açmak gerektirdiği için, mesajınıza bir tık geç dönmüşüm o yüzden lütfen kusuruma bakmayın. Dosya gönderimi için orayı kullanabiliriz dediğiniz gibi BIOS ayarları ya da karhu için, çok memnun kalırım. Şu ana kadar ki ilgi alakanız ve emeklerinize ayrıca teşekkür ediyorum tekrardan. Sizin gibi değerli kişilerin bu forumda bulunması büyük bir nimet forum kullanıcıları adına. Ben de kendi adıma tecrübelerimi paylaşıp bilgi verebildiysem ne mutlu.
Şu an için 6400 CL30 1.55vdd 1.45vddq 1.4vddio 1.28SoC gdm disabled bir daha deneyeceğim hatta Nitro 1/2/0 deneyeceğim. Her sorunda biraz daha gevşetip tekrar denemeyi düşünüyorum. Bu voltajlar kesin yetecektir artık çünkü, SoC hariç, onu 1.29 deneyeceğim olmazsa 1.3'e dayamak çok mantıklı gelmiyor uzun vadede. Size bahsettiğim üzere, X870 Tomahawk'ta 7800X3D faciası yaşadım bir tık. İşlemci arkası, pad kısmı discoloration mevcuttu gri renkte. Anakart 15 beta BIOS ve aylarca 1.3SoC maruz bıraktı işlemciyi ondan mıdır bilmiyorum.

@deadfellow @11115 tespitlerime göre CL28 geçtiğim gibi sıkıntı başlıyor bir müddet gameplaydan sonra. 1.62 vdd çıktım. 1.28soctayım. 6400 CL28. bir de böyle deneyelim. CL30 okeydi 1.55vdd de gdm off. Nasıl binlemişlerse kiti CL26'dan anladım zaten ben Low CL sevmiyor RAM cok voltaj istiyor. Umarım tek sıkıntı budur tabii.

@11115 6000 CL26 1.55Vdd'de gdm enable yapan kit, 6200 CL26 en az 1.65-1.7 arası ister bu arada gdm offken.

@deadfellow 6400 C28 1.6 vdd bile yemiyor gdm Off'ta. 1/2/0 Nitro SoC ihtiyacı artırabileceğinden bahsettiniz, aynı şekilde vdd ihtiyacını da artırıyor olabilir mi, bilginiz var mıdır bu hususta? 1.62'de de stabil değilse çünkü C28'ten vazgeçeceğim sanırım. CL30'da saatlerce sıkıntı yapmadı, C28 geçtiğim gibi hissettirdi zaten, bir müddet gameplay sonrasında aşikar stabil olmadığı. İlk zamanlar nasıl stabildi ona şaşkınım zaten.

İçimde şöyle bir hissiyat da var işlemci ve RAM'le alakalı. İlk zamanlar düşük voltajda stabilken çalışırken hata vermezken vesaire sonradan zaman geçtikçe degrade olup daha fazla voltaj ihtiyacı duyuyor. Bu sıkıntının aynısı 14700K'da vardı. Bir süre sonra fazla voltaj ihtiyacı duyuyordu mikrokod mevzusu yüzünden işlemci degrade olmuştu, aynı stabilite için fazla voltaj gerektiriyordu degrade oldukça.

Eki Görüntüle 143519
@11115 şu an biraz adam oldu gibi. @deadfellow vddq 1.45 vddio 1.4 instabilite yaratmamalı değil mi matchlenmemesi?

Bu arada attığınız zt ekranı iyi gözüküyor. Direkt bu ayarlar ile karhu deneyin. Eğer hata alırsanız yüksek ihtimal nitrodandır.

Ekeleme:

1745570258258.webp

PTM 7950 thermal grizzy duranouttan daha iyi. Iod hotspotum 49 derece civarıydı. 45'lere kadar düştü boşta.( aynı su sıcaklığında)
Gerçi thermal frame kullanıyordum onu söküp orijinal Frame'e döndüm. Onun da etkisi olabilir.

Son düzenleme:
Discord'dan yazdım hocam. Karhu'yu paylaşacağım. Testlerinizi 6400 ya da 6200 ona göre yaparsınız. Benim 6400'de bırakın 1/2/0'ın çalışmasını 1/2/1 bile çalışmıyor. 1/3/1 çalışıyor. Şanslısınız.
Karhu ile 1/2/0, bütün timing ayarları, SoC voltajı ve vdd voltajı hepsini test edersiniz. Karhu %99 yakalıyor stabilite sorunu olduğunda.
Ve sizden rica ediyorum, oyunlara bakarak stabil olup olmadığına karar vermeyin. Belki 3. kez söylüyorum oyun motorları genelde düzgün çalışmıyor.

Bu arada attığınız zt ekranı iyi gözüküyor. Direkt bu ayarlar ile karhu deneyin. Eğer hata alırsanız yüksek ihtimal nitrodandır.

Ekeleme:

Eki Görüntüle 143547

PTM 7950 thermal grizzy duranouttan daha iyi. Iod hotspotum 49 derece civarıydı. 45'lere kadar düştü boşta.( aynı su sıcaklığında)
Gerçi thermal frame kullanıyordum onu söküp orijinal Frame'e döndüm. Onun da etkisi olabilir.
Nitro açmıyordan kastınız direk hata vermesi mi yoksa boot mu etmiyor? Şu an cold boot yine baktım pyprime 6.79 6.8 geldi, normalde 6.72 73 vesaire geliyordu, sebebini gerçekten çözemedim. Sizde bu latency stabil mi acaba, yoksa 6.68'den 6.7 civarlarına çıktığı oluyor mu ?

Ekeleme:

Eki Görüntüle 143547

Yanlış discorda yazdınız sanırım, ruhl5094'müş tam adım şimdi baktım. Karhu için ekstra bir ayar yaptınız mı kiguix vesaire vardı, kullandığı ram miktarına vesaire dokunmak gerekir mi?

Son düzenleme:
Nitro açmıyordan kastınız direk hata vermesi mi yoksa boot mu etmiyor? Şu an cold boot yine baktım pyprime 6.79 6.8 geldi, normalde 6.72 73 vesaire geliyordu, sebebini gerçekten çözemedim. Sizde bu latency stabil mi acaba, yoksa 6.68'den 6.7 civarlarına çıktığı oluyor mu?

Yanlış Discord'a yazdınız sanırım, ruhl5094'müş tam adım şimdi baktım. Karhu için ekstra bir ayar yaptınız mı kiguix vesaire vardı, kullandığı RAM miktarına vesaire dokunmak gerekir mi?

6400 1/2/0 boot olmuyor. 1/2/1 boot ediyor ama karhuda açar açmaz hata veriyor. Ekstra ayar yok. CPU cache enabled yaptım sadece.

Allah bilir kimi ekledim ben. Keşke Discord adınızı yazmadan önce bakıp doğrusunu yazsaydınız.

Ben nereden bilebilirim sizin tam Discord adınızı... Bana ne söylediyseniz onu ekledim.

6400 1/2/0 boot olmuyor. 1/2/1 boot ediyor ama karhuda açar açmaz hata veriyor. Ekstra ayar yok. CPU cache enabled yaptım sadece.

Allah bilir kimi ekledim ben. Keşke Discord adınızı yazmadan önce bakıp doğrusunu yazsaydınız.

Ben nereden bilebilirim sizin tam Discord adınızı... Bana ne söylediyseniz onu ekledim.
Haklısınız, lütfen kusuruma bakmayın. Profil fotosunu tanımlamıştım da discord güncelleme aldıktan sonra nicklerin yanına rakamlar eklendi, onu unuttum. Bir şey olmaz eğer dosyayı göndermediyseniz önemli değil. Çoğu aktif değil zaten discord kullanıcısının.

Kullanıcı adı ruhl5094müş yani eskiden böyle değildi direk ruhl ise öyleydi yani. Çok aktif kullanmıyorum o sebepten unuttum. Profil fotosunu tanımlamıştım o yüzden ama birden fazla ruhl var mış.

Karhu yaparken sizin iod sıcaklık ve cpu sıcaklıkları çok artmıyor değil mi, daha fazla ısınsa aslında hata yakalama olasılığı artar. Prime 95 large iyi ısındırıyor mesela.

Son düzenleme:
Haklısınız, lütfen kusuruma bakmayın. Profil fotosunu tanımlamıştım da discord güncelleme aldıktan sonra nicklerin yanına rakamlar eklendi, onu unuttum. Bir şey olmaz eğer dosyayı göndermediyseniz önemli değil. Çoğu aktif değil zaten discord kullanıcısının.

Kullanıcı adı ruhl5094müş yani eskiden böyle değildi direk ruhl ise öyleydi yani. Çok aktif kullanmıyorum o sebepten unuttum. Profil fotosunu tanımlamıştım o yüzden ama birden fazla ruhl var mış.

Karhu yaparken sizin iod sıcaklık ve cpu sıcaklıkları çok artmıyor değil mi, daha fazla ısınsa aslında hata yakalama olasılığı artar. Prime 95 large iyi ısındırıyor mesela.
1745597116649.webp

1745598051519.webp

@11115 bir yerde hata mı yapıyorum emin değilim, böyle görünüyor. Sizi uğraştırdıysam kusuruma bakmayın lütfen.

İstekleri mi kapatmışım acaba yıllar önce bir kurcalayım bir dakika

@11115 Sanırım istek atmayı kapatmışım yıllar önce. Kaç yıldır dc kullanmıyorum şu an aktifleşmiş olması gerek.

Ben sizi eklerdim aslında, sizi uğraştırmış oldum böyle boş yere, bu discordu değiştirdiler seneler önce eskiden böyle değildi nick olayı. Şimdi herkes aynı nicki almış.

Belli hocam bu işte baya duayensin. Tecrübeli olduğun aşikar. Benim sizin kadar bilgim yok. Yeni yeni ordan burdan kavramaya çalışıyoruz işte. 7800x3D'de undervolt olayı çok iyi benim aldığım işlemci güzel gelmiş olabilir belki de -30 ve scalar 10x ile cinebenchte 19302 puanları gördü ki bu işlemci de bu puanları yakalayan çok yok belki termal macun etkisi de olmuş olabilir çünkü sürer sürmez testi yaptım, ama bir çekirdek -30 için uygun değilse dediğin gibi test yaparken program hata verir sen sorun işlemcide mi, ram de mi anlayamazsın her şeyin birbirini tamamlaması lazım bu işte. FLCK'yi 2133 yaptığım için socu 1.29 larda kullanıyorum 1.3 bios izin vermiyor. Bu arada benim biosun gdm'in üstünde dfe read training diye bi ayar var, nitro mode ile benzer şeyler mi bir bilginiz var mıdır hocam bu ayar ile ilgili? Auto, disable ve enable seçenekleri var asrock bioslara özel sanırım. Her biosta olmayabilir. Son olarak Expo ayarının altında birde dram performance mode ayarı var, aggresive, Competitive, AMD AGESA default seçenekleri var. Aggresive'de kullanıyorum şuan. Aggresive kullanmaya devam mı edeyim?
Aggressive kalabilir hangi ayarda stabilse o şekilde bırakın. Nitro 1/2/0 1/2/1 deneseniz yeterli hangisi stabilse. Ekstra ayarlara gerek yok. Burstleri 8x yapın robust training enable olabilir ama autosu zaten enabledir bence.

Bahsettiğiniz ek ayarı bilmiyorum araştırmak lazım ram ve cpu üzerine çok fazla ince ayar var. Ama bunların etkisi tartışılır.

@behramabi Bahsettiğiniz ayar hakkında eğer enable yaparsanız boot süresini uzattığını ama stabilite artırdığını söylemişler. Kıyaslama yapmanız mantıklı enable ve disable şeklinde.

Belki autosu enabledir bilemeyiz, robust da autosu enable olduğunu düşünüyorum 6000'in üstünde.

Asus x870e hero kullanıcısı da bu ayardan bahsetmiş, asrocka özel değildir.

karhu1.webp
karhu2.webp

24 saatlik karhu test sonuçları. @deadfellow @11115 Çok teşekkürler. Fanlar %20'de, o yüzden sıcaklıklar fazla görünüyor.

1745673363605.webp

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.