6200 CL26 ile güzel sonuçlar aldım 2167 fclkda beni çok tatmin etti ve fakat 2167 fclk da bende stabil değil. Vddg acaba 1.1v vddp 1.15'lere falan mı çıksam npsam bilmiyorum. Bu işlemci Low Nitro ve Infinity fabric OC sevmiyor hiçbir şekilde. 2100'e kadar stabil oyun ve diğer uygulamalarda. Sonrasında vsoc arttıkça sound problemleri stutter bir sürü mevzu çıkıyor. Dengeyi yakalamak imkansız. Training ne yaparsan yap 15 saniye o yüzden mi bilmiyorum. Son BIOS'a güncelleyim dedim o da bir şey değiştirmedi. Yani stres testte 1/2/0 Nitro'ya da 2133 2167 fclk hata vermemesi anlamı yok, sonrasında instabilite yarattı hep ve çözemiyorum. 1050mv ve 1.05v vddg vddp için yetmesi gerekli 2133 2167 fclk ve 6200 6400 için ama olmuyor işte niyeyse. Başta çok iyi sonradan bozuluyor. Gdm disabledken bu bozulma çok hızlı, enabledken fark etmen için çok dikkatli olman lazım. Fclk tarafında ciddi sıkıntılar var yani bilmiyorum ne yapmak gerek. Bu ses mevzusunu vesaire en çok o yapar çünkü. SoC niye ses kessin ki en kötü tekletir sistemi art arda ve gidip yükseltirsin SoC'u. Mavi ekran hiç yemedim bugüne kadar onu yesem yine ayıkacağım.
6200 CL26 1.62 istedi en az ve sonuçlar güzeldi ama fclk stabilite ya da Nitro 1-2-0 stabilite koruyamıyor CPU bilmiyorum. Stres test anlamsız o yüzden.
@11115 Nitro tarafında da büyük sıkıntılar var, 6000 CL26 C28 denemelerimde de aynı mevzu olmuştu. Nitro'yu en son 0-0-0 çekeceğim ya da disable yapacağım ki hata versin diye. Nitro hata vermeyip stabilite bozuyor bende, bu da büyük bir sıkıntı. Ya hiç train edemesin ya da hata versin. O yok bu yok güzel güzel kullanıyorsun sonra instabiliteler başlıyor.
SoC ile fclk etkisi maalesef ki var ama şöyle var. Deadfellow 1.3SoC'ta 2200 hatta BIOS editleyip 1.35'te de 2200 açıyor, işlemcisi golden ya da unicorn. Böyle bir işlemci 100 tane alsan 1 tane denk gelir, belki o da öyle yapmıştır. Ben Amerika microcenterden aldım sonuç ortada. Nereden alırsan al şans işi, bende de göründüğü üzere stabil ama stabiliteyi bozuyor arada. Demek ki stabil değil yani kendini gizliyor. Test programları 2 hafta oldu hala sonuç yok hata yok yani. 6200 C26 1.6Vdd'de hata verdi o da bir zahmet versin çünkü çok sınırdaydı, karhu 30dakikada buldu, 1.62 vdd stabil yine 12 saat.
Benim CPU kısaca 2100 ve üstü fclk olmuyor gibi duruyor. O yüzden 6200 C26-28 2067 fclk 1.22-1.25 SoC sweet spot bu işlemci için. Üstü imkansız. Kendini kandırıyorsun çünkü bilmiyorum. Hızdan bağımsız olarak 6000'de de Nitro 1-2-0 gdm disabled bir süre sonra stabilite bozuyor, gdm enabled yaparsan çok dikkatli olursan fark ediyorsun. Nitro 2-3-1'de bırakıp gdm enabled yapacağım büyük ihtimal daily usage için. Fclk içinse çözüm üretemiyorum. 1.1v vddg ve 1.15 vddp falan mı lazım frekans ve Infinity fabric stabilite için. Bu kadar zorlamaması gerekiyordu. Yüksek fclk ile 6000 6200 6400 imkansız bu CPU'da ya da aşırı ince ayarla mümkün. 15 saniye trainle bir cacık olmaz zaten o da var. Bu RAM'lerle bu kadar yani. Train 30sn 1dk sürse olurdu belki. 2x16 GB klevv RAM'ler bile 1 dakikaydı. Tomahawk'ta aynı RAM'ler 30-45sn arasıydı. Burst length 8X etkisiz.
Şu stabiliteyi neyin bozduğunu bulmak o kadar zor ki, Nitro olayını iptal edeceğim o da büyük sıkıntı. Gdm disabled -0.1ns düşürüyor pyprime ama ondan da vazgeçicem. Türünün tek örneği şu işlemci başka bir şey değil. AMD güzel error correction yapmış helal olsun.
TUF anakartla bunlara girişmek de anlamsız tabii. Ya en dandik 2 slotlu anakart olmalı ya da üst düzey 2 slotlu anakart. 4 slotlu üst düzey kart da mantıklı ROG ailesi. TUF çok güzel trainliyor 5 saniye sürüyor training.
Vddgleri 1.1 ve üzeri verecekseniz vdd misc i de değiştirmeniz lazım. Yanlış hatırlamıyorsam vddgleri süren voltaj da vdd misc idi. Ve vdd misc her zaman vddglerden yüksek olmak zorunda. Standart olarak vdd misc 1.1 olur her senoryoda. Evet vddgleri 1.1'den yukarı almak istiyorsanız vdd misc i de yükseltmeniz lazım.
Zaten çoğu insan vddgleri 1.1 veya üzerinde tavsiye etmiyor ancak bir deneyin yine de. Vdd misc 1.15'e alıp deneyebilirsiniz. Tabii ilk öncede Reddit'te bakmayı da ihmal etmeyin, ben yanlış hatırlıyor da olabilirim çok uzun zaman geçti.
Anlamadığım şey ben 2220 fclk ile çalıştırabiliyorum ve ne stutter ne sound cut yaşıyorum. Hatta linpackte bile gram oynama yok. Sizde nasıl olur da 2133 fclk de bile sorun yaşayabiliyorsunuz anlamıyorum. Ya çok şanssınız ve imc dediğiniz gibi 2100 üzerine çıkamıyor, ya da anakart tarafında başka bir şey var. En kötü ihtimalle bile 2133 yapabiliyor olmanız lazım. 2200 fclk için Nitro ayarını tamamen Auto'ya alıp dener misiniz? Linpack de dahil edip.