Bende neden olmadı acaba bilmiyorum ki. 1.25 bende SoC. Sizin 1.2'de de belki stabildir ama. 1.22 olması daha iyi olur tabii. Bende fclk ters etkiliyor sadece, sizde durum farklı. Bu hatayı bende bir daha verdi 6200 profilindeyken, gdm enable yapıp devam edeceğim umarım bir daha vermez.
Siz Dual rank RAM'leri 8000 2:1 yapmayı hiç denediniz mi bu arada? Dual rank 8000 zor olabilir tabii de belki sistem açıyorsa güzel olurdu. Piyasaya yeni G.Skill RAM'ler çıkacak sanırım 8400 mt's 2x64 GB o açıdan sordum, demek ki yapılabiliyor. Bunu belki de Intel Core ultralar için çıkartıyor olabilirler tabii.
BIOS'ta 1.2 üstü mü veremiyorsunuz yoksa 1.25 falan verince ZenTimings 1.2 mi gösteriyor? Kötü olmuş bu durum gerçekten. BIOS yapmayı beceremiyorlar bir türlü, ben de gıcık oldum. Bugün 6000 profili denedim fclk için o da yarıda kaldı, yeni bir şeyler deneyim demiştim, trrds 4 ve tfaw 20 boot etmedi 6000 CL30 da ilginç şekilde, vsoc 1.15'teydi acaba ondan mı dedim de, 1.15'te önceki BIOS'ta boot ettiğimi hatırlıyorum ve gdm enableddi.
@11115 X870e Hero'lu arkadaşa yükledim son BIOS'u şimdi, onda vsoc 1.22 verebildim. Neye göre bug oluyor ki acaba, ZenTimings 1.22 gösteriyor vsocu baktım.
Eki Görüntüle 145468
Apex'te yapmışlar gerçi, 1 DPC board lazım 8000 üstüne de siz en azından 8000 tam tutturabilirseniz güzel olur diye demiştim. 1 ccd var gerçi aşırı fark yaratmaz 2 ccdlere kıyasla.
@11115 ciddi stutter yaptı ama X870 Hero son BIOS, ASUS mühendisleri derhal istifa etsin harbi ya. Bende öyle bir problem yok gibi şu an da, arada fark ettim gerçi saçma sapan. Ama ben bu BIOS'ta kalmak zorundayım diğerlerinde training 15 saniye, rezillik diz boyu gerçekten.
@11115 benim 2133 fclk stabil değil bu arada sanırım 1.26 SoC 6400 deniyordum. Steel nomad + P95 large açtım. YouTube müzik çalıyordu, Afterburner'le takip ediyordum Steel nomadı. Anlık ses cızırdadı GPU %0 oldu, anlık stutter oldu yani, ses gitti sonra geri geldi. P95 tüm RAM'i çekiyor o yüzden midir yoksa gerçekten sound cut out mu oldu? 2133 bile stabil değil yani şu işlemcide nasıl oluyor bilmiyorum. Böyle anlık gitmesi stabil olmadığını mı gösteriyor yoksa o anlık RAM'i mi çok çekti acaba bilmiyorum ki.
Vddg ccd ve iod aynı olmak zorunda değil değil mi, iod 950 ccd 1050 deneyeyim olmazsa.
1. vsocu BIOS'tan ne ayarlarsam ayarlayayım HWiNFO ve ZenTimings'de 1.20 gözüküyor.
2. 6200'de 1.20 benim için sorun değil ama bu Bug'ın olması bile kullanmamak için bir sebep. Olmaması gereken bir bug. Stabilitesinden emin olamayacağım bir bug. Tamam yahu 6200'de 1.20 vsoc yeterli zaten deyip kullanamam.
3.Dual rank 6400 üzeri çalıştırabilen ben görmedim. Birinden duymuştum, 7200'de çalıştıranlar var mış 2:1 modda. Ancak 7600 ve üzeri görmedim. Zatem 8000 yapamadığın sürece 2:1 modda çalıştırmanın mantığı yok. 6400 1:1 ve 8000 2:1 hemen hemen aynı performansı veriyorlar.
4. P95 large fft ve Steel nomad görmedim duymadım ve saçmalık. P95 RAM'in tamamını allucate ediyor. Yani stutter yapmadan açabilmeniz bile mucize. Eğer fclk test etmek istiyorsanız ya linpack Extreme açıp gflops karşılaştırması yapacaksınız, latency moon açıp 10 dk YT videosu izleyeceksiniz. Eğer drop girerse görürsünüz programda. Ama en mantıklısı linpack süreleri. Çünkü RAM ve imc arasında sürekli bir veri trafiği oluşturuyor. Eğer error corraction devreye girerse veri kaybı oluyor ve linpack süresi uzamış oluyor. 0.100 ms ye kadar kabul edilebilir. O da zaten 2-3 Gflops'a denk geliyor.
Çok emin olmak istiyorsanız 10 GB data set ile 30 kez tekrarlatın. Sıcaklığa bağlı ilk runlarda varient olabilir. Son 20 Run'a bakıp bir bilgi edinebilirsiniz.
Ekleme: Ccd ve iod aynı olmak zorunda değil. Ama aralarında 100mv fark koyan görmedim. Genelde iod 1030 ise ccd 1050 gibi olur. Reddit'e bakabilirsiniz. Bir de voltaj ayarlama tamamen deneme bulma işi. Deneyip gözlemlemeden en iyi voltaj hangisi bilemezsınız.
Benchmate'de bulunan y-cruncher ve pyprime testlerini yapa yapa ayarlamıştım ben kendi voltajlarımı. 1000Mv'dan 1080'e kadar denemiştim. En iyi kombinasyon benim için 1050 - 1050 olmuştu.
Her voltaj değiştirdiğimde ilk başta pyprime, sonra y-cruncher en son linpack atıyordum. Linpack direkt yüklendiği için en sona bırakıyordum.
Ve her testin sonunda soğumasını bekleyip PC'yi kapatıp cold boot atıp yeni voltaj değerini giriyordum. Size boşuna demedim hocam ben aylarca uğraştım diye
Son düzenleme: