Çözüldü Ryzen 5 7600 sistem yükteyken dondu ve açılmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Arkadaşa geçtiğimiz kasım ayında şu sistemi almıştık:

Sistemde RAM'i değiştirdik, Corsair Vengeance RGB 2x16GB olan modeli seçtik. Alır almaz Memtest yapmıştım ve hiçbir sorunla karşılaşmamıştım. Sistem geldiğinde de kendi kullanmış olduğu 1TB Samsung 970 Evo Plus SSD'yi taktık. Bu zamana kadar herhangi bir sıkıntı yaşanmadı.

Sorun:

Ancak son 2-3 haftada 2 kez sistem dondu. Olay görüntüleyicisinden baktığımızda "Kernel Power 41 (63)" hatası ile karşılaştık. Sistem donduktan sonra kasadan bilgisayarı kapatmak dışında hiçbir seçenek yoktu.

OCCT Power testi, GPU testi ve Furmark testlerinde herhangi bir sorunla karşılaşmadık. Yaklaşık 10-15 dakikalık süreçte sistem donmadı hiçbir testte. Bu süreçte işlemci 70, ekran kartı 63 derece gördü en fazla.

Sorunun Fark Edildiği An:

Ardından OCCT'de CPU testi yaptık ve test esnasında diğer monitörde (çift monitör kullanıyor arkadaş) Chrome'a girip sekmeyi oynattı fare ile ve sistem dondu. Şu an açılmıyor. Yani kasa çalışıyor ama görüntü gelmiyor.

Güç kaynağı güç tuşunu kapatıp açma tuşuna 10-15 saniye basıp bekledik ama sistem yine açılmadı. Birazdan Clear CMOS yapmayı deneyeceğim fakat aklıma başka seçenek gelmiyor. Başka yapabileceğim, bildiğiniz yöntem var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Garantiye yollayın isterseniz.
Hazır sistemin kötü yanı bu, ya da masaüstü bilgisayar sahibi olmanın. Sorunlu parçayı bulup garantiye göndermek gerekiyor. Hangi parçada sorun olduğunu belirlemeye çalıştık dün akşam. Şu an 3 şüpheli var: işlemci, anakart ya da güç kaynağı.

Bugün ya kendi güç kaynağımla, ya da çalıştığım yerdeki teknik departmanda bulabilirsem başka bir güç kaynağıyla test edeceğim. İnşallah güç kaynağıdır da çok uğraştırmaz.

Güncelleme:

Gaming.gen.tr firması ile görüşmüş arkadaş. Kasayı alıp sorunun tespiti için yardım edeceklerini söylemişler.

Güncelleme 15.01.2025 (Çözüm):

Gaming Gen Tr teknik servisinde yapılan testler sonucunda RAM'lerde arıza tespit edilmiş. Değiştirildikten sonra sistemde sorun olmadığı gözlemlenmiş. Ücretsiz bir şekilde sıfırıyla değiştirmişler RAM'leri.

Buradan Gaming Gen Tr ekibine hızlı çözümleri için çok teşekkür ediyorum. Bu süreçte arkadaşla çok güzel ilgilendiler.
Yük testlerinde herhangi bir sorun olmadı ama. Sadece OCCT CPU testinde Chrome sekmesini oynatınca dondu. Sekmeyi oynatmayınca donmuyordu.

Yük testi esnasında da sekmeyi oynattık ama bir şey olmamıştı.

Hocam benim yorumum hatalı olabilir. Daha deneyimli birisinin yorumunu dinlemeniz daha uygun olur.

Ek olarak biosta yaptığımız ayarlar şunlardı.

11:30'daki ayarlar.

EXPO'yu kapatıp dener misiniz? Bende aynı sistem ile aynı sorunu yaşamıştım.
Sistemi açamıyoruz, açsak bios sıfırlayacağım.

Güncelleme:

Clear Cmos ve RAM söküp takma da işe yaramadı. Ramleri tek tek denedik, yine olmadı.

Bu şekilde kalıyor kasa. Hiçbir hata ledi yok. Ekran kartsız da denedik ama sonuç değişmedi.

Güncelleme:

Bios flashback yaptık, sonuç alamadık.

Son düzenleme:
Garantiye yollayın isterseniz.
Hazır sistemin kötü yanı bu, ya da masaüstü bilgisayar sahibi olmanın. Sorunlu parçayı bulup garantiye göndermek gerekiyor. Hangi parçada sorun olduğunu belirlemeye çalıştık dün akşam. Şu an 3 şüpheli var: işlemci, anakart ya da güç kaynağı.

Bugün ya kendi güç kaynağımla, ya da çalıştığım yerdeki teknik departmanda bulabilirsem başka bir güç kaynağıyla test edeceğim. İnşallah güç kaynağıdır da çok uğraştırmaz.

Güncelleme:

Gaming.gen.tr firması ile görüşmüş arkadaş. Kasayı alıp sorunun tespiti için yardım edeceklerini söylemişler.

Güncelleme 15.01.2025 (Çözüm):

Gaming Gen Tr teknik servisinde yapılan testler sonucunda RAM'lerde arıza tespit edilmiş. Değiştirildikten sonra sistemde sorun olmadığı gözlemlenmiş. Ücretsiz bir şekilde sıfırıyla değiştirmişler RAM'leri.

Buradan Gaming Gen Tr ekibine hızlı çözümleri için çok teşekkür ediyorum. Bu süreçte arkadaşla çok güzel ilgilendiler.

Son düzenleme:
Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…