Anakart BIOS sürümü ile alakalı falan olabilir belki, Fast Boot kapattın mı, bir de bu 2 ayar disable edip denemen lazım bir müddet, SoC voltaj manuel 1.25 olarak değiştirirsin bir de. BIOS giremiyorsan ya anlattığım gibi sıfırla tekrar bu dediklerimi yap CL28 olarak, ya da arkadan Gigabyte.bin olarak BIOS yazdırt tuş ile.

Fast Boot yüzünden giremiyor olabilirsin belki, BIOS girememe sebebini tam anlayamadım, Fast Boot hep kapalı kullanırım o yüzden. @xLeomessi

Bence o dediğim 2 pinden anlattığım gibi sıfırla zaten basit bir işlem, sonrasında CL28 olarak uygula RAM+PBO'yu, PBO için +100/-20 dene önce, sonra -25 yaparsın olmazsa. -20 üzeri bazen instabilite yaratıyor birkaç core'da. 8 çekirdek var sonuçta, hepsi stabil olması lazım.
Tamam hocam deniycem. Sıfırlamadan şu biosa girsem güzel olcak valla

Şu kırmızı isik normal mi hocam? Ve shit yeniden başlat yapınca bile biosa girmiyor maalesef.

Dosya Ekleri

• 20250830_224127.webp
    20250830_224127.webp
    2,9 MB · Görüntüleme: 41
Son düzenleme:
Tamam hocam deneyeceğim. Sıfırlamadan şu BIOS'a girsem güzel olacak vallahi.

Şu kırmızı isik normal mi hocam? Ve shit yeniden başlat yapınca bile BIOS'a girmiyor maalesef.

Del tuşuna basıp girmeyi denedin mi ya da basılı tutmayı? Shift mevzusunu boş ver, restart atınca Delete'ye spamla, Fast boot mani olabiliyor bazen.

Bir sıfırlayıp dene olmazsa, Fast Boot'tan şüphelendim, spamlamana rağmen giremiyorsan. @xLeomessi

Bir sıfırla anlattığım gibi, sonrasında ayarları baştan yap, Fast Boot kapat, o da şüpheli olabilir. Splashscreen ekranı görünüyor değil mi, anakart ekranı yani, yoksa o kısım direkt mi geçiyor?

@xLeomessi Kırmızı yanıp söner ilk açılışta onda çok sıkıntı olmaz, bir anlama gelmiyor yani. Fast Boot- Memory Context ve Power down disable yapıp dene sıfırladıktan sonra. En azından için rahat eder. CL28 için verdiklerimi uygula.

BIOS girememen çok saçma geldi, sebebi anlayamadım. Bir sıfırlarsan kendine gelecek gibi. Şu BIOS sıfırlama tuşu koymaları lazım bu modellere aslında, sana işaretlemiştim sarı ok olarak, aşağıdaki 2 pine power switch 0 konumundayken dokun tornavida ile. @xLeomessi 15 sn yeter o 2 pin temas edecek arasına dokunacaksın.

Son düzenleme:
Bir sıfırla anlattığım gibi, sonrasında ayarları baştan yap, Fast Boot kapat, o da şüpheli olabilir. Splashscreen ekranı görünüyor değil mi, anakart ekranı yani, yoksa o kısım direkt mi geçiyor?

@xLeomessi Kırmızı yanıp söner ilk açılışta onda çok sıkıntı olmaz, bir anlama gelmiyor yani. Fast Boot- Memory Context ve Power down disable yapıp dene sıfırladıktan sonra. En azından için rahat eder. CL28 için verdiklerimi uygula.

BIOS girememen çok saçma geldi, sebebi anlayamadım. Bir sıfırlarsan kendine gelecek gibi. Şu BIOS sıfırlama tuşu koymaları lazım bu modellere aslında, sana işaretlemiştim sarı ok olarak, aşağıdaki 2 pine power switch 0 konumundayken dokun tornavida ile. @xLeomessi 15 sn yeter o 2 pin temas edecek arasına dokunacaksın.
Su an pc acik ve hala kırmızı yaniyor.
Anakart ekranı direkt geçiyor. Sonra siyah ekran kalıyor, mecburen pc resliyorum oyle olunca

Su an pc acik ve hala kırmızı yaniyor.
Anakart ekranı direkt geçiyor. Sonra siyah ekran kalıyor, mecburen pc resliyorum oyle olunca
İnstabilite olabilir, dediğim şekilde bir sıfırla, çok basit bir işlem. Telefon flaşından yardım al, diğer elinle sıfırlarsın 15 sn arasına dokunman yeterli o işaretlediğim 2 pinin. BIOS girsen default al diyecektim, onu da yapamıyorsun şu anda anladığım kadarıyla.

@xLeomessi Gigabyte anakartlar bir de biraz garip, bu kırmızı yakma mevzusu geçen de birinde oldu. Ama onda BIOS girememe mevzusu falan yoktu, Gigabyte Control Center ile alakalı bir bug vardı. Sende yüklü mü bu yazılım? Her halükarda bir sıfırla eğer mümkünse.

İnstabilite olabilir, dediğim şekilde bir sıfırla, çok basit bir işlem. Telefon flaşından yardım al, diğer elinle sıfırlarsın 15 sn arasına dokunman yeterli o işaretlediğim 2 pinin. BIOS girsen default al diyecektim, onu da yapamıyorsun şu anda anladığım kadarıyla.

@xLeomessi Gigabyte anakartlar bir de biraz garip, bu kırmızı yakma mevzusu geçen de birinde oldu. Ama onda BIOS girememe mevzusu falan yoktu, Gigabyte Control Center ile alakalı bir bug vardı. Sende yüklü mü bu yazılım? Her halükarda bir sıfırla eğer mümkünse.
:(

Yüklü o yazılım evet. Sıfırlıycaz mecbur, insallah beceririm.

Eğer düzelmezse o yazılım bug yapıyor, Reddit üzerinde fix mevcuttu, biri öyle çözdü. Basit bir işlem, halledersin.

1756585429234.webp

Şu yuvarlak içine aldığım 2 pin alttaki, sağında CLR MOS yazıyor. @xLeomessi Power switch 0 konumuna getir PSU'dan. Sonrasında bu işlemi uygula.

Hocam yaptim dediğinizi girebildim biosa. Korkulacak bir sey yokmuş sifirlamakta..
Yok, çok basit bir işlem, sadece anakartta elektrik olursa, elinden kayarsa anakarta falan batırdın diyelim, metal obje olduğu için elektriksel hadise olma ihtimali var, böyle bir risk alma diye arkadan PSU Switch 0 konumuna getireceksin. @xLeomessi

1756586074563.webp

Şu haliyle bir dene istersen, Nitro kısmı da dahil, zaten sıfırlamayı öğrendin, en kötü tekrar sıfırlayıp eski haline dönderirsin CL30 olarak kullandığın @xLeomessi PBO için +100/-20 bırak şimdilik, MCR-PDM ve Fast Boot disable kullan. Eğer stabilsen MCR-PDM sonra Auto açarsın, Fast Boot hiç bulaşma ama, bu tarz sıkıntıları yapar.

SoC voltaj sende 1.2 şu anda, onu 1.25 ayarla elle manuel olarak @xLeomessi

Integrated Graphics de kapat ekstra.