Merhaba Instagram'dan bir gömlek görüp o gömleği internet sayfasından satın almıştım daha sonra gelen gömleğin rengini, kalitesini beğenmedim vazgeçtim. İade etmek istedim satıcı iade yok dedi, biraz tartıştıktan sonra tüketici hakem heyetine bildirdim. Sonra bir daha yazdım iaden alınacak dedi. Ben de başvuruyu yapmıştım. Şimdi iade olacağı için THH'den başvuruyu geri çekmek istedim ama iptal tuşu gözükmüyor orada. Başvuruyu nasıl çekebilirim? Güngören'e bağlıyım ama şu an Yalova'da olduğum için oraya gidemem. İnternetten yapılacak bir şey yok mu?
Başvuru onaylanmış, 2 gün önce savunma istenmiş yazıyor.

Merhaba Instagram'dan bir gömlek görüp o gömleği internet sayfasından satın almıştım daha sonra gelen gömleğin rengini, kalitesini beğenmedim vazgeçtim. İade etmek istedim satıcı iade yok dedi, biraz tartıştıktan sonra tüketici hakem heyetine bildirdim. Sonra bir daha yazdım iaden alınacak dedi. Ben de başvuruyu yapmıştım. Şimdi iade olacağı için THH'den başvuruyu geri çekmek istedim ama iptal tuşu gözükmüyor orada. Başvuruyu nasıl çekebilirim? Güngören'e bağlıyım ama şu an Yalova'da olduğum için oraya gidemem. İnternetten yapılacak bir şey yok mu?
Başvuru onaylanmış, 2 gün önce savunma istenmiş yazıyor.

Başvurun işleme girdiğinden ötürü internetten iptal edemezsin, başvuru yaptığın ilin kaymakamlığı veya hakem heyetine dilekçe vermen gerekiyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Adi Hakem Heyeti de olsa orasibir mahkeme. Telefonda kimlik tespiti yapamayacaklari icin telefon edip basvuru iptal etmesi zor. E devlet uzerinden uygulamaya gidin.

Oradan acik basvurularinizdan iptal etmek istediginizi secip iptal dilekcesi yazmaniz gerekiyor. Bunu kaymakamliga elden teslim ediyorsunuz diye biliyorum. Bazi yerler fax kabul ediyormus.

Güngören Kaymakamlığını arayıp Hakem Heyeti birimine bağlanarak başvurunuzun iptalini isteyebilirsiniz.
Bunu deneyeceğim en uygunu bu duruyor.

Adi Hakem Heyeti de olsa orasibir mahkeme. Telefonda kimlik tespiti yapamayacaklari icin telefon edip basvuru iptal etmesi zor. E devlet uzerinden uygulamaya gidin.

Oradan acik basvurularinizdan iptal etmek istediginizi secip iptal dilekcesi yazmaniz gerekiyor. Bunu kaymakamliga elden teslim ediyorsunuz diye biliyorum. Bazi yerler fax kabul ediyormus.
Dilekçe örneği var mı hocam? Nasıl yazacağız?

TÜKETİCİ HAKEM HEYETİ BAŞVURU İPTAL DİLEKÇESİ
T.C.
Ad Soyad:
T.C. Kimlik No:
Adres: [İkamet adresin]
Telefon:
E-posta:
Konu: Tüketici Hakem Heyeti başvurusunun iptali talebi
Sayın Yetkili,
Tarafımdan [başvuru tarihi] tarihinde e-Devlet üzerinden yapılan tüketici hakem heyeti başvurum, ilgili firma ile yaşanan sorunun karşılıklı uzlaşma yoluyla çözülmesi nedeniyle artık geçerliliğini yitirmiştir.
Bu nedenle, aşağıda bilgileri yer alan başvurunun iptal edilmesini arz ederim.
Başvuru Bilgileri:
• Başvuru No: [e-Devlet’teki başvuru numarası]
• Firma Adı: [Şikayet edilen firma]
• Başvuru Tarihi: [Başvuru tarihi]
• Konu: [Kısaca başvuru konusu]
Gereğini arz ederim.
Tarih: [Bugünün tarihi]
İmza:
Ad Soyad

İptal falan etmedim, adam az önce 280 liramı kargo ücreti diye benden aldı. Böyle bir şey var mı iade kargoyu satıcı ödüyor benim bildiğim. Kendi paramla rezil oluyorum.