bybil

Uzman
Herkese selam öncelikle. 9 Ocak tarihinde Türk Telekom tarafından arandım ve Netflix Prime 60GB isimli bir tarifeyle taahhüdümü yeniledim. İlk 6 ay boyunca Netflix'i ücretsiz kullanabilecektim. Aktivasyon linki gelecekti ancak gelmedi. 20 gün boyunca bununla uğraştım ancak oluşturulan her hata kaydını çözümlendi diye kapatıyorlar. Ancak çözümlenmedi. :D
Ayıplı hizmet sundular yani.
Tarifeye geçerken bana özel bir indirim olduğunu da söylediler. 700 lira civarlarında bir fatura ödeyecektim. İlk ay faturam 737 lira geldi. Sonraki ay faturam 960 lira olarak gözüküyor. Yani fatura hususunda da dolandırıldım. Türk Telekom'un müşteri hizmetlerini arayıp operatör degişikliği ve cayma bedeli hususunda bilgi aldım. Tüketici hakem heyetine başvursam ve sonuç alsam bile her türlü cayma bedelini ödeyecekmişim öyle söylediler. Hayatımda böyle rezil, kalitesiz bir operatör görmedim. Turkcell'den geçmiştim pahalı diye ama keşke kalsaymışım; en azından bir muhatabım oluyordu ve daha kaliteli hizmet sunuyorlardı. Şimdi ben bunlara para yedirmeden nasıl operatör değiştirebilirim bilgisi olan var mı? Hakem heyeti süreci nasıl işler ve ne yapmam gerekiyor?

Hakem heyeti süreci nasıl işler ve ne yapmam gerekiyor?
  • Elinizde yeterli veri olmasa bile ödememeniz gerekir çünkü normalde Telekom'un aldığı kayıtları talep halinde dosyaya sunması gerekir. Ama bu yazdığıma güvenmeyin. ( Yine de başvurabilirsiniz, zararı yok. THH süreci ve sonucu masrafsızdır.)
  • Elinizde başvurularınıza, çektiğiniz sıkıntı ve yazışmalara ilişkin birkaç veri(sms, eposta, ses kaydı vs) var ise cayma bedeli ödemeniz gerekmez. (=Haklı fesih halinde cayma bedeli ödenmez.)
  • THH ye başvururken mümkün olduğunca fazla bilgi koyun. SMS eposta resimleri vs. Sorunu düzgün dile getirin. Kazanırsınız. ''Saldım çayıra mevlam kayıra'' gibi değil.

• Elinizde yeterli veri olmasa bile ödememeniz gerekir çünkü normalde Telekom'un aldığı kayıtları talep halinde dosyaya sunması gerekir. Ama bu yazdığıma güvenmeyin. ( Yine de başvurabilirsiniz, zararı yok. THH süreci ve sonucu masrafsızdır.)
  • Elinizde başvurularınıza, çektiğiniz sıkıntı ve yazışmalara ilişkin birkaç veri(sms, eposta, ses kaydı vs) var ise cayma bedeli ödemeniz gerekmez. (=Haklı fesih halinde cayma bedeli ödenmez.)
  • THH ye başvururken mümkün olduğunca fazla bilgi koyun. SMS eposta resimleri vs. Sorunu düzgün dile getirin. Kazanırsınız. ''Saldım çayıra mevlam kayıra'' gibi değil.
Hocam cevabınız için teşekkür ederim.
444 ile başlayan numaralarını bir çok kez aradım. Her aramamda yeni kayıt oluşturalım, kaydınızı güncelleyelim, elimizden gelen başka bir şey yok gibi cümleler kurarak sadece kayıt açtılar. Hepsi işgüzar kısacası. Kayıt açmayı kendim de yapabiliyorum 50 yaşında dayı değilim yani. Kayıtlar açıldı ancak sorunumla alakasız cevaplar verilerek, "çözümlendi" diyerek kapatıldı bu kayıtlar. Verdikleri ayıplı hizmetle ilgili yani ücretsiz netflixten faydalanamamla ilgili bütün bugların ekran görüntüleri elimde mevcut. Kendi verdikleri e-posta adresine de bu görüntüleri ilettim. Hepsi çözümsüz kaldı. Hatta en son durumu anlayan birisi "Ben tekrar kayıt açsam büyük ihtimalle yine çözümsüz kalacak. Netflixten yardım alın." minvalinde bir cümle kurdu. En son süreçle ilgili bilgi almak için aradım "900 lira civarında cayma bedeli çıkıyor ödemezseniz avukatlar icra takibi başlatır." dediler. Üstü kapalı tehdit ettiler yani telefonu kapattım.
Şimdi bana çıkan hiçbir faturayı ödemeden operatör değiştirirsem sonraki süreci nasıl ilerletmem gerekiyor? İlk defa yapacağım bunu, bilgim yok. Aynı zamanda okulum da var git-gel çok uğraştırır mı bu beni?

Şimdi bana çıkan hiçbir faturayı ödemeden operatör değiştirirsem sonraki süreci nasıl ilerletmem gerekiyor? İlk defa yapacağım bunu, bilgim yok. Aynı zamanda okulum da var git-gel çok uğraştırır mı bu beni?
Yanlış yönlendirmek istemiyorum.
İşin içinde sadece Telekom aboneliği olsa daha net cevap verebilirdim ama üçlü bir ilişki var(Telekom-Netflix-Siz) ve mahiyetini tam kestiremem.
Ancak fatura konusunda şunu tavsiye edebilirim.
Önce fax ya da email ile yaşananları özetleyerek sözleşmeyi ve aboneliği ..... nedenlerle haklı nedenle feshettiğinize dair yazı göndererek aboneliğin sonlandırıldığınızı bildirin. Fatura gönderdiklerinde faturayı ÖDEYİN. Sonra THH ye ödenen bedelin iadesi için başvurun.

THH de gitgel yok. Yapmanız gereken tek şey güzel bir başvuru. Sonra unutun gitsin. En geç altı ay içinde sonuçlanır.

Son düzenleme:
Aracı d*landırıcı şirketlerin dağıtılan numaralarla yaptıkları spam değildir umarım bu. Oradan sonuç çıkmaz çünkü. "Taahhütünüz bitti, hayvan gibi bir kampanyamız var, alalım mı sizi?"cilerdense eğer geçmiş olsun.

Aracı d*landırıcı şirketlerin dağıtılan numaralarla yaptıkları spam değildir umarım bu. Oradan sonuç çıkmaz çünkü. "Taahhütünüz bitti, hayvan gibi bir kampanyamız var, alalım mı sizi?"cilerdense eğer geçmiş olsun.
Yok. Bildiğiniz Telekom tarafından arandım ve bu tarife sunuldu. Tarifede verilen Netflix hakkından yararlanamıyorum. Sanırım hattım buglu. İki teknik inceleme yapsalar çözecekler ama uğraşmıyorlar onlarca hata kaydı oluşmuştur hepsi çözümlendi diye kapatıldı. Netflix üyeliği yapmadığım için -sanırım- indirimli fiyattan da faydalanamıyorum. Şaka gibi yani.

Güncelleme.
BTK üzerinden şikayette bulundum.
Hiç ilgilenmeyen umursamayan hatta operatör değiştirirsem cayma bedeli yansıyacağını söyleyen Türk Telekom çalışanları tarafından bir anda telefon yağmuruna tutuldum. Birkaç seferden arandıktan sonra açtım. Tarifemi ve taahhüdümü iptal ettiler ve bunun genel bir sorun olduğunu söylediler. Daha önce sadece bana özel mi diye sorsam da ağızlarını bıçak açmıyordu, yani itiraf gibi oldu bu. Arka planını tam olarak söylemeseler de teknik bir problemden ziyade Netflix şirketi ile kampanya için anlaşamadıklarını, insanları dolandırdıklarını anladım. Cayma bedeli ödemeden operatörümü değiştirdim.

Geçmeyi düşünen varsa geçmesin o tarifelere. Aman diyeyim. Mümkünse Türk Telekomdan uzak durun direkt. Mal ayağına yatarak insan dolandırıyorlar. Haklarınız yokmuş sanmanızı istiyorlar.

Son düzenleme:
@bybil,
Herkesin başına gelen sıkıntılar bunlar. Paylaşımınız bana yardımcı oldu başkalarına da olacaktır.
Dönüş yapıp ayrıntılı bilgi verdiğiniz için çok teşekkürler...

@bybil,
Herkesin başına gelen sıkıntılar bunlar. Paylaşımınız bana yardımcı oldu başkalarına da olacaktır.
Dönüş yapıp ayrıntılı bilgi verdiğiniz için çok teşekkürler...
Hala düzgün işleyen bir kurum olduğunu görmek beni sevindirdi. BTK'ya şikayette bulunmasam beni cayma bedeliyle tehdit ediyorlardı. Şikayetten sonra korkudan teklifler sunmaya başladılar. 3-5 kuruş demeden hakkınızı arayın. Çünkü onlar 3-5 kuruş demiyorlar dolandırıyorlar gördüğünüz gibi.