Makaleler
1
Arkadaşlar herkese iyi günler. Boy 180, mevcut kilo 69. Eylül ayında 2 ay arkadaşım olan PT ile haftada 3 gün olacak şekilde çalıştım ve Kasım ayının 15'inden itibaren PT'yi bırakıp evime yakın bir salona yazıldım. Eylül'de başladığımda 78 kiloydum. 2 ay içerisinde 68.5-69 kiloya düştüm. Şu anda beslenme olarak 2 öğün şeklinde 11-1 arası 4 yumurta, yulaf, patates veya cream of rice gibi şeyler yiyorum. Akşam da tavuk, balık ve et ne bulursam. Kilo ve boyuma göre kilom az ama yağ oranı şu an 15 seviyesindedir. Genel olarak yağlı bir vücudum var(dı). Şimdi ise şu programı uyguluyorum ancak işten dolayı 1-2 ay bu programı yapıp 3 güne düşüreceğim gibi duruyor 4 günü tamamlamak zor oluyor benim için. Ancak mevcut programım nasıl sizce iyi mi?

Ağırlıklar ne az ne çok. Gym buddyim olmadığı için ve bel fıtığım da olduğu için aşırı zorlamıyorum herhangi bir sakatlama yaşamamak adına ve her antremandan önce muhakkak açma-germe hareketlerini yapıyorum boyundan kalf kaslarına kadar. Ek olarak da kreatin kullanıyorum sadece.

Gün 1: Göğüs ve Triceps

1. Bench Press (Düz Sehpada) - 4 x 8-10
2. Incline Dumbbell Press (Yatık Sehpada) - 3 x 10-12
3. Chest Fly (Kablo veya Makine) - 3 x 12-15
4. Triceps Pushdown (Kablo ile) - 4 x 10-12
5. Overhead Dumbbell Extension - 3 x 10-12

Gün 2: Sırt ve Biceps

1. Deadlift - 4 x 6-8
2. Pull-Ups (Barfiks) - 3 x 8-10 (yapamıyorsan lat pulldown ile değiştir)
3. Seated Cable Row - 3 x 10-12
4. Barbell Curl - 4 x 10-12
5. Hammer Curl (Dambıl ile) - 3 x 12-15

Gün 3: Bacaklar

1. Squat - 4 x 8-10
2. Leg Press - 3 x 10-12
3. Lunges (Dambıl veya bar ile) - 3 x 12 (her bacak)
4. Leg Curl (Arka bacak) - 4 x 12-15
5. Standing Calf Raise (Baldır) - 4 x 15-20
6. Kendim Ekledim (iç-dış bacak) - 3 x 12-15

Gün 4: Omuzlar ve Karın

1. Overhead Shoulder Press (Dambıl veya makine) - 4 x 10-12
2. Lateral Raise - 3 x 12-15
3. Face Pull (Kablo ile) - 3 x 12-15
4. Shrugs (Dambıl veya bar ile) - 4 x 12-15
5. Plank - 3 x 45-60 saniye
6. Leg Raise (Bacak kaldırma) - 3 x 15-20

Arkadaşlar herkese iyi günler. Boy 180, mevcut kilo 69. Eylül ayında 2 ay arkadaşım olan PT ile haftada 3 gün olacak şekilde çalıştım ve kasım ayının 15'inden itibaren PT'yi bırakıp evime yakın bir salona yazıldım. Eylül'de başladığımda 78 kiloydum. 2 ay içerisinde 68.5-69 kiloya düştüm. Şu anda beslenme olarak 2 öğün şeklinde 11-1 arası 4 yumurta, yulaf, patates veya cream of rice gibi şeyler yiyorum. Akşam da tavuk, balık ve et ne bulursam. Kilo ve boyuma göre kilom az ama yağ oranı şu an 15 seviyesindedir. Genel olarak yağlı bir vücudum var(dı). Şimdi ise şu programı uyguluyorum ancak işten dolayı 1-2 ay bu programı yapıp 3 güne düşüreceğim gibi duruyor 4 günü tamamlamak zor oluyor benim için. Ancak mevcut programım nasıl sizce iyi mi?

Ağırlıklar ne az ne çok. Gym buddyim olmadığı için ve bel fıtığım da olduğu için aşırı zorlamıyorum herhangi bir sakatlama yaşamamak adına ve her antrenmandan önce muhakkak açma-germe hareketlerini yapıyorum boyundan kalf kaslarına kadar. Ek olarak da kreatin kullanıyorum sadece.

1. Bench Press (Düz Sehpada) - 4 X 8-10
2. Incline Dumbbell Press (Yatık Sehpada) - 3 X 10-12
3. Chest Fly (Kablo veya Makine) - 3 X 12-15
4. Triceps Pushdown (Kablo ile) - 4 X 10-12
5. Overhead Dumbbell Extension - 3 X 10-12

1. Deadlift - 4 X 6-8
2. Pull-UPS (Barfiks) - 3 X 8-10 (yapamıyorsan lat pulldown ile değiştir)
3. Seated Cable Row - 3 X 10-12
4. Barbell Curl - 4 X 10-12
5. Hammer Curl (Dambıl ile) - 3 X 12-15

1. Squat - 4 X 8-10
2. Leg Press - 3 X 10-12
3. Lunges (Dambıl veya bar ile) - 3 X 12 (her bacak)
4. Leg Curl (Arka bacak) - 4 X 12-15
5. Standing Calf Raise (Baldır) - 4 X 15-20
6. Kendim Ekledim (iç-dış bacak) - 3 X 12-15

1. Overhead Shoulder Press (Dambıl veya makine) - 4 X 10-12
2. Lateral Raise - 3 X 12-15
3. Face Pull (Kablo ile) - 3 X 12-15
4. Shrugs (Dambıl veya bar ile) - 4 X 12-15
5. Plank - 3 X 45-60 saniye
6. Leg Raise (Bacak kaldırma) - 3 X 15-20

Şu an yağ oranını düşürmeye değil kilo almaya bakmalısın hayvan gibi yemelisin, kütle kazandıktan sonra yağ oranını indirmeyi düşünmeye başlayabilirsin. Cream of Rice kas kazanmak için değil kurumak için.

Arkadaşlar herkese iyi günler. Boy 180, mevcut kilo 69. Eylül ayında 2 ay arkadaşım olan PT ile haftada 3 gün olacak şekilde çalıştım ve kasım ayının 15'inden itibaren PT'yi bırakıp evime yakın bir salona yazıldım. Eylül'de başladığımda 78 kiloydum. 2 ay içerisinde 68.5-69 kiloya düştüm. Şu anda beslenme olarak 2 öğün şeklinde 11-1 arası 4 yumurta, yulaf, patates veya cream of rice gibi şeyler yiyorum. Akşam da tavuk, balık ve et ne bulursam. Kilo ve boyuma göre kilom az ama yağ oranı şu an 15 seviyesindedir. Genel olarak yağlı bir vücudum var(dı). Şimdi ise şu programı uyguluyorum ancak işten dolayı 1-2 ay bu programı yapıp 3 güne düşüreceğim gibi duruyor 4 günü tamamlamak zor oluyor benim için. Ancak mevcut programım nasıl sizce iyi mi?

Ağırlıklar ne az ne çok. Gym buddyim olmadığı için ve bel fıtığım da olduğu için aşırı zorlamıyorum herhangi bir sakatlama yaşamamak adına ve her antrenmandan önce muhakkak açma-germe hareketlerini yapıyorum boyundan kalf kaslarına kadar. Ek olarak da kreatin kullanıyorum sadece.

1. Bench Press (Düz Sehpada) - 4 X 8-10
2. Incline Dumbbell Press (Yatık Sehpada) - 3 X 10-12
3. Chest Fly (Kablo veya Makine) - 3 X 12-15
4. Triceps Pushdown (Kablo ile) - 4 X 10-12
5. Overhead Dumbbell Extension - 3 X 10-12

1. Deadlift - 4 X 6-8
2. Pull-UPS (Barfiks) - 3 X 8-10 (yapamıyorsan lat pulldown ile değiştir)
3. Seated Cable Row - 3 X 10-12
4. Barbell Curl - 4 X 10-12
5. Hammer Curl (Dambıl ile) - 3 X 12-15

1. Squat - 4 X 8-10
2. Leg Press - 3 X 10-12
3. Lunges (Dambıl veya bar ile) - 3 X 12 (her bacak)
4. Leg Curl (Arka bacak) - 4 X 12-15
5. Standing Calf Raise (Baldır) - 4 X 15-20
6. Kendim Ekledim (iç-dış bacak) - 3 X 12-15

1. Overhead Shoulder Press (Dambıl veya makine) - 4 X 10-12
2. Lateral Raise - 3 X 12-15
3. Face Pull (Kablo ile) - 3 X 12-15
4. Shrugs (Dambıl veya bar ile) - 4 X 12-15
5. Plank - 3 X 45-60 saniye
6. Leg Raise (Bacak kaldırma) - 3 X 15-20

Ayrıca çok set hafif ağırlık iyi değil 2. Setin sonunda kaldırırken altına edecek kadar zorlanacağın kilolar olmalı ama o 2 seti tamamlayacak kadar ağır olmalı.

Şu an yağ oranını düşürmeye değil kilo almaya bakmalısın hayvan gibi yemelisin, kütle kazandıktan sonra yağ oranını indirmeyi düşünmeye başlayabilirsin. Cream of Rice kas kazanmak için değil kurumak için.
Kas kütlesi koyma ve yağ yakma'da pirinç ununun farkı ne bunu nasıl düşündün merak ediyorum doğrusu kral.

Kas kütlesi koyma ve yağ Yakma'da pirinç ununun farkı ne bunu nasıl düşündün merak ediyorum doğrusu kral.

Diyet için genellikle rice cream kullanılmasından çabuk sindirilebilen ve düşük kalori olmasından dolayı değindim. Tabii burada tek öğün bu değil fakat öğünlerin miktarıda önemli.

Diyet için genellikle rice cream kullanılmasından çabuk sindirilebilen ve düşük kalori olmasından dolayı değindim. Tabii burada tek öğün bu değil fakat öğünlerin miktarıda önemli.
Pirinçten farkı yok ki, kilo alırken de gayet kullanılabilir bir ürün, temiz karbonhidrat.

Aynı üründen yapılıyor fakat kullanım amaçları ve etkileri farklı.

O daha ince çekilmiş hali daha hızlı sindirilir kısmı zor sindirimli gıdalar için. Mesela proteini lifli lifli et halinde sindirmekten daha kolay toz halinde wheyi bol suyla içmek. Pirinç konusunda durum böyle değil, ikisi de neredeyse aynı lapa ve sindirimi ta ağızda başlıyor. Mochi kıvamında da olsa cream of rice da olsa haşlanmış da olsa aynı.

Kullanım amaçları da etkileri de aynı :thumbsup:

Pirinç Kreması: Hızlı enerji için tercih edilir.

Pilav: Günlük öğünlerde, daha uzun süreli tokluk ve sonradan enerji için kullanılır.

Etki olarak:
Pirinç Kreması: Glisemik indeksi yüksek, hızlı sindirilir, kısa süreli enerji sağlar bu yüzden diyetlerde kaliteli ölçülü karbonhidrat olarak tercih edilir.

Pilav: Lifli yapısı gereği kan şekerini geç yükseltir, uzun süre tok tutar.

Sonuç: Kullanım amacı ve etkileri aynı değildir.

Ayrıca besin değerleri farklıdır.

Pirinç besin değerleri pirinç besin değerleri - Google'da Ara

Cream of rice https://proteinocean.com/cream-of-r...EIX-P8sTKHqt-dw_X3cTsNV9IPU8bRjqoSxpYtVX2PPvq

Kullanım amaçları da etkileri de aynı :thumbsup:
Kime göre neye göre kaynak var mı?

Son düzenleyen: Moderatör: