@Ayhan Dönmez, A-Die'da 120ns tavsiye alt limit var diye biliyorum ama tRFC 480 deneyesim geldi. tRFC düşer mi bu noktadan sonra?
Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 14 Eylül 2024
- Makaleler
- 1
@Ayhan Dönmez, A-Die'da 120ns tavsiye alt limit var diye biliyorum ama tRFC 480 deneyesim geldi. tRFC düşer mi bu noktadan sonra?
Düşmez, 115 civarı sınırdır, hata alırsın. 120 bile sınırda belki, 45-50 derece sende.
Bazı 1 Gbit DR'ler ciddi tRFC düşebiliyor, o konu dışı.
B-Die'daki voltaj scaling burada yok, düşememe sebebin o. @Mithat Berhan
@Ayhan Dönmez, bu arada Vt3'de hata aldım 1dk falan sonra. Voltajla mı oynayalım ilk?
- Makaleler
- 1
@Ayhan Dönmez, bu arada Vt3'de hata aldım 1dk falan sonra. Voltajla mı oynayalım ilk?
VDDP 1.175, VSOC 1.175 dene ilk. Hata alırsan CL36 dene. Hata kaynağını anla.
ARd 0 mı yoksa CL34 mü yani.
@Ayhan Dönmez, VDDP 1.175 ve 1.2 ile boot etmedi. Ek olarak Nitro 2/3/1 olmuş görünüyor. Bu normal mi? VDDP için de Auto'dan sonra manuel değer girdirtti, Auto'ya almadı ben de VDDP'ye 1.1V verdim.
- Makaleler
- 1
@Ayhan Dönmez, VDDP 1.175 ve 1.2 ile boot etmedi. Ek olarak Nitro 2/3/1 olmuş görünüyor. Bu normal mi? Auto'dan sonra manuel değer girdirtti, Auto'ya almadı ben de VDDP'ye 1.1V verdim.
Eki Görüntüle 268058
VDDP 1.175 Boot etmediyse VDDIO 1.45 yetmiyor. VDDIO 1.48, VDDP 1.175 dene. Boot etmediyse AMD OC menüsü Auto çeker. Nitro tekrar gireceksin.
VDDIO, VDDP Supply voltage. @Mithat Berhan
@Ayhan Dönmez, VDDP Supply diye bir şey göremedim. Diğerlerini böyle deniyorum. VDDQ yeterli diye düşünüyorum ama gerekirse onu da arttirabilirim.
Boot etti teste geçiyorum.
- Makaleler
- 1
@Ayhan Dönmez, VDDP Supply diye bir şey göremedim. Diğerlerini böyle deniyorum. VDDQ yeterli diye düşünüyorum ama gerekirse onu da arttirabilirim.
Eki Görüntüle 268061
VDDIO, VDD2'dir. Bellek kontrolcü voltajı yani, IO Die yer alıyor. Aynı zamanda VDDP için voltage supplier görevi var diyeyim. VDDP fullemek istiyorsan VDDIO da akabinde artırmak zorundasın. 1:1 modda genelde böyle olmaz bu, 1:2 mod sorunları. O yüzden uzaktan biraz nokta atışı voltaj konusu zor.
VDDP, VDD PHY voltajı. Physical Layer etki ediyor sadece. VDDIO, tüm kontrolcüyü kapsar. O yüzden onu besler mantığında. @Mithat Berhan
Eki Görüntüle 268061
Eki Görüntüle 268062
Bu şekilde denemende sakınca yok, amaç 1.175 VDDP Boot ettirmek. 1.48 VDDIO, 1.175 VDDP Boot edip etmediğine bak.
Eki Görüntüle 268061
Eki Görüntüle 268062
@Mithat Berhan Yani bak, dediğim çıktı. Mevzuyu kanıtlamış oldun. Bunu iç içe küme olarak düşün. VDDIO en dışında, VDDP içinde. Biri, diğerini kapsıyor. Düşük kalırsa Boot etmez.
Şimdi ARd 0 ve tCL 34 eş zamanlı bulaştığın için hata kaynağı bulmak biraz uğraştırabilir, ona çabalayacaksın artık. 8400 sende hata verdiyse de günlük kullanamazsın. 1.55 VDDIO, 1.25 VDDP isteyecek belki. Bunlar sınırın da sınırı değerler. 1.2 VDDP sorun değil de, 1.55 VDDIO uzun vade sorun. VDDIO 1.52'yi geçme.
Kısa vade bench için vs. sorun olmaz, uzun vade söz ediyorum. VDDP 1.22 falan da kullanan var, o sorun değil. Çipe bağlı. 1.2 geçme onu da.
@Mithat Berhan TM5 ya da RAM Test Pro açsan da muhtemelen RAM IC 50-55 fırlayacağı için sende hata verecektir. 120 ns sınır değer, silikona bağlı ve dereceye.
Burada Gear kapattığın için 1T şu anda, voltaj yüksek istemesi de normal. Gear açsan çocuk oyuncağı olurdu. Hatta Gear açık 8400 stabil edilebilir belki ama hem uzaktan zor hem de Gear kapalı taraftarıyım.
Son düzenleme:
@Ayhan Dönmez, Gear gecikme yükselttiği için istemedim açıkçası. Zaten günlük kullanım ve FPS oyunu oynayacağim Max o yüzden aşırı zorlamaya gerek yok diye düşünüyorum bir yandan.
Voltaj için dediklerinizi az çok anladım zaten. Hepsini benzer gerilime cekmedigimiz sürece birisi düşüyor ve stabilite kayboluyor.
Şu anki profilde 5. Dakiakda hata verdi 1.19V deneyeyim mi?
Voltaj için dediklerinizi az çok anladım zaten. Hepsini benzer gerilime cekmedigimiz sürece birisi düşüyor ve stabilite kayboluyor.
- Makaleler
- 1
@Ayhan Dönmez, Gear gecikme yükselttiği için istemedim açıkçası. Zaten günlük kullanım ve FPS oyunu oynayacağim Max o yüzden aşırı zorlamaya gerek yok diye düşünüyorum bir yandan.
IOD kaç derece hata verdiğinde? ARd 0 muhtemelen çok zorluyor, diğerinde de ARd 3'tü. Ondan o rahatlatıyordu ama ARd 0 gecikme olarak başarılı. VDDP 1.18, 1.19 dene, duruma göre bakmak lazım. Şimdi bazı değerler sınırda sende, 120 ns vs. Gerçi demin geçmişti ama, şimdi hepsine aynı anda bakınca karıştırıyor. 1:2 mod o yüzden meşakkatli. Senin derdin VDDIO ve VDDP şu anda. VDDP 1.2 geçme, VDDIO 1.5 geçme. Sınırlara kadar bakıp anlarsın mevzuyu. @Mithat Berhan
VSOC 1.2, 1.25 vs. dene ekstra. Genelde çok faydası olmaz ama belli de olmaz. VSOC en son bak.
@Mithat Berhan ARd 0 seni çok zorlarsa ARd 1 ya da ARd 2 ile tPHY 37-37 eşleyip yola devam et A1-B1 için. 37-39 kalmasın en azından. ARd 0 stabil etmesi zor, IOD sıcak olabilir senin. VDDIO ve VDDP yüksekten isteyebilir, deneyeceksin dediğim şekilde.
VT3 haricinde de TM5 ya da RTP testine alsan bu sefer de 120 ns seni patlatacak gibi duruyor.
Son düzenleme: