Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 14 Eylül 2024
- Makaleler
- 1
@Ayhan Dönmez, 30 dakika vt3 sonucu böyle. Sıcaklık son 4 dakikanın ortalaması.
Eki Görüntüle 268071
ARd 0 nasıl bir bela olduğunu anlamışsındır şimdiden.
@Mithat Berhan Dediğim gibi şimdi VT3'te 45-50 derece bandında diyelim. RAM Test Pro açtığında 55 olacak bu mesela. 120 ns muhtemelen hata verdirir sana. Biraz aktif soğutma işini ilerletmen lazım.
@Mithat Berhan Sende IOD avantajı var, 50 derece çok başarılı şu anda yaz için.
@Ayhan Dönmez, Apex'in kutudan çıkan fanı üflüyor sadece. İleride ek bir fan daha yapılabilir belki. Şu an testte 55 görse sorun olmaz diye düşünüyorum ama.
- Makaleler
- 1
Ben aslında elimin altında olsa 8400 açıp stabil ederim de uzaktan 8200 bile zor şu anda. 8400'de sevmediğim husus UCLK=FCLK sync için 2100 şartı olması. Nefret ettirdiler bu FCLK muhabbetinden.
Ben 120 ns ve 65K için sorun olacağını düşünüyorum ama silikona bağlı. Bence ek fan işini hallet halledebiliyorsan, işleri çok değiştirir. Önem arz ediyor.
@Ayhan Dönmez, Apex'in kutudan çıkan fanı üflüyor sadece. İleride ek bir fan daha yapılabilir belki. Şu an testte 55 görse sorun olmaz diye düşünüyorum ama.
Ben 120 ns ve 65K için sorun olacağını düşünüyorum ama silikona bağlı. Bence ek fan işini hallet halledebiliyorsan, işleri çok değiştirir. Önem arz ediyor.
Aslında 2233 FCLK denemesi yapayım bir yandan. Sonra biraz oyun/gerçek dünya testi yapalım.
@Ayhan Dönmez, 3D Printer'dan aparat çıkartmam lazım. Fan gelecek, bu arada kasa fanları Silent moddaydı, diğer fanlar çalışırsa biraz daha düşebilir.
@Ayhan Dönmez, 3D Printer'dan aparat çıkartmam lazım. Fan gelecek, bu arada kasa fanları Silent moddaydı, diğer fanlar çalışırsa biraz daha düşebilir.
- Makaleler
- 1
Aslında 2233 FCLK denemesi yapayım bir yandan. Sonra biraz oyun/gerçek dünya testi yapalım.
Dediğim gibi ARd 0 sıkıntı ederse ARd 1 verip belki VDDP 1.15, VSOC 1.15 stabil etme şansın var. Bench'te iyi de oyunda ARd 0 ciddi fark oluşturmaz. Hatta çok sınırdaysa regresyon olabilir FPS'te.
Ben kendi açımdan içimin rahat ettiği değerleri sana söyleyeyim ARd 0 için sende. VDDP 1.2, VDDIO 1.48, VSOC 1.15. Bunların ötesine geçme, sorun olmaz. Ara değerleri çok hazzetmiyorum. 1.175 tam değer veriyor ama stabil kalamadı.
8300, 8400 için 1.5 VDDIO gerekebilir minimum. Çipe bağlı şeyler, sende IOD avantajı var. İyi denk gelmiş sana. Aktif soğutma şartı var, Apex fanı ile çok stabil tutamazsın uzun vade, haberin olsun. 1 tane 12'lik üflet boşta varsa ya da kasadan sök 1 adet 12 cm. @Mithat Berhan
Apex fanı artı olarak 2+2 Push-Pull.
Heatsink ısıyı hapseder, soyman en iyisi aktif soğutmada mesela.
Son düzenleme:
@Ayhan Dönmez, aklımda var, çok sıcak bir yerde yaşamadığım için idare ederim diye düşünüyorum arada.
Bu arada VDDIO 1.5V vermedi, muhtemelen LN2 istiyor.
- Makaleler
- 1
@Mithat Berhan Bu çıktıların bir yerden sonra hemen hemen aynı değeri vermesi gerekiyor, varyasyon çok olmasın. Bu kısım da önemli takip açısından.
@Mithat Berhan Verilebilir diye biliyorum. VDDIO Override var Apex'te, High Voltage modu zaten açık. LN2 ile alakası olmaması lazım.
Misc 1.2 ver, öyle dursun.
@Mithat Berhan Sen ARd 1 alıp 37-37 eşleyip o şekilde devam et. 1.15 VSOC, 1.15 VDDP, 1.45 VDDIO geçeceğini düşünüyorum. PBO marjinini çok daraltır gibi sende ARd 0.
VDDIO 1.55 dahi verebilirsin, Apex'te bir limitasyon yok.
@Mithat Berhan Verilebilir diye biliyorum. VDDIO Override var Apex'te, High Voltage modu zaten açık. LN2 ile alakası olmaması lazım.
@Ayhan Dönmez, aklımda var, çok sıcak bir yerde yaşamadığım için idare ederim diye düşünüyorum arada.
Misc 1.2 ver, öyle dursun.
@Mithat Berhan Sen ARd 1 alıp 37-37 eşleyip o şekilde devam et. 1.15 VSOC, 1.15 VDDP, 1.45 VDDIO geçeceğini düşünüyorum. PBO marjinini çok daraltır gibi sende ARd 0.
VDDIO 1.55 dahi verebilirsin, Apex'te bir limitasyon yok.
@Ayhan Dönmez, 2233 FCLK yemiyor maalesef. 1.3 SOC Voltaja kadar gittim ama gelmedi. Zaten 2200 de gayet iyi diye düşünüyorum.
ARd1 37-37 ile Voltajı düşürmek bir tık iyi olacaktır. Çünkü RAM'den kazanırken CPU'dan kaybedersek anlamı olmaz diye düşünüyorum. Gerçi RAM ile sistem daha efektif oluyor genel olarak.
Safe boot tuşu ile ayarları kaybetmeden kurtarmayı deneyeyim bi.
ARd1 37-37 ile Voltajı düşürmek bir tık iyi olacaktır. Çünkü RAM'den kazanırken CPU'dan kaybedersek anlamı olmaz diye düşünüyorum. Gerçi RAM ile sistem daha efektif oluyor genel olarak.
- Makaleler
- 1
@Ayhan Dönmez, 2233 FCLK yemiyor maalesef. 1.3 SOC Voltaja kadar gittim ama gelmedi. Zaten 2200 de gayet iyi diye düşünüyorum.
ARd 1 37-37 verirse ona uğraş, ARd 0 sınırda ve seni zorlar dediğim gibi. 1.15 VSOC, 1.15 VDDP, 1.45 VDDIO geçer gibi sende VT3.
VSOC'un olayı şöyle. Fazla VSOC zararı var FCLK stabilitesi açısından. Bende mesela 2205 FCLK limit değer, BCLK ile bulabiliyorsun bunu. 1.3 VSOC stabil diyelim, 1.35 VSOC 2200 Boot etmiyor mesela bende normalde. Birtakım ince ayarlarla mümkün ya da hiç mümkün değil. Çip direkt olarak yemez, VSOC FCLK'yı bozuyor yani AM5'te. 1.2'nin üzeri bozar sınır değerleri. 1.3'e yanaştıkça problem. 2233 stabil verdiği varsaysak bile 1.3 VSOC error correction sokabilir ya da Boot ettirmeyebilir.