@Ayhan Dönmez, aslında 101 BCLK 5830 MHz işlemci ve 2188 FCLK görmüştüm. Şu anki profil üstünden 101 BCLK yapmayi denemeye değer mi?
Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 14 Eylül 2024
- Makaleler
- 1
@Ayhan Dönmez, aslında 101 BCLK 5830 MHz işlemci ve 2188 FCLK görmüştüm. Şu anki profil üstünden 101 BCLK yapmayi denemeye değer mi?
Ben BCLK hiç bulaşılmaması taraftarıyım, gereksiz geliyor. 8200:2200 Gear kapalı açacaksın zaten. Belki PBO +200/-30 yiyecek sende de gibi gibi. Üzeri biraz fantezi ve getirisi %0.1 falan diyeyim. Zaten %99.9'dasın şu anda, ekstra yorar seni. ARd 0 kendin gördün yani. IMC limitleri artık.
@Mithat Berhan BCLK değil de ECLK, external clock gen. bahsediyorsan ona sıcak bakabilirim ama yine yorar seni. 5.7 GHz yerine 5.8 GHz yapacaksın. Stabilite sınırda olacak, çok iyi soğutman gerekecek vs.
Son düzenleme:
@Ayhan Dönmez, işlemci 180W çekerken 84 CPU, 95 TDie sınırında kalıyor. Aslında soğutmam kötü diyemem ama işlemci zar alanı küçük olduğundan istediğim gibi soğutmuyor. Aynı soğutucu ıntel'de 275W-291W arası tutabiliyordu.
Şimdi BIOS sıfırlayıp bir şey vermeden 2233 FCLK deneyeceğim.
- Makaleler
- 1
@Ayhan Dönmez, işlemci 180W çekerken 84 CPU, 95 TDie sınırında kalıyor. Aslında soğutmam kötü diyemem ama işlemci zar alanı küçük olduğundan istediğim gibi soğutmuyor. Aynı soğutucu ıntel'de 275W-291W arası tutabiliyordu.
ECLK ve BCLK hiç uğraşma derim, getirisi çok az olur. Özellike PBO +200 vs. verip stabil etmeyi düşünüyorsan gözle göremezsin yani. 5.7 GHz stabil kalabileceği de şüpheli. IMC ve CCD dibine kadar zorlanmış vaziyette sende, soğutma mevzusu önemli, anlık voltajlar dalgalanmalar ziyadesiyle önemli. VDrop olursa yine mavi ekran yersin, sınırda kullanmak iyi değil o yüzden hiçbir şeyi. Bence 8200 MT/s son aktardığım şekilde stabil et, PBO için tekrar VT3 bakarsın. 1 adet fan tahsis et, öteki türlü TM5 geçemezsin, o kesin gibi.
2233 Boot etmiyorsa etmiyordur, onun da çözümü yok. Çip veremez direkt olarak yani. 2233 daha önce hiç Boot edemediysen eğer. 2222 MHz mesela sende sınır olabilir. BCLK vermen lazım ama yine değmez bence. Düz PBO'unu yapıp geçersin bunun üzerine.
IOD 50 yerine 20 derece olsa 2233 Boot eder mesela. Bazı şartlar var, duvarlar var. Çip veremiyorsa da hiç veremez. @Mithat Berhan
Son düzenleme:
@Ayhan Dönmez, tahmin ettim. işlemci soğutma alanını arttırmak için macun değişimi zamanı contact Frame de takacağım o zaman denemeyi düşünüyorum.
- Makaleler
- 1
işlemci soğutma alanını arttırmak için macun değişimi zamanı contact Frame de takacağım o zaman denemeyi düşünüyorum.
Contact çok tavsiye etmiyorum, eğer çok sök tak yapacaksan ve Pressure %100 düzgün şekilde stok ILM gibi ayarlayacağım dersen uğraşırsın. Forumda çok sorun yaşayan oldu. Yakın tarihte aklıma gelen 2 isim @shiiw ve @ahmetmelihalemdar . @cozgen söktü mü, emin değilim.
Ben çok sök tak yaptım, randıman alamadım Secure Frame'dan. Stok taktım o yüzden şu anda, öyle duruyor. Faydası var ama minimal, yüzey alanı ve macun muhabbetleri. 3-5 dereceden öteye gitmez faydası yükte. Bende net şekilde 2-3 derece etkiliyordu. @Mithat Berhan
Memory train hatalarına vs. birebirdir, Debug sarı ışıkta ve POST Code EC, C5 vs. takılı kaldırabilir. Aklında olsun. Boot to boot variance yaratabilir, stabilite bozabilir. Contact kullanacaksan bunları hep düşünmen lazım. Stok ILM gibi olmaz.
LGA 1700 ve Intel'deki çerçevelerden biraz farklı o yüzden AM5, kare soket yapısı nedeniyle. Aklında olsun.
@Ayhan Dönmez, sogutucum Artic model olsaydı almazdım zaten kesinlikle. Deepcool LT720 var, Intel gibi dağıtıyor nispeten.
PBO şu anlık All Core -30, RAM'i tam oturtunca per core yapacağım. -45, -46 gören corelar sayesinde sıcaklık 7-8 derece fazladan düşüyor ve bu olumlu oluyor.
Şu an profil bu şekilde. ARd 1 olmasına rağmen 35-37 kalması şaşırttı.
Voltajlar biraz daha düşecek deneme amaçlı 1.19V verdim yine.
PBO şu anlık All Core -30, RAM'i tam oturtunca per core yapacağım. -45, -46 gören corelar sayesinde sıcaklık 7-8 derece fazladan düşüyor ve bu olumlu oluyor.
- Makaleler
- 1
@Ayhan Dönmez, sogutucum Artic model olsaydı almazdım zaten kesinlikle. Deepcool LT720 var, Intel gibi dağıtıyor nispeten.
Eki Görüntüle 268083 Eki Görüntüle 268084
ARd 2 nasıl, 37-37 uğraş sen. 35 dahil oldun mu problem.
@Mithat Berhan Dediğim gibi Contact takacaksan bazı şeylerin farkında olman lazım. Bugün 24 saat test ettim geçti. Yarın oyunda mavi ekran yedim ya da testte hata yedim. Sebebi AM5 Frame. Başka bir şey düşünme diye diyorum. Boot etmediği zamanlar olursa ya da hata verdiği sebebi tamamen çerçeve. Dengesiz baskıdan dolayı, pin düzeyinde bir şey bu, milimetrik.
@Mithat Berhan tRCDRD 47 kalabilir stabilse, 47 genelde verir A.
Eki Görüntüle 268083 Eki Görüntüle 268084
@Mithat Berhan İnceleyin.
Son düzenleme:
9950x3D sistemde cok sorun yasatti bana. Boot etmeme gibi bir sorun yasamadim hic ama dun yapilan RAM ayari obur gun stabil kalmiyordu. Ayni ayarlarla Frame takiliyken kitlenip kapaniyordu, ayni ayarlarla stok ILM gecince sorun tamamen cozuldu.Contact çok tavsiye etmiyorum, eğer çok sök tak yapacaksan ve Pressure %100 düzgün şekilde stok ILM gibi ayarlayacağım dersen uğraşırsın. Forumda çok sorun yaşayan oldu. Yakın tarihte aklıma gelen 2 isim @shiiw ve @ahmetmelihalemdar . @cozgen söktü mü, emin değilim.
Ben çok sök tak yaptım, randıman alamadım Secure Frame'dan. Stok taktım o yüzden şu anda, öyle duruyor. Faydası var ama minimal, yüzey alanı ve macun muhabbetleri. 3-5 dereceden öteye gitmez faydası yükte. Bende net şekilde 2-3 derece etkiliyordu. @Mithat Berhan
Memory train hatalarına vs. birebirdir, Debug sarı ışıkta ve POST Code EC, C5 vs. takılı kaldırabilir. Aklında olsun. Boot to boot variance yaratabilir, stabilite bozabilir. Contact kullanacaksan bunları hep düşünmen lazım. Stok ILM gibi olmaz.
LGA 1700 ve Intel'deki çerçevelerden biraz farklı o yüzden AM5, kare soket yapısı nedeniyle. Aklında olsun.
ahmetmelihalemdar 63
Uzman
Contact çok tavsiye etmiyorum, eğer çok sök tak yapacaksan ve pressure %100 düzgün şekilde stok ılm gibi ayarlayacağım dersen uğraşırsın. Forumda çok sorun yaşayan oldu. Yakın tarihte aklıma gelen 2 isim @shiiw ve @ahmetmelihalemdar. @cozgen söktü mü, emin değilim.
Ben çok sök tak yaptım, randıman alamadım secure Frame'dan. Stok taktım o yüzden şu anda, öyle duruyor. Faydası var ama minimal, yüzey alanı ve macun muhabbetleri. 3-5 dereceden öteye gitmez faydası yükte. Bende net şekilde 2-3 derece etkiliyordu. @Mithat Berhan
Memory train hatalarına vs. birebirdir, Debug sarı ışıkta ve post code ec, C5 vs. takılı kaldırabilir. Aklında olsun. Boot to boot variance yaratabilir, stabilite bozabilir. Contact kullanacaksan bunları hep düşünmen lazım. Stok ılm gibi olmaz.
Söktüğümden beri masaüstü yada oyunda donma, reset atma yapmadım abi. Şimdilik dediğin gibi sorun kitten kaynaklıyor gözüküyor.
Yeni konular
-
RTX 3060 sistemi yükseltmek mi, sıfır OEM sistem almak mı?
- Alucardll
-
-
-
-
-
-
-
-