Dandik ama, IMC olmadıktan sonra benim gözümde micron kadar gereksiz bir ürün oluyo.Özellikle 1.4V CL26 olanlar çok değerli, 1.45V CL26 olanlar dandik. Sonradan çıktı, kalitesiz biraz daha.
Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 14 Eylül 2024
- Makaleler
- 1
@Ayhan Dönmez r9 9950x3d2 takas yapılır bence sen ne düşünüyorsun?
CL26 1.45V olduğundan 9950X3D2 fiyatına denk olur. 1.4V olsaydı o çok değerliydi. 1.4V CL26 üzerine ev araba verilir. O derece değerlendi, EOL oldu. End of Life.
Benim ımc için dedim işlemci takası ancak bu seriyle veririm. PC satsam bile işlemciyi vermem, köşede kalır sıfır işlemci alır veririm. Yine bunu vermem.CL26 1.45V olduğundan 9950X3D2 fiyatına denk olur. 1.4V olsaydı o çok değerliydi.
- Makaleler
- 1
Benim ımc için dedim işlemci takası ancak bu seriyle veririm. PC satsam bile işlemciyi vermem, köşede kalır sıfır işlemci alır veririm. Yine bunu vermem.![]()
Sen @TechMad 'e Pre 3-3 ayarlat, ARD 0 kalsın. Swap APU Disabled olmasın, APU stabil onda. Bir ayarları deneyin beraber. 6000 CL26 iyi gibi ona ama Gear kaparsa patlar. Silikon kötü hem RAM hem IMC. Yemiyor, 1.6 VDD bile patlıyor.
- Makaleler
- 1
Bence sorun slikon değil, denemediği ayar kalmadı, zarar bile vermiş olabilir. Çok uyardım, aynı kit ben dilinden anlarım. Yanımda olsa post alma sesinden anlardım ne istediğini.Eki Görüntüle 235858
Sen @TechMad 'e Pre 3-3 ayarlat, ARD 0 kalsın. Swap APU Disabled olmasın, APU stabil onda. Bir ayarları deneyin beraber. 6000 CL26 iyi gibi ona ama Gear kaparsa patlar. Silikon kötü hem RAM hem IMC. Yemiyor, 1.6 VDD bile patlıyor.
Bu denklemler x3d için farklı ilerliyor. @Ayhan Dönmez r7 7800x3d için bile fark ediyor. R7 9800x3d çok farklı bir çalışma var. Aıda sonuçlarından bile kendini belli ediyor. Kendi işlemcim için stabil olan yani 3-4 saatlik test değil 12 saat kaya gibi duran bu denklemler. R7 7800x3d oyun oynatmıyordu. Sapıtıyor, x3d olmayan işlemciyi tahmin bile edemiyorum.
- Makaleler
- 1
@TechMad eve geçeyim sen son zen at bakayım nasıl 1.55 CL26 yemiyor. VDD ziyade başka bir ayar olabilir.
Gear açık 1.55 Restart atıyor, 1.6 hata veriyor. 1.62 falan tam stabildir muhtemelen. Pay verip 1.65 ayarladı. Gigabyte'da 1.65 kilidi var, 1.66 dahi verdirtmiyor. XOC BIOS lazım. Yine Gear kapatırsanız VDD ihtiyacı artıyor, VDDQ da artıyor kısmen ama Bias 0-1 aktifken VDDQ ihtiyacı düşüyor genelde. İnce nüanslar var, bakarsınız.
Bence sorun slikon değil, denemediği ayar kalmadı, zarar bile vermiş olabilir. Çok uyardım, aynı kit ben dilinden anlarım. Yanımda olsa post alma sesinden anlardım ne istediğini.
Bu denklemler x3d için farklı ilerliyor.
Zarar verme ihtimali olamaz IMC ya da DRAM'e, güvenli voltajlar hepsi. Tek sorun VDD yetmemesi, CL26 ilk aldığı günden beri açılamıyor onda. 1.65 altı yemez. IC Quality alakalı, M-die çöp normalde.
Hynix için Global hepsi bu ayarların, 1.8-1.85 kullanan var kaç yıldır. Ben 1.8'deyim zaten M-die ile. Samsung ve Micron'da zarar verir ancak 1.65 üzeri. Hynix'te mümkün değil. 1.85 ve üzeri tehlikeli ama. Watercool lazım.
Gear açık 1.55 Restart atıyor, 1.6 hata veriyor. 1.62 falan tam stabildir muhtemelen. Pay verip 1.65 ayarladı. Gigabyte'da 1.65 kilidi var, 1.66 dahi verdirtmiyor. XOC BIOS lazım. Yine Gear kapatırsanız VDD ihtiyacı artıyor, VDDQ da artıyor kısmen ama Bias 0-1 aktifken VDDQ ihtiyacı düşüyor genelde. İnce nüanslar var, bakarsınız.
Zarar verme ihtimali olamaz IMC ya da DRAM'e, güvenli voltajlar hepsi. Tek sorun VDD yetmemesi, CL26 ilk aldığı günden beri açılamıyor onda. 1.65 altı yemez. IC Quality alakalı, M-die çöp normalde.
Hynix için Global hepsi bu ayarların, 1.8-1.85 kullanan var kaç yıldır. Ben 1.8'deyim zaten M-die ile. Samsung ve Micron'da zarar verir ancak 1.65 üzeri. Hynix'te mümkün değil. 1.85 ve üzeri tehlikeli ama. Watercool lazım.
Bu ayarları kaydetsin, BIOS sıfırlasın EXPO bile açamadan zen atarsa bir şeyler değişeceğine inanıyorum.
M-die çöp değil, sadece tWTRL 12 düşmüyor. Bu düşer ise mixed ile A ve H olan kitleri siler atar.
Bu ayarları kaydetsin, BIOS sıfırlasın EXPO bile açamadan zen atarsa bir şeyler değişeceğine inanıyorum.
M-die çöp değil, sadece tWTRL 12 düşmüyor. Bu düşer ise mixed ile A ve H olan kitleri siler atar.
1.65 VDD CL 30 ile tWTRL 12 olmuyor. Donanım limiti.
Son düzenleyen: Moderatör:
- Makaleler
- 1
M-die:
A-die:
1.65 VDD CL 30 ile tWTRL 12 olmuyor. Donanım limiti.
TWTRL 16'nın altı XOC'ciler tarafından kullanılmıyor. tRDWR de genelde 16'da bırakılır, kısmen 14. Yine 12 yapamaz her kit, VDD-VDDQ istiyor ciddi. TWTRL de öyle. Mantıklı değil, zaten regresyon var. Karı getirisi yok, götürüsü var.
@ggbye Bence sen de tWTRL ve tRDWR 16 bırak, diğer türlü baş ağrıtıyor.
M-die tRP 30 vs. açamıyor, 37 kilit mesela. Çok büyük eksi bana göre. tRTP 8 ya da 10 açamıyor. 12 limiti var.
Son düzenleyen: Moderatör: