@elninolaz Gear kapalı stabilizasyon için Group B ODT CA/CK/CS bu üçünü RZQ/4 60 Ohm deneyebilirsin. MSI kartlarda en son böyle stabil oluyordu. Yine Gear kapatırsan SCL kısmı 5-5 olacak. Geri kalanlar durabilir.

PDM açık sende, Latency ekler AIDA'ya. PDM-Disabled, MCR-Enabled kullan.

Bende bu işareletlediğim voltaj neden yüksek aradım BIOS'ta bulamadım o voltaj kısmını

ayhanasor.webp

Bende bu işareletlediğim voltaj neden yüksek aradım BIOS'ta bulamadım o voltaj kısmını

Eki Görüntüle 211259

Program yanlış okuyor. VDD-VDDQ-VDDIO bu üç voltajı MSI kartlar eşliyor. Sen 1.43 VDD girmişsin, VDDIO ve VDDQ 1.4 kalmış sanırsam. Tekrar kontrol edersin o kısmı, EXPO'nun ayarladığı 3 voltaj yani. 2 tanesi bellekle alakalı, 1 tanesi CPU I/O tarafıyla alakalı.

VDD-VDDQ bellekle alakalı yani, VDD IO adı üstünde IO Die IMC tarafıyla alakalı, CPU Memory IO Voltaj. Sinyal voltajları VDDQ ile IO. O yüzden ikisi genelde eşlenir ama şart değil. Delta değeri 15-20 mV'a kadar sorun çıkartmıyor. VDD IO 1.4 iken VDDQ 1.6-1.65 olabiliyor mesela sorunsuz genelde. Ya da VDDQ 1.35 iken VDDIO 1.45 olabilir gibi.

Program yanlış okuyor. VDD-VDDQ-VDDIO bu üç voltajı MSI kartlar eşliyor. Sen 1.43 VDD girmişsin, VDDIO ve VDDQ 1.4 kalmış sanırsam. Tekrar kontrol edersin o kısmı, EXPO'nun ayarladığı 3 voltaj yani. 2 tanesi bellekle alakalı, 1 tanesi CPU I/O tarafıyla alakalı.

VDD-VDDQ bellekle alakalı yani, VDD IO adı üstünde IO Die IMC tarafıyla alakalı, CPU Memory IO Voltaj. Sinyal voltajları VDDQ ile IO. O yüzden ikisi genelde eşlenir ama şart değil. Delta değeri 15-20 mV'a kadar sorun çıkartmıyor. VDD IO 1.4 iken VDDQ 1.6-1.65 olabiliyor mesela sorunsuz genelde. Ya da VDDQ 1.35 iken VDDIO 1.45 olabilir gibi.
Ayhanö.webp
Sonuç bu şekilde

Gear kapalı stabilitesi için Group B olarak verdiğim CA/CK/CS üçünü de RZQ/4 60 Ohm şeklinde bakabilirsin. Stabillik sağlıyor MSI'da GDM Disable için. Timing'lerde sorun görünmüyor. VDD tam 1.4 ise belki yetmeyebilir, onu sen test edeceksin.
ddrops.webp
Bulamadım buraran hangileri?
VDD 1.430 verdim yetmedi doğrudur.

Ayhanö3.webp