Merhaba,
Diyete şöyle başladım: Aile hekimliğimizdeki doktor randevu alıp sağlıklı hayat merkezinden bir diyetisyene yönlendirdi. Vücut geliştirme yapmıyorum. Yani bu diyet zayıflama diyeti.
Şu an 83 kilodan 80'e falan düştüm. Bir de antidepresan ve antipsikiyotik kullanıyorum: Risperdal, Rivoclon ve Citolex (essitalopram). Yürüyüş yapmak istemiyorum; hem zor geliyor, nefesim çabuk tükeniyor hem de pek dışarı çıkmak istemiyorum.
Günlük aktivitem genellikle bilgisayarın başında geçiyor; yani yürüyüş falan yapmıyorum. Dediğim gibi, yürüyüş yapmak istemiyorum ve çok zor geliyor. Yürürken çabuk yoruluyorum.
Her neyse, şu anki diyetimi 3-4 haftadır yapıyorum ve 2. analizimde hem kastan hem yağdan vermişim. Diyetisyen kastan vermemi istemiyor. Ama ben daha önce vücut geliştirme de yaptım; 3 sene oradaki profesyonel antrenörler ve diyetisyenler kilo verdiğinde kastan da verirsin, yağdan verirsin demişlerdi.
Diyet yapınca ve kilo verince hem kastan hem yağdan verilmiyor mu?
Şu anki gittiğim diyetisyen, fazlalıkla kastan kilo vermişsin dedi; fakat az bir şey yağdan da vermişim ve yürüyüşü tavsiye etti. Sizce burada anormallik yok mu? Diyetisyen kastan vermemi istemiyor. Verirsem de az vermemi istiyor.
Yürüyüş tavsiye etti; fakat kullandığım ilaçlardan dolayı zor geliyor.
Diyetisyen yanlış bir şey mi söyledi, doğru mu?