Almanya'da hayat nasıl?

Merhaba arkadaşlar, bugün ben ve ailem hepimiz Almanya'ya taşınacağız diye bir karar aldık. Çünkü son zamanlarda erişim engelleri yüzünden böyle bir karar aldık. Simdi sizlere birkaç soru sormak istiyorum. Babam ve annem çok az Almanca biliyor ama İngilizceleri iyi, oraya gittiğimizde iş bulabilir miyiz kiralar nasıl? Detaylı yazarsanız sevinirim.
Buradan kötü olamaz.

@furkankizilaslan 9 Kasim 1989 yilina kadar Dogu Almanya Sovyet topragiydi. 1989'da duvar yikildi ve Almanya birlesti. Bu olaydan iki yil sonra ise Sovyetler dagildi. Sovyetler'in dagilmasini atesleyen olay Berlin Duvari'nin yikilmasiydi.

Türkiye güzel hocam fakat fazla fakiriz kominist sistem olsa mis gibi

Hem Dogu Almanya cok kotu sanirim Sovyetlerden kalma diyorsunuz hem de keske Turkiye komunist olsaydi diyorsunuz. Kendinizle celismiyor musunuz?

@ArmySquad bence Kemal Sunal'in Almanya'da gecen filmlerini izleyin. Orada buyuk oranda tanirsiniz. Gayet gercekcidir diye tahmin ediyorum. Gerek Almanlari gerekse bizim oraya gittigimizde yasadigimiz kultur karmasasini gerekse oraya giden gurbetcilerin ne yonde degistigini gorebilirsiniz.

Almanya'da korsan program indirmek sıkıntı ama. Orada yerleştikten sonra NordVPN alın.
Almanya'da yaşayan birinin korsan uygulamaya ihtiyacı olacağını sanmıyorum ya :D Ek olarak Avusturya veya Slovenya'yı da düşünebilirsiniz bence. Slovenya'nın daha kolay vize verdiğini duymuştum.

Hem dogu Almanya cok kotu sanirim sovyetlerden kalma diyorsunuz hem de keske Türkiye komunist olsaydi diyorsunuz. Kendinizle celismiyor musunuz?

İroni yaptım hocam bahsetmek istediğim şey Türkiye'de zengin ile fakir arasında büyük bir fark olması.

@furkankizilaslan 9 Kasım 1989 yilina kadar dogu Almanya Sovyet topragiydi. 1989'da duvar yikildi ve Almanya birlesti. Bu olaydan iki yil sonra ise sovyetler dagildi. Sovyetler'in dagilmasini atesleyen olay Berlin Duvari'nin yikilmasiydi.

Doğu Almanya zaten uzun süreler Sovyet yönetiminde kaldı batıya gerekli yatırımlar yapılırken doğu Almanya kominist sistemle çöktü şu an bile doğu ve batı Almanya arasındaki fark hissedilir düzeyde bunun tek sorumlusu Sovyetler birliğidir.

Son düzenleme:
Ben Torrent kullandım diye ceza aldım :)

Hemen sildim tabii programı ama şimdi paranoyak oldum acaba başka neler yasaktır diye. Korsan program falan da yasak mı acaba yoksa sadece Torrent mi? Cloudflare kullansam neler serbest hale gelir? Torrent hiç bir şekilde yemez gerçi yine de :D

@Blackss, korsan kullanmak telif haklarindan sikinti cikariyor. Almanya hakkinda bilgi sahibi degilim ama Fransa'da korsan indirdiginiz fark edilirse ceza yiyorsunuz direkt. Torrent trafigini izleyen bir kurum bile var. Almanya da cok farkli degildir saniyorum. VPN ile kurtariyor diyenler vardi ama cok bulasmayin yine de.

@Blackss, korsan kullanmak telif haklarindan sikinti cikariyor. Almanya hakkinda bilgi sahibi degilim ama Fransa'da korsan indirdiginiz fark edilirse ceza yiyorsunuz direkt. Torrent trafigini izleyen bir kurum bile var. Almanya da cok farkli degildir saniyorum. VPN ile kurtariyor diyenler vardi ama cok bulasmayin yine de.
Yok bir daha Torrent bulaşmam zaten de IPTV veya korsan websitelerden izleyebilir miyim acaba onu merak ediyorum.

Geri
Yukarı Alt