Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?
Çözüm
20-80-80 üçgenini kullanan bir soru. [ED] ve [CF] kenarlarını, bunu göstermek için uzattım. Aslında o uzantıların çözümde yeri yok.
- Paralellikten EDC açısı 50° oluyor. Aynı zamanda üçgen eşliğinden |ED| = |EC| oluyor, bu nedenle ECD açısı da 50°. EFC açısı 40°, DEF açısı 20° oluyor.
- [EG] kenarını çizip EGC ikizkenar üçgenini oluşturuyoruz. GEC açısı 20° olduğundan DEG açısına 60° kalıyor, bu sayede EDG eşkenar üçgeni de oluşmuş oluyor. GDC açısı 10° oluyor.
20-80-80, bu aşamada kullanılmış oluyor aslında. En kritik adım bu, eşkenar üçgen adımı. Uzantılarla bir 20-20-140 ikizkenar üçgeni oluşuyor ama işlevsiz. Daha doğrusu, ben kullanmadım.
- FEG açısı 40° olduğundan EGF ikizkenar üçgeni de oluşmuş oluyor. Eşkenar üçgendeki [DG] ile ikizkenar üçgendeki [FG] eş kenarlar oluyor. Buradan da FGD ikizkenar üçgeni oluşmuş oluyor. FGD açısı 40° olduğundan FDG açısı 70° oluyor ve cevap 80° oluyor.
Charles Smith
Üstün
- Makaleler
- 3
Evet bir yerde eksiklik var 2 farklı yoldan çözmeye çalıştım ama tıkanıp kaldım.
Benim arkadaş çözdüm yazıp atıyorum dedi. Bekliyorum. Ben de bir çay tazeleyeyim.
mr.esat
Üstün
Hatan var hocam.Buradan sonrasını yürüyemedim ama yürüyecekler buradan devam edebilir. Buraya kadar doğru.Eki Görüntüle 46910
Hocam yanlış çözüm bu üçgenler eşBuradan sonrasını yürüyemedim ama yürüyecekler buradan devam edebilir. Buraya kadar doğru.Eki Görüntüle 46910
Charles Smith
Üstün
- Makaleler
- 3
Arkadaşım 60 buldu. Çözüp atıyor. Ben de yazıp atarım.
Z kuralından 30 olmuyor mu?
90 olmaz orası.Buradan sonrasını yürüyemedim ama yürüyecekler buradan devam edebilir. Buraya kadar doğru.Eki Görüntüle 46910
Cevap ya 60 ya 50.
Hayır. Z'den 50 oluyor.
Parelel olduğunu nasıl çıkarttınız?
Yeni konular
-
-
-
-
X870e Aorus Pro X3D Ice model anakartta RAM XMP1 profili açılmıyor
- Teknopatici
-
-