Bana çözüm zor verirler bu saatten sonra, boş ver o yüzden. Meyve veren ağaç her zaman taşlanır. Ben de çenemi tutamadım vaktiyle, öyle yapıyorlarsa bir bildikleri vardır. Ben bir müddet ara vereceğim zaten, döndüğümde tekrardan konuşuruz.
Hocam kasma hala mevcut. Bu arada bu RAM ayarlarini yapmak ne kadar seviye bana performans kazandıracak, EXPO açıp temel birkaç ayar yaparakta devam edebilirim.

Ama bu işlerle de kimse uğraşmaz, karşılığı sıfır çünkü. Boş beleş konularda çözüm alıyor insanlar bu forumda. Ben o yolu seçmedim. Benim amacım farklı. Piyasada sadece Nebi var şu anda ve düzeltmesini istediğim birtakım şeyleri düzeltmedi, üstüne beni engelledi. Kendi kaybetti. Techolay'a gelince, çözüm isterse 0 olsun. Amacım o değil dediğim gibi. Karşılık beklemiyorum. Verilen çözümleri de geri alıyorlar zaten bazıları. Hepsi değil tabii ki. 1 kişi yok sonuçta.

Hocam kasma hala mevcut. Bu arada bu RAM ayarlarini yapmak ne kadar seviye bana performans kazandıracak, EXPO açıp temel birkaç ayar yaparakta devam edebilirim.

Sendeki sıkıntıya anlam veremedim. RTP yerine TestMem5 1usmus ile teste almanı isteyeceğim. RTP biraz geç hata verdirebilir.

PBO ayarları Auto değil mi bu arada? PBO -20, -30 falan ise bu sıkıntıyı yapabilir RAM ayarları ile beraber.

@xsharke Bu programla bir teste al. İlk açışta AWE hatası verir, PC yeniden başlatırsan düzelecek. Ayarlar kısmından 1usmus profili seçip başlat. Böyle bir bakalım. Bu testi geçerse stabil olmama şansı yok, kasma olayı başkadır.

En azından hata alırsan, elde veri olur. Ona göre ilerlemek lazım. Zen güncel halini ilet bir de.

@Ayhan Dönmez Hocam, ben de zaten anlamadım. Yeni çözüm etiketledim; onu geçtim de bu nasıl geri alma hızı, dakika bir gol bir yani. Siz yine de takmayın hocam, zaten forumda kimlerin ne olduğu belli. Verdiğiniz bilgilerden dolayı teşekkür ederim. Ben yine SSD falan alıp, sorunu RAM’de çıkarıp sizi çözüm olarak eklerim, merak etmeyin.:)
1769175750434.webp

@Ayhan Dönmez Hocam, ben de zaten anlamadım. Yeni çözüm etiketledim; onu geçtim de bu nasıl geri alma hızı, dakika bir gol bir yani. Siz yine de takmayın hocam, zaten forumda kimlerin ne olduğu belli. Verdiğiniz bilgilerden dolayı teşekkür ederim. Ben yine SSD falan alıp, sorunu RAM’de çıkarıp sizi çözüm olarak eklerim, merak etmeyin.:)
Eki Görüntüle 220466

Aslında çok da yanlış karar vermemişler. Sonuç olarak nihai bir çözüm yok, ama bana göre çözüm kesinlikle bu. Bir kasıt yok yani burada. Kendilerini suçlamayalım. Bu tarz konular dediğim gibi, altı ve içi boş. Getirisi yok ama götürüsü çok fazla. Günlerin, saatlerin gidiyor burada. Yoksa ben de bazıları gibi 5000, 10.000 çözüm kasabilirim. Çok zor değil, bu sefer kimseye faydam dokunmaz ama.

Ama bu işlerle de kimse uğraşmaz, karşılığı sıfır çünkü. Boş beleş konularda çözüm alıyor insanlar bu forumda. Ben o yolu seçmedim. Benim amacım farklı. Piyasada sadece Nebi var şu anda ve düzeltmesini istediğim birtakım şeyleri düzeltmedi, üstüne beni engelledi. Kendi kaybetti. Techolay'a gelince, çözüm isterse 0 olsun. Amacım o değil dediğim gibi. Karşılık beklemiyorum. Verilen çözümleri de geri alıyorlar zaten bazıları. Hepsi değil tabii ki. 1 kişi yok sonuçta.

Sendeki sıkıntıya anlam veremedim. RTP yerine TestMem5 1usmus ile teste almanı isteyeceğim. RTP biraz geç hata verdirebilir.

PBO ayarları Auto değil mi bu arada? PBO -20, -30 falan ise bu sıkıntıyı yapabilir RAM ayarları ile beraber.

@xsharke Bu programla bir teste al. İlk açışta AWE hatası verir, PC yeniden başlatırsan düzelecek. Ayarlar kısmından 1usmus profili seçip başlat. Böyle bir bakalım. Bu testi geçerse stabil olmama şansı yok, kasma olayı başkadır.

En azından hata alırsan, elde veri olur. Ona göre ilerlemek lazım. Zen güncel halini ilet bir de.
PBO Auto, ben test açana kadar restart atiyor kasıyor donuyor. İmleci kontrol edemiyorum resmen. Boot sureside epey uzadı.

@Arif23 Yaptıkları eylemde bir kasıt aramayalım, tarafsız olarak doğru bir karar verilmiş. Senin sorunun %99 Micron ama. Bu forumda senin gibi çok kişi konu açtı, Micron olanlar Hynix 2x16 geçtiğinde sorunları çözüldü. Zamanı geldiğinde ona çözüm verirsen geri almazlar, daha adaletli olur. Zaten çok önemsemiyorum o kısmı, sadece bir serzeniş benimkisi.

En azından gereksiz mesaj, yanlış bilgi ya da yazım yanlışı süreli kısıtlamaları, cezaları kaldırırlarsa iyi olacak. Konulara yazamıyorum öyle olunca, bir tanesi beni aylarca rahat bırakmamıştı hatta. Gerek yok böyle şeylere. Çocuk değiliz sonuçta ama bazıları zor yoldan anlıyor. Yapılan şeylerde kasıt aramamak lazım, kimse sütten çıkmış ak kaşık değil ama hak edene de hak ettiğini vermek lazım. Şu anda yanlış karar verilmemiş yani.

PBO Auto, ben test açana kadar restart atiyor kasıyor donuyor. İmleci kontrol edemiyorum resmen. Boot sureside epey uzadı.

Senin kit 6000 CL30-38-38-96 mı? Normal EXPO profilini bana iletirsen sevinirim.

6000 CL28 deneyelim. Benim verdiğim zamanlamaları yazdığın kısımları görsel gönder ya da özet ekranını at. Doğrularız böylece. Bir yorum getiremedim. TestMem5 ile teste alırsan iyi olur, 1usmus profili daha hızlı hata verir.