Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu arada gunumuzde oynadiginiz bilgisayar oyunlarinin ozellikle en bilinmis Blizzard, EA ve bircogu gibi sirketlerin uzerinde de etkisi vardi David Rockefeller'in ateist genclik eger gun gectikce İslam'dan daha cok nefret ediyorum diyorsa bunun sebeplerinden bir tanesi de oynadiginiz bilgisayar oyunlarindaki subliminal mesajlardir. Butun dunya yanlış olabilir tek dogru siz olabilirsiniz. Veya 8 milyarlik dunyada gercekten Müslüman olan 3 5 kisi bile olabilir bu sasirtici degil. Eger bir seyi suclamak istiyorsaniz İslam'i degil Rockefeller gibi insanlari suclayarak baslayin. Cunku bu insanlar, insanlarin sadece yaptiklarinda degil dusunceleri uzerinde bile hisseleri olduguna inanan kontrol manyagi psikopat varliklardir. Neyse ki geberdi, Allah rahmet eylemesin.

Hocam dunyada neler neler donuyor kim bilir.
Satranc oynuyorlar bizimle. Biz ise bir sonraki hamlemizi dusunemeyecek kadar eziliyoruz.

Ben şahsen Müslümanım. Etrafımdakilerin ateist vb. insanların dinini çok gizli yaşadıklarını gördüm. Yurtdışında baskı yok insanlar istediği dini seçebiliyor. Annesi babası sürekli baskı uygulamıyor ama bizimkiler de evden atmakla tehdit eden gördüm. Ayrıca toplumda artan aşırı muhafazakarlık ve sosyolojinin bozulması gibi etkenler de var. İnsanlar artık hiç okumadan direkt çıkmak istiyor. Kendi kendine diyor ki ben böyle dinin neden parçası olayım. Hatta bir tane tanıdığım kişi annesine babasına anlatamadığı bu durumları sürekli bana anlatırdı. Sorgulayan vardır illa ki ama çoğunlukla böyle YouTube kanallarından izleyen insanlardan ayetleri cımbızlama yapama yaparak yani ayetin başını almayıp sadece orta kısmını alanlar var. Halbuki ayette onu anlatmak istemiyor.
Kısa kesersek toplumda artık bıkkınlık var. İnsanlar gündeme de bakarak ona göre karar veriyor.
(Dostlar sorgulayan kişi illa vardır. Sizlere önerim var tek bir meale bağımlı kalmayın. Açık Kuran - Kur'an-ı Kerim Oku, Dinle ve Öğren bu sitede kelimesine kadar yazıyor anlamlarını. Neredeyse Türkiye'de ki bütün mealler var. Buraya bakmanızı öneririm.)

Son düzenleyen: Moderatör:
İşin komik kısmı şunu anlamakla ilgili güçlük çekiyorum: Bir arkadaş '13'lük Berke' yakıştırmasında bulunuyor, tamam güzel. Ateistler araştırmıyor ki. Bana kalırsa bu tartışmalara hiç gerek yok; herkes istediği şeye inanır veya inanmaz, sorgulamadan olsun, sorgulayarak olsun. Ama kendimize iğne batırmakta fayda var. Siz, İslam dinini gerçekten araştırdınız mı? Kur'an'ı baştan sona, tercümesiyle birlikte okuyup da inandınız mı? Diğer nokta ise şu: Araştırma, sorgulama işine bu kadar takılmaya bir lüzum yok. Kendim, herhangi bir şeye inanmıyorum; ateizm, deizm, agnostizm, dinler... dahil buna, çünkü birini seçme gibi bir zorunluluk içerisinde değilim. O yüzden birini seçmiyorum ya da seçim yapmıyorum.

Facebook'u olanlar su videoyu izlesin ne demek istedigimi daha iyi anlayacaklar.

Öyle öyle. Kimsenin sorguladığı yok. İster 15 yaşında olsun ister 18 yaşında olsun ister 25 yaşında olsun. Türkiye'deki ateistler 13'lük Berke gibiler hepsi.
Bu adam konunun altında yazabiliyorsa neden böyle bir konuya cevap vereyim? Zaman kaybı.

Dün ben de "Yemeği nasıl yiyebilirim?" diye sordum, inanır mısınız, bildi. Ama nasıl şaşırdım, nasıl şaşırdım. Dehşete düştüm. 😧
Merak ettim yapay zekanin cevabinda icinde oldugun seyi mi gordun acaba? Ondan mi bu rahatsizlik?

Bu adam konunun altında yazabiliyorsa neden böyle bir konuya cevap vereyim? Zanan kaybı.

Yazdigi şey dogru, ben 42 yasindayim herkesin basina gelebilecegi gibi zamaninda inancimi kaybettigim donemler oldu sonra tekrar buldum sukur olsun ki. Ve bugune kadar diyaloga girdigim Profesorunden serserisine butun ateistler cok basit çocukca argumanlarla saldiriyordu dinlere. Metaforlari 2 kere 2 esittir 4 mantigiyla sorguluyorlardi anlamadan. Ben bir ateistin ozellikle genc ise ve Türk ise, mantikli dusunebildigine inanmiyorum. Tanriyi yasamin her yerinde gormek o kadar kolay ki. Dedigim gibi insan bazen kaybedebilecek kadar aptal donemler de gecirebiliyor tabii ki.

Yazdigi şey dogru, ben 42 yasindayim herkesin basina gelebilecegi gibi zamaninda inancimi kaybettigim donemler oldu sonra tekrar buldum sukur olsun ki. Ve bugune kadar diyaloga girdigim Profesorunden serserisine butun ateistler cok basit çocukca argumanlarla saldiriyordu dinlere. Metaforlari 2 kere 2 esittir 4 mantigiyla sorguluyorlardi anlamadan. Ben bir ateistin ozellikle genc ise ve Türk ise, mantikli dusunebildigine inanmiyorum. Tanriyi yasamin her yerinde gormek o kadar kolay ki. Dedigim gibi insan bazen kaybedebilecek kadar aptal donemler de gecirebiliyor tabii ki.
Türk ateistlerin, Türk Müslümanlarının büyük bir çoğunluğundan daha fazla araştırma yaptığına inanıyorum. Türkiye'deki Müslümanların ne kadarı Kuran'ın Türkçesini okumuş? Kaç tanesi İslam tarihini, dinler tarihini ve felsefeyi adam akıllı çalışmış? Söyler misiniz bana? Yani, önce kendinizi düzeltin, sonra tartışırız bu konuları. Sizin maksimum savunucu kanallarınız YouTube üzerinden Fikret Çetin, Asrın Tok ve Sözler Köşkü gibi kanallar. Bu kanallar da zaten cevap veren kanallar olmuştur. İşin bu noktasında kimin daha iyi araştırdığı çok daha net ortaya çıkıyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.