Bakalım bu testler bitsin. Düzenleriz daha hocam salmam baş koydum bu yola.

@Ayhan Dönmez hocam düşüncelerinizi alabilir miyim?

@LH44 @Bandırmalı1965 sizin düşünceleriniz benim için önemli. Yorumlar mısınız?
1768997829632.webp

@ggbye Böyle stabilse böyle kullan Gear kapalı. Şu anki profil gayet iyi ama vantilatör üfletmezsen testte hata alırsın.

Hocam SoC ayarını 1.275 düşürmeye ve vddq ayarını 1.4 çekmeye gerek var mı? Ek olarak 1.15 olan değeri 1.1 çekmiştim, tekrar 1.15 alamaya gerek var mı?

1.275 çekersen onun için ayrı test etmen lazım, 2.5 saat edersin onu bir ara. 1.1 VDDP'ye ise elleme, o kalacak. 1-2-0 Nitro tutamazsın yoksa. VDDQ 1.45 kalsın, zararı yok. VDD 1.65 kalsın, o da güvenli Hynix'te. Sıcaklık kaynaklı yazın oyun oynarken dahi hata yeme şansın var, tRFC ve tREFI limitte şu anda sende. Aktif soğutma yapman lazım özellikle yazın.

VDDP 1.1 zaten tutuyor, 1.15'e o açıdan gerek yok. Marjin vermek için yazın falan çekebilirsin belki, kışın gerekmez şu anda. VDD IO 1.45 almışsın, HVM açınca IO'yu 1.45 alıyor ASUS. Onu elle 1.45 ya da 1.4 sabitlersen iyi olur yine de. Farkı olmaz. 1.45 kalması da yine güvenli. 1.55+ degredasyon zonu VDD IO'da.

1.275 çekersen onun için ayrı test etmen lazım, 2.5 saat edersin onu bir ara. 1.1 Vddp'ye ise elleme, o kalacak. 1-2-0 Nitro tutamazsın yoksa. Vddq 1.45 kalsın, zararı yok. Vdd 1.65 kalsın, o da güvenli Hynix'te. Sıcaklık kaynaklı yazın oyun oynarken dahi hata yeme şansın var, tRFC ve trefı limitte şu anda sende. Aktif soğutma yapman lazım özellikle yazın.

Hocam şöyle bir fikrim var, öncelikle dediklerinizi geçiririm. 10 dk test ederim sonra SoC 1.275 çeker teste alırım. Sizce uygun olur mu?

DR kitleri SR olanlara kıyasla coveraj daha geç ilerliyor, test süreci uzun sürer. 2.5 saat de aslında yeterli değil ama 1-2-0 Nitro stabil değilse anında hata verebilen bir şey zaten ya da Primary Timing kısmı. Yine de 3-4 saat etmekte fayda var.

Hocam şöyle bir fikrim var, öncelikle dediklerinizi geçiririm. 10 dk test ederim sonra SoC 1.275 çeker teste alırım. Sizce uygun olur mu?

Olur, ama hata verirse işler karışabilir. Şansını dene.

Dr kitleri sr olanlara kıyasla coveraj daha geç ilerliyor, test süreci uzun sürer. 2.5 saat de aslında yeterli değil ama 1-2-0 Nitro stabil değilse anında hata verebilen bir şey zaten ya da primary timing kısmı. Yine de 3-4 saat etmekte fayda var.

240 dakika ayarlı. O test biter bence sorun çıkmaz.

@Ayhan Dönmez 4 saat test bitti diyelim. Sorun çıkmadı bu ayar en iyisi olabilir mi sistemim için?
Diğer ayar boot etmez veya teste patlar ise, en iyi yapılacak ayar olarak kabul edilir mi?

Bakalım bu testler bitsin. Düzenleriz daha hocam salmam baş koydum bu yola.

@Ayhan Dönmez hocam düşüncelerinizi alabilir miyim?

@LH44 @Bandırmalı1965 sizin düşünceleriniz benim için önemli. Yorumlar mısınız?

Zaten işi değerli hocalarım halletmiş @LH44 @Ayhan Dönmez dün ZenTimings'i atın yazdıktan sonra yazım hatasından ban yemişim yazamadım.

Artık timing aşaması bitti sayılır dahada sıkmak dahada uğraşmak demek etkisi az olur artık stabiliteye dikkat edin hocam bir de sıcaklığa tabii JEDEC limiti 95°c ama 80'i geçmesin bu kıtlıkta RAM aramayın eğer stabillik sorunu olursa yine yazın bu sefer ban yemezsem şahsi ilgilenmeye çalışacağım ❤️

Yani hocam daha ileriye gidebilir miyiz? Nitro, voltaj konusunda. Nitro en yüksek ayar bu mu?