Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Acikcasi butun konulari neredeyse gunlerdir takip ediyorum sessiz sessiz. @Ayhan Dönmez hatirlarsaniz benim de RAM, BIOS ve GPU tarafinda ayar ve optimizasyon islerimi yapmistik gectigimiz gunlerde. @ggbye 'nin rahatsizligi windows optimizasyonu ile giderilebilir mi acaba? Ben genel ayarlamalardan sonra bir de KirbyOS diye bir custom windowsa gecis yaptim ve arada gercekten fark hissediyorum hatta CS2 ozelinde daha once alamadigim degerleri aldigimi soyleyebilirim. Evet yine bazi frametime spike ve fps dususleri yasiyorum ama eskiye gore daha tolere edilebilir seviyelerde, mouse tarafinda bir akicilik hissettim.

Acikcasi butun konulari neredeyse gunlerdir takip ediyorum sessiz sessiz. @Ayhan Dönmez hatirlarsaniz benim de RAM, BIOS ve GPU tarafinda ayar ve optimizasyon islerimi yapmistik gectigimiz gunlerde. @ggbye 'nin rahatsizligi windows optimizasyonu ile giderilebilir mi acaba? Ben genel ayarlamalardan sonra bir de KirbyOS diye bir custom windowsa gecis yaptim ve arada gercekten fark hissediyorum hatta CS2 ozelinde daha once alamadigim degerleri aldigimi soyleyebilirim. Evet yine bazi frametime spike ve fps dususleri yasiyorum ama eskiye gore daha tolere edilebilir seviyelerde, mouse tarafinda bir akicilik hissettim.

Gaming için OC ile uğraşan kesim genelde Windows X Lite ya da Mass Grave sürümleri tavsiye ediyor. Debloat için Winutil Script kullanabilirsiniz ekstra.

Açıkçası butun konulari neredeyse gunlerdir takip ediyorum sessiz sessiz. @Ayhan Dönmez hatirlarsaniz benim de RAM, BIOS ve GPU tarafinda ayar ve optimizasyon islerimi yapmistik gectigimiz gunlerde. @ggbye'nin rahatsizligi Windows optimizasyonu ile giderilebilir mi acaba? Ben genel ayarlamalardan sonra bir de kirbyos diye bir Custom Windows'a gecis yaptim ve arada gercekten fark hissediyorum hatta CS2 ozelinde daha once alamadigim degerleri aldigimi soyleyebilirim. Evet yine bazi frametime spike ve FPS dususleri yasiyorum ama eskiye gore daha tolere edilebilir seviyelerde, mouse tarafinda bir akicilik hissettim.

Benim denemediğim, hiçbir şey kalmadı. Şehir bile değiştim. OS nedir ki.

Editlenmiş çok fazla OS var, tercih sizin. Riva, Atlas, bu tarzda benim dediğim gibi modifiye sistemlerin sayısı fazla.

Seni CL22 anca paklar. @LH44 ile denersiniz onu bir ara. CL22 için daha uzunca bir vakit var.

O kadar debloat yapilip sadelestirilmis ki son durum boyle :)

Dosya Ekleri

• 1.webp
    1.webp
    30,6 KB · Görüntüleme: 31

CPU, GPU, anakart, RAM, PSU, monitör, soğutma, DP kablo, klavye, mouse, kulaklık, mouse pad, güç kablosu, mouse dongle kablosu, router, operator bile değiştim. RGB hepsini iptal ettim, egzoz fana kadar. Galiba sorun koltuğum. 😀

O kadar debloat yapilip sadelestirilmis ki son durum boyle :)

Ben Win10 LTSC ile 45-50 işlem arasıyım boşta. Win11 LTSC ile 60-70 arası minimum olabiliyor. Editlenmiş çok tercih etmiyorum o yüzden. 24H2 LTSC sürümüne 25H2 entegre edebiliyorsun bir de, o da mantıklı. Öyle kullanan da var. Bu mevzular çok önemli değil aslında güncel sistemlerde, yine de 100-150 işlem olmaması iyidir.

Anakart yazılımları, çerçöp kurmamak daha önemli. Armory, GCC, MSI Center'den bahsediyorum.

CPU, GPU, anakart, RAM, PSU, monitör, soğutma, DP kablo, klavye, mouse, kulaklık, mouse pad, güç kablosu, mouse dongle kablosu, router, oprator bile değiştim. RGB hepsini iptal ettim, egzoz fana kadar. Galiba sorun koltuğum. 😀

Bir yerde kadere razi olmak gerekiyor :D.

Ben Windows 10 LTSC ile 45-50 işlem arasıyım boşta. Windows 11 LTSC ile 60-70 arası minimum olabiliyor. Editlenmiş çok tercih etmiyorum o yüzden. 24H2 LTSC sürümüne 25H2 entegre edebiliyorsun bir de, o da mantıklı. Öyle kullanan da var. Bu mevzular çok önemli değil aslında güncel sistemlerde, yine de 100-150 işlem olmaması iyidir.

Anakart yazılımları, çerçöp kurmamak daha önemli. Armory, gcc, MSI Center'den bahsediyorum.

45-50 de gercekten cok iyiymis. Bununla arzuladigim performansi alamasaydim onu da deneyebilirdim fakat şu an bu yeterli gibi, bunun bir otesinde 36k etiket fiyatli RAM kitine gecis yapmam gerek :D

CPU, GPU, anakart, RAM, PSU, monitör, soğutma, DP kablo, klavye, mouse, kulaklık, mouse pad, güç kablosu, mouse dongle kablosu, router, operator bile değiştim. RGB hepsini iptal ettim, egzoz fana kadar. Galiba sorun koltuğum. 😀

@SunseTTime Hanginizin sorunu daha büyük, ikiniz kapışırsınız aslında. Bir türlü çözemedik ikinizdeki problemi. Tüm forum seferber oldu, yine olmadı.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.