Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hepsinin ayrı donglesi, oturak galiba sorun. Ayarlara düşüncen nedir hocam.

Rehberdeki ayarlar gayet iyi, en son ilettiklerimi de eklersen tam olur. PBO ayarlarını da eklersin, 7800X3D Locked bir işlemci. Onda Boost Clock Override +100 ya da +200 ayarı etkisiz. Maksimum +200 veriliyor PBO'dan. 9800X3D/9700X işlemcilerinde +100/-20 ya da -25 VT3 testi ile test edilecek. Bağlantıyı paylaşırsın gerekli programların. Ben ileteceğim buraya, oraya yapıştır. Mantığını anlat. İlk önce RAM testi RTP ile, sonrasında PBO+CO+RAM ayarları için genel stabilite testi VT3 uygulanacak 2 saat. MCR-PDM-iGPU kapatılacak. Fast Boot kapatılıp POST Delay Time ayarı 1 saniye yapılacak.

1769424568181.webp

Auto 1 kere basılacak her test öncesi, sonrasında 1-90 kısmı ayarlanıp Start basılacak. Test devam ederken HWiNFO sensörler IOD Hotspot+RAM sıcaklıkları takip edilecek.

@ggbye Bunları ilave et.

H
Rehberdeki ayarlar gayet iyi, en son ilettiklerimi de eklersen tam olur. PBO ayarlarını da eklersin, 7800X3D Locked bir işlemci. Onda Boost Clock Override +100 ya da +200 ayarı etkisiz. Maksimum +200 veriliyor PBO'dan. 9800X3D/9700X işlemcilerinde +100/-20 ya da -25 VT3 testi ile test edilecek. Bağlantıyı paylaşırsın gerekli programların. Ben ileteceğim buraya, oraya yapıştır. Mantığını anlat. İlk önce RAM testi RTP ile, sonrasında PBO+CO+RAM ayarları için genel stabilite testi VT3 uygulanacak 2 saat. MCR-PDM-iGPU kapatılacak. Fast Boot kapatılıp POST Delay Time ayarı 1 saniye yapılacak.

Eki Görüntüle 221425

Auto 1 kere basılacak her test öncesi, sonrasında 1-90 kısmı ayarlanıp Start basılacak. Test devam ederken HWiNFO sensörler IOD Hotspot+RAM sıcaklıkları takip edilecek.

@ggbye Bunları ilave et.
Hocam o konu timing, girmeden önceki adım. Bazı kulanıcılar kendilerine güvenmediği için böyle seçenek hazırladım. RTP testleri hem uzun hemde bios için gerekesiz olmazmı?

H

Hocam o konu timing, girmeden önceki adım. Bazı kulanıcılar kendilerine güvenmediği için böyle seçenek hazırladım. RTP testleri hem uzun hemde bios için gerekesiz olmazmı?

İleri düzey ayarlar diye alt kısma başlık açıp bugün anlattığım her şeyi üzerine ilave et. İsteyen dener. Optimize etmek isteyen sistemine uygular.

Değişmeni istediklerimi değişirsin, uzunca bir paragraf atmıştım. Biraz daha geliştirirsin rehberi bu şekilde, revize etmen daha uygun olur.

İleri düzey ayarlar diye alt kısma başlık açıp bugün anlattığım her şeyi üzerine ilave et. İsteyen dener. Optimize etmek isteyen sistemini uygular.

Değişmeni istediklerimi değişirsin, uzunca bir paragraf atmıştım. Biraz daha geliştirirsin rehberi bu şekilde, revize et.

Diğer önerilerinizi ekledim, rtp isteyenlere seçenek sunacağım. Test etmek isterse, sorun çıkarmaz. Geçende düşük sistemler için FPS artısı diye yorumladı. Çoğu ayar X3D için düşük sistem olarak görüyor. Galiba kendisi 1GB ön bellek kulanıyor.

Diğer önerilerinizi ekledim, rtp isteyenlere seçenek sunacağım. Test etmek isterse, sorun çıkarmaz. Geçende düşük sistemler için FPS artısı diye yorumladı. Çoğu ayar X3D için düşük sistem olarak görüyor. Galiba kendisi 1GB ön bellek kulanıyor.

1769425082378.webp

Bu kısmı PBO+CO+RAM için ekstra ilave edersin. VT3+RTP testi.

Bank Swap Mode=Swap APU ayarını da ekle. Bellek ve bellek kontrolcüyü bir miktar zorlar, performans artırıyor APU yapmak. Stabilse böyle kalacak AM5 sistemlerde bellek optimizasyonu için. @ggbye

Tüm testler aynı anda yapılmayacak, ilk etapta PBO Auto kalıp iGPU kapatılacak. EXPO ve ileri düzey RAM ayarları ile birlikte RTP testi alınacak. Stabilse PBO+RAM+UV ayarları için VT3 testi 7200 saniye yapılacak. @ggbye

Eki Görüntüle 221428

Bu kısmı PBO+co+RAM için ekstra ilave edersin. VT3+rtp testi.

Bank swap mode = swap APU ayarını da ekle. Bellek ve bellek kontrolcüyü bir miktar zorlar, performans artırıyor APU yapmak. Stabilse böyle kalacak AM5 sistemlerde bellek optimizasyonu için. @ggbye

İş yerindeyim, eve geçince hal edeceğim. Benim sistem için 3 ayar verdim. Bir şey demediniz. Son timingler için yoeumlar mısınız?

SoC uncore OC mode: Enable, FCLK vdcı mode: Predictive ve data scramble: Disabled.

Bu 3 ayarı da ekle rehbere. SoC OC Mode ayarı agresif profillerde Enabled kalacak, FCLK stabilitesi için önemli. SoC stabilizasyonunda önem taşır.

Predictive ayarı 2200-2233 FCLK için elzem, stabilite artışı verir. Gear Down Mode gibi arada Buffer görevi görüp stabilite artırır.

Data Scramble ayarı Auto olarak Enabled gelir. Disabled yapmak agresif profillerde stabiliteyi genelde bozar. Bellek kontrolcüyü zorlar bu ayar. Data, Scramble edilmeden yazılacağı için problem çıkartabilir. Oyunlarda Crash verebilir. Bank Swap APU ayarı ile birlikte stabilliğinden emin olunması şarttır. Data Scramble Disabled normalde Latency düşürmesi gerekirken AM5 sistemlerde sentetiklerde etkisizdir.

@ggbye Bunları açıklamalarıyla birlikte ilave et.

Ben artık değerlere bakmıyorum. Mose hissi için timing giriyorum. @Ayhan Dönmez mouse bozuk dedi. Hangi ürün bozuk acaba onu merak ediyorum. 😀
Şey çok önemli aslında mesela internet cafeye gidip mouse'larını test ettin mi? Yani yanlış giden bir şeyler o sistemlerde de hissedildi mi yoksa kendi sistemine özgü bir durum mu? Sendeki bir tık algısal boyutta olduğu için arıza ve/veya yanlış bir ayar var demek oldukça zor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.