Jahrein Fan

Üstün
Makaleler
4
Arkadaşlar selam. Dün ben bu sisteme Windows Vista kurmaya çalıştım sonra SSD'den boot edince GRUB falan yazdı HDD seçtim o zaman düzeldi. Sonra ben HDD'yi bilgisayardan çıkarıp SSD'ye yükleyecektim bir baktım PC açılmıyor RAM'i denedim ekran kartını denedim hala olmuyor. Şu an bilgisayarın fanları dönüyor ama hiçbir şekilde ekrana görüntü vermiyor. Bu sorunu nasıl çözebilirim?

@Recep Baltaş hocam bir bakabilir misiniz lütfen?

Yardım edecek yok mu?

Yardım etmediğiniz için teşekkürler sorunu kendim buldum.

Son düzenleme:
Arkadaşlar selam. Dün ben bu sisteme Windows Vista kurmaya çalıştım sonra SSD'den boot edince GRUB falan yazdı HDD seçtim o zaman düzeldi. Sonra ben HDD'yi bilgisayardan çıkarıp SSD'ye yükleyecektim bir baktım PC açılmıyor RAM'i denedim ekran kartını denedim hala olmuyor. Şu an bilgisayarın fanları dönüyor ama hiçbir şekilde ekrana görüntü vermiyor. Bu sorunu nasıl çözebilirim?

@Recep Baltaş hocam bir bakabilir misiniz lütfen?

Yardım edecek yok mu?

Yardım etmediğiniz için teşekkürler sorunu kendim buldum.
  • Bilgisayarın güç kaynağının düzgün çalıştığını kontrol edin. Güç kablosunun takılı olduğundan emin olun ve güç düğmesine basıldığında fanların çalıştığını gözlemleyin.
  • Ekran kartını çıkarıp temizleyin, ardından tekrar yerine takın. Ekran kartının doğru bir şekilde oturduğundan emin olun.
  • RAM modüllerini çıkarın ve yeniden takın. Her bir RAM modülünü ayrı ayrı deneyerek sorunun modüllerden biriyle ilgili olup olmadığını kontrol edin.
  • Anakart üzerindeki BIOS pilini çıkarın ve birkaç dakika bekledikten sonra tekrar takın. Bu işlem BIOS ayarlarınızı sıfırlayacaktır.
  • Monitörü başka bir bilgisayara veya dizüstü bilgisayara bağlayarak çalışıp çalışmadığını test edin. Monitör sorunlu olabilir.
  • Bilgisayarı açtıktan sonra F2 veya DEL tuşuna basarak BIOS’a girme şansını deneyin. Eğer BIOS’a girebiliyorsanız, SSD’nin tanınıp tanınmadığını kontrol edin.
  • Tüm bağlantıların sağlam olduğundan emin olun, özellikle güç kablolarının ve veri kablolarının (SSD/HDD) bağlantılarını kontrol edin.

Sorunun devam etmesi durumunda, daha fazla teknik bilgi alabilmek için bağlantı elemanlarının markasını ve modelini belirtmeniz faydalı olacaktır.