Ben haftada 3 gün, tüm vücut antrenmanı yapıyorum tavsiye ederim. Her kas grubunu haftada 3 kez çalıştırabilirken aynı zamanda antrenman başına daha fazla kalori harcıyorum ve gün içinde yağ yakımını destekliyor doğru diyet ile birlikte. Compound egzersizlere dayalı 3 günlük bir program hayat boyu götürür.

Dinlenmeden tükenişe gitmek kesinlikle gelişmekle alakalı bir şey de.

Dinlenmediğimi kim söyledi bench 50dk sürüyor en az, son iki set drop oldu mu bir de muhabbet eklendi mi? Set araları ve dinlenme süreleri olacak antrenman 2/2:30 saat hatta bazen 3 saate kayıyordu.

4. gün çalışıyorsun işte o kası.

150 grama yakın protein alıyorum.

İşte ben 200/250'ye kadar çıkıyordum 84kgda.

Tabii herkesin vücut yapısı farklı ben yaptığımdan gerçek verim alıyordum. Öneri benimki sadece. Recep hocam deneyip deneyip bulmalı kendine en iyi programı yoksa hazır program bol.

Dinlenmediğimi kim söyledi bench 50dk sürüyor en az, son iki set drop oldu mu bir de muhabbet eklendi mi? Set araları ve dinlenme süreleri olacak antrenman 2/2:30 saat hatta bazen 3 saate kayıyordu.

4. gün çalışıyorsun işte o kası.

İşte ben 200/250'ye kadar çıkıyordum 84kgda.

Tabii herkesin vücut yapısı farklı ben yaptığımdan gerçek verim alıyordum. Öneri benimki sadece. Recep hocam deneyip deneyip bulmalı kendine en iyi programı yoksa hazır program bol.
Gerçek verim falan almıyordun. İlaç kullanmıyorsun, naturalsin. Ben de naturalim, üstün bir insan da değilsin. 250 gram protein almana da gerek yok.

15 set tükeniş göğüsle 15 set kaliteli set atma ihtimalin çok az. Mantıklı olan bunları ikiye bölmek, kastaki yorgunluğu yaymak ve genel sinir sistemi yorgunluğunu engellemek. Adam 100 kg bench atıyor, cidden buna denk bir ağırlıkla 15 set yaptığını düşün. Felaket bir fiziksel stres bu, fazla. Gereksiz. 15 set tükenişten verim almak zor.

6-6 bölünebilir.

Balık yiyebiliyorsanız bence balık yiyin tavuk yerine. Daha sağlıklı olursunuz çünkü omega 3 vs. daha fazla. Tavuk illaki yiyin fakat kendinizi şartlandırmayın. Ayrıca her gün için farklı hareketler yapmak yerine tüm hareketleri 1 günde yapmanız daha iyi olur.

Kendime bir program yaptım günlük evde yalnız kalırsam yapmaya çalışıyorum gerçekten fark etti vücudum şekillenmeye başladı. Yaklaşık 1 aydır yapıyorum bu arada. Sizin yapma amacınız vücut geliştirmek sanırım çünkü yeterince zayıfsınız. O halde kuru yemiş falanda yemelisiniz bence. Kilo alırsınız böylece.

Neyse yaptığım program şu. Tabi günlük mentaliteme göre değişiyor, bazı günler hiç yapmıyorum. Kendimi bunalmış ve hayattan bezmiş hissettiğim için.
20x mekik 3 tekrar veya 6 kez. Genel olarak 4 kez tekrar yapabiliyorum.
40 saniye plank. Daha 40 saniyeyi geçemedim, siz 1 dakika yapabilirsiniz 3 tekrar halinde. 😅
Russian Twist 50x
Mountain Climb 50x

Eğer istekli olursam bunları yine yapmaya çalışıyorum aynı gün içerisinde. Bunlar benim yaptığım ağırlık çalışmadan hareketler fakat işe yarıyor. Spor salonuna gitmeden yapılabilecek en güzel egzersizler bence.

Son düzenleyen: Moderatör:
Efendim ben ayrıntılı bilgi bilmem, onu bilenler söylesin ama ben spora giderken şu programları uyguladım. Her birini de sevdim, öneririm, bir göz atın.

Program 1

1. Gün​

1 Gün Dinlenme​

2. Gün​

1 Gün Dinlenme​

3. Gün​
Chest Press

4x12​
Shoulder Press

4x15​
Pull Down

4x12​
Pec FlyLateral RaiseT-Bar Row
Incline PressFront RaiseLat Pull Down
Seated Chest PressNeck PressVertical Row
Dumbell Curls

4x12​
Leg Press

4x15​
Push Down

4w12​
Barbell CurlsLeg ExtensionHalat
Scott CurlsLeg CurlsDips

Calf Raise
Mekik

4x15​
Mekik

4x15​

Mekik

4x15​

Program 2

1. Gün​
1 Gün Dinlenme​
2. Gün​
1 Gün Dinlenme​
3. Gün​
Incline Press
3x15​
Shoulder Press
3x15​
Pull Down
3x15​
Dumbbell BenchLateral RaiseSeated Cable Row
Dumbbell FlyFront RaiseT-Bar Row
Chest PressMilitary PressLat Pull Down
Pec FlyBarbell Row
Squat

3x15​
Dumbell Curls
3x15​
Leg PressT-Bar Triceps Extension
3x15​
Barbell CurlsLeg ExtensionPush Down
Hammer CurlsLeg CurlsHalat
Consantration Curls
Calf RaiseDips
Mekik
3x20​
Mekik
3x20​
Mekik
4x15​

Program 3

1. Gün​
1 Gün Dinlenme​
2. Gün​
1 Gün Dinlenme​
3. Gün​
Chest Press
4x12​
Shoulder Press
4x12​
Pull Down
4x12​
Seated Chest PressLateral RaiseLat Pull Down
Incline UpressFront RaiseVertical Row
Pec FlyT-Bar Row
Leg Press4x12
Dumbell Curls
4x12​
Leg ExtensionPush Down
4x12​
Barbell CurlsLeg CurlsHalat
Scott CurlsCalf RaiseDips
Mekik
4x10​
Mekik
4x10​
Mekik
4x10​

Son düzenleme:
Adam 100 kg bench atıyor, cidden buna denk bir ağırlıkla 15 set yaptığını düşün.

Her set maksimumunda olmicaksınki. Azar azar maksimumnun drop setine gelecek kadar arttıracaksın ağırlığı. Yoksa siz benim her set yüksek kilolarla girdiğimi mi zannettiniz?:giggle: Benchde mesela 60kg ile başlıyordum ısınma oluyordu bir nevi ilk set.

1. gün: Göğüs arka kol ön yan omuz.
2. gün sırt biceps arka omuz.
3. gün bacak karın.

Bu şekil 3 gün spor 1 gün dinlenme ile döngüyü devam. Ettirin. Suplement olarak kronik rahatsızlığınız yoksa kratin öneririm fiyatı uygun ve etkili. Ek olarak kan verin eksik vitaminleri alın takviye olarak. Ayrıca karbonhidrat almadığınız hafta olmasın. İnternette bir sürü site var makro hesabınızı yapabilirsiniz oralardan. Gelelim programa:

1. gün:
-Bench 4x12 son set boş bara kadar drop(yanızda bir spot olacak her bitirdiğinizde hızlıca plakaları çıkaracak siz sehpadan kalkmadan.
-Incline dumbell press 4x12 gene son set drop.
-Dumbell shoulder press 4x12 son set drop.
-butterfly/cable cross 4x12(hangi makine boş ise ona gidin dumbell flydan uzak durun omuz sağlığı için)
-Dips 3 set ne kadar geliyorsa.
-Triceps pushdown 4x12.
-Reverse pushdown 4x12.
-Lateral raise omuzlar ne kadar büyüsün istiyorsanı o kadar yapın;)
Not: Hareketlerin sırasında oynama yapabilirsiniz ben kendimde en iyi kan akışını bu şekil sağladığım için bu şekil sıraladım.

2. gün:
Barfiksle ısının.
-Lat pulldown 4x12 son set drop.
-t bar row 4×12 son set gene drop.
-Straith ARM pulldown 4x12 son set drop.
-Back exantion 3x10 kolay gelirse plaka alabilirsiniz.
-Face pull 4x12 son set drop.
-Barbel curl 4x12 son iki set drop(Z bar değil)
-Hammer curl 4x12 son iki set drop.
-Cable curl bekletmeli 2 set Allah ne verdiyse.
Not: Yukarıdaki nottaki dediklerim geçerli.

3. gün.
-5 dk bisikletle ısınma.
-Leg exantion 4x12 son set drop.
-Leg curl 4x12 son set drop.
-Leg press 4x12 drop yok.
-Squat 2x12 son set tükeniş.
-Calf raise tükenene kadar.
Dinlenme.
-Mekik tükeniş.
-Plank tükeniş.
-Cable crunch tükeniş.
Umarım fayfalı olmuştur şimdiden iyi basmalar. Unutmayın besin alımı düşük olursa antrenman kaliteli olmaz çok yiyin çok egzersiz yapın.
Aşırı fazla hacim var ve zaten drop setler kas gelişimine hiçbir katkı sağlamıyor. Aksine kas hasarını arttırıp toparlanmayı uzatır bir de neredeyse her harekette var.

Bir antrenmanda kas grubu başına efektif setler 5-6 civarı ile sınırlı. İlerleyen her sette sağlanan uyarı ciddi bir miktarda düşüyor. Bu setlerden kaçı tükenişe/tükenişe yakın çalışma seti bilmiyorum ama çok fazla.
resim_2025-07-01_231913725.webp

Arkadaşlar selam. Haftada dört gün spora gidiyorum.
  • Pazartesi göğüs
  • Çarşamba sırt
  • Cuma Omuz
  • Cumartesi bacak
Haftada göğüse sadece bir kere vurmak bana az geliyor açıkçası. Bir de Power Lifter bir arkadaşın programını uyguluyorum. Eskiden her biri 5 tekrarlı 9 set barfiks atardım. Şimdi onu 6'ya indirdim ama o bile fazla olabilir :) Yine her bir harekette 5x5 yapıyorum. Birisi geçen gün göğüste overtraining yapıyor olbilirsin dedi ki bence yapıyorumdur.

Bench'te maksimum 100 Kg X 4 yaptım ama şu an yapamayabilirim :) Yerimde sayıyor gibiyim. Hiçbir supplement almıyorum. Sadece ve sadece tavuk yiyorum. Yanına da salata. Bazen hafta boyunca carb almıyorum :)

Özetle kaldırım çiğineye çğneye bir yere geldim ama biraz fark yaratmak istiyorum.

Disiplin konusunda pek sıkıntım yok. Sabah 05:50'de kalkar, 06:30'da kepenkler açılınca salona girerim.

Artık bu 5x5 programını bırakmak istiyorum.

PPL programı önerilmekte. Siz ne dersiniz? Bir de ne ön ne de arka kol çalışıyorum. Sıfır :)

Hafta içi dört gün PP yapıp hafta sonu da L yapabilirim :) Bacağı haftada bir günden fazla yapmam. Leg press ağırlığım şu anda 420 KG.

Hem program hem de beslenme tavsiyelerinize açığım.

Tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkürler.

Her kas grubunu haftada en az 2 kere uyarmanız gerekiyor, aksi halde atrofi süresi uzun oluyor. Ben haftada 2 kere bacak çalışmanızı öneririm ancak 1 kere çalışmak istiyorsanız 5 günlük PPL yapmak mantıklı olabilir. Karbonhidrat almamanızın eğer sağlıksal bir nedeni yoksa bence karbonhidrat almalısınız. Kol çalışmamanız da kötü olmuş çünkü compound egzersizlerde biceps ve tricepsin lateral ile medial headi çalışsa da long headi çalışmıyor.

Pazartesi: Push A
Salı: Pull A
Çarşamba: Dinlenme
Perşembe: Push B
Cuma: Pull B
Cumartesi: Legs
Pazar: Dinlenme

Push A

Incline Bench Press 3 set
Pec Deck Fly 3 set

Cable Lateral Raise 4 set

Supinated Single Arm Pushdown 2 set