"Yattığın saatin önemi yok, kaçta yatarsan yat 7-8 saat uyusan yeterli." ifadesi yanlış. Çünkü insanın dünyadaki 24 saatlik gece-gündüz döngüsüne göre çalışan bir biyolojik saati vardır. Eğer gece uyumak yerine gündüz uyursan bu biyolojik saatinle çatışır ve uyku verimini düşürür. En iyisi 00:00'dan sonraya kalmamaktır aslında.
4 çok erken, günün ilerleyen saatlerinde uykusuz kalırsın. 6 verimlilik açısından en iyisi. Okulun olduğu zaman bile 6'da kalkınca okula gitmeden kendine vakit ayırabiliyorsun.
4-5 saat uyku normal yetişkin biri için bile yetersizken senin yaşındaki biri için iyice yetersiz. Uyanma saatin tatile göre iyi ancak mümkünse daha erken yat sağlık için.
4-5 saat uyku normal yetişkin biri için bile yetersizken senin yaşındaki biri için iyice yetersiz. Uyanma saatin tatile göre iyi ancak mümkünse daha erken yat sağlık için.
Selamlar, biliyorsunuz bugünlerde uyku düzenleri bozuldu ve benim gece 2, hatta 3 oluyor uyuma saatim. Bunu düzeltmek istiyorum ve çoğunlukla size sormak istedim. Kendi yaşıma göre kaç saat ve kaçta uyumalıyım?
Kaç saat uyuduğun önemli değildir. Uyuduğun uykunun verimli olup olmaması önemlidir. Çok fazla uyuman seni daha iyi yapmaz, aksine gün sonuna doğru daha yorgun düşersin. 6 saat verimli uyku en idealidir bana göre.
Yanlis bilgi. Kac saat uyudugumuz da onemlidir, saglikli bir uyku icin tum kosullari goz onunde bulundurmak gerekli.
5 saat verimli bir uyku, 7 saat verimsiz ve kalitesiz bir uykudan daha dinlendirici olabilir; burasi dogru. Ama bu kac saat uyudugumuzun onemsiz oldugu anlamina gelmez. Genel olarak yetiskinler icin onerilen uyku saati en az 7 saat, ortalama 7-9 saat civaridir. 5-6 saat uyumak, kaliteli dahi olsa uzun vadede yeterli kabul edilmez.