- Makaleler
- 1
Elindekinin degerini bilmeyen bir insandan daha fazlasina sahip olabilmesini hadi piyango vurup olsa bile elinde tutabilmesini bekleyemezsin.
Benim abim Amerikan vatandasi istedigi zaman bize davetiye gonderebiliyor vize alabiliyoruz mesela. Ve halimize sukrediyoruz. Gokten inmedi emek verdi calisti. Bu forumdaki ucuzcular da agzi acik izliyorlar sayesinde. Cok tatmin edici.Keşke doğarken hangi ülkede doğabileceğimizi seçebilseydik. ABD veya Almanya der geçerdik.
Bu forumda ölücü görmedim. DH forumda çok var.Benim abim Amerikan vatandasi istedigi zaman bize davetiye gonderebiliyor vize alabiliyoruz mesela. Ve halimize sukrediyoruz. Gokten inmedi emek verdi calisti. Bu forumdaki ucuzcular da agzi acik izliyorlar sayesinde. Cok tatmin edici.
O Turkiye'nin genel sorunu bizim millette olucu cok ve her yerdeler.
Elindekinin değerini bilmemek ne demek ? Daha iyisini istersen değerini bilmemiş mi oluyorsun ?Elindekinin degerini bilmezsen bu hayat sana hicbir zaman daha fazlasini vermiyor zaten.
Yani demek istediği şu sanırım. Kıymetini bil belki millette olmayabilir. Ama tabii her zaman en iyisini iste.Elindekinin değerini bilmemek ne demek ? Daha iyisini istersen değerini bilmemiş mi oluyorsun ?
Haline sukretmezsen elindekinin degerini bildigin soylenemez.Elindekinin değerini bilmemek ne demek ? Daha iyisini istersen değerini bilmemiş mi oluyorsun ?
Hicbir seyin gokten inmesini bekleme su anda Dunya'nin en zengin ulkesinde iki kolu sakat bir insan olarak da yasiyor olabilirdin. Mutlu olur muydun?Yani demek istediği şu sanırım. Kıymetini bil belki millette olmayabilir. Ama tabii her zaman en iyisini iste.
Yine sorumun cevabı bu değil. Ben elimdekini çöpe atmıyorum ki. Millet de benim kadar çalışsaymış veya şanslı olsaymış, ben elimdekini başkası benden kötü durumda diye bir kenara koymuyorum.
Yine cevap bu değil. Şükür etmek nedir bana açıklar mısın ? Daha iyisini istememek mi bir daha soruyorum.Haline sukretmezsen elindekinin degerini bildigin soylenemez.
Bunu yapan akil kitligi yasiyodur zaten. Sukretmek donakalmak daha fazlasini istememek degil. Istersen bir sozluk anlamina bak belki daha iyi anlarsin.Yine sorumun cevabı bu değil. Ben elimdekini çöpe atmıyorum ki. Millet de benim kadar çalışsaymış veya şanslı olsaymış, ben elimdekini başkası benden kötü durumda diye bir kenara koymuyorum.