Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Elindekinin degerini bilmeyen bir insandan daha fazlasina sahip olabilmesini hadi piyango vurup olsa bile elinde tutabilmesini bekleyemezsin.

Keşke doğarken hangi ülkede doğabileceğimizi seçebilseydik. ABD veya Almanya der geçerdik.

Keşke doğarken hangi ülkede doğabileceğimizi seçebilseydik. ABD veya Almanya der geçerdik.
Benim abim Amerikan vatandasi istedigi zaman bize davetiye gonderebiliyor vize alabiliyoruz mesela. Ve halimize sukrediyoruz. Gokten inmedi emek verdi calisti. Bu forumdaki ucuzcular da agzi acik izliyorlar sayesinde. Cok tatmin edici.

Benim abim Amerikan vatandasi istedigi zaman bize davetiye gonderebiliyor vize alabiliyoruz mesela. Ve halimize sukrediyoruz. Gokten inmedi emek verdi calisti. Bu forumdaki ucuzcular da agzi acik izliyorlar sayesinde. Cok tatmin edici.
Bu forumda ölücü görmedim. DH forumda çok var.

Elindekinin değerini bilmemek ne demek ? Daha iyisini istersen değerini bilmemiş mi oluyorsun ?
Haline sukretmezsen elindekinin degerini bildigin soylenemez.

Yani demek istediği şu sanırım. Kıymetini bil belki millette olmayabilir. Ama tabii her zaman en iyisini iste.
Hicbir seyin gokten inmesini bekleme su anda Dunya'nin en zengin ulkesinde iki kolu sakat bir insan olarak da yasiyor olabilirdin. Mutlu olur muydun?

Bu hayatta daha fazlasini elde etmek icin ihtiyacin olan seyleri sayayim. Sabir, inat, deger bilmek,saglik ve zeka. Bunlarin hepsine sahipsen zaten aslinda dunyanin en zengin insanlarindan biri sayilirsin. Gerisi iki adim otede.

Kıymetini bil belki millette olmayabilir
Yine sorumun cevabı bu değil. Ben elimdekini çöpe atmıyorum ki. Millet de benim kadar çalışsaymış veya şanslı olsaymış, ben elimdekini başkası benden kötü durumda diye bir kenara koymuyorum.

Benim çok şanslı olduğum konular var. Ailemden dolayı bulgar vatandaşlığımın onay sürecindeyim. Ama yine Green Card'da başvururum Amerika Avrupa'dan daha iyi diye. Şu an kazandığım parayı da zamanında çok çalıştığım için kazanıyorum. Sadece bölümümün bana verdiği temel bilgilere şükür edip bu bölümü kazanamayanlar da var deyip çalışmamalı mıydım? Diyeceksiniz biz sana çabalama demiyoruz ki diye ama şükür nedir o zaman ? Bilgisi olan yanıtlasın. Olduğundan daha kötü duruma geliyorsan ve buradaki ana karakter sensen sana yazar neden bana olmadı ?

Haline sukretmezsen elindekinin degerini bildigin soylenemez.
Yine cevap bu değil. Şükür etmek nedir bana açıklar mısın ? Daha iyisini istememek mi bir daha soruyorum.

Yine sorumun cevabı bu değil. Ben elimdekini çöpe atmıyorum ki. Millet de benim kadar çalışsaymış veya şanslı olsaymış, ben elimdekini başkası benden kötü durumda diye bir kenara koymuyorum.
Bunu yapan akil kitligi yasiyodur zaten. Sukretmek donakalmak daha fazlasini istememek degil. Istersen bir sozluk anlamina bak belki daha iyi anlarsin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.