Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 14 Eylül 2024
- Makaleler
- 1
Eki Görüntüle 211272
SS ler burada 1.450v verdim ramlere donuyor diye
Bu üçü Auto kalsın. Group B ODT ayarı değil ki bunlar. Benim sana dediğim ayarın adı tam olarak şu:
CA Group B ODT, CK Group B ODT, CS Group B ODT= RZQ/4 60 Ohm olacak. Bulamazsan yapacak bir şey yok, belki koymamışlardır, gizlidir bu kısımlar.
@elninolaz High Voltaj Mod açıp VDD-VDDQ 1.45 ver, VDDIO 1.4 kalabilir. ArdPtrInitval diye arattığında bir şey çıkmıyor mu? Ya da ARD diye arattığında.
Yok MSI biosta çıkmıyor@elninolaz High Voltaj Mod açıp VDD-VDDQ 1.45 ver, VDDIO 1.4 kalabilir. ArdPtrInitval diye arattığında bir şey çıkmıyor mu? Ya da ARD diye arattığında.
.
Bu şekilde bıraktım.
Son düzenleme:
@Ayhan Dönmez hocam şöyle bir habere denk geldim. EXPO profiline güncelleme gelecekmiş. Acaba ileride bu ayarları yapmamıza gerek kalmaz da AMD kurtarır mı bizi? Malum tRFC, FCLK, VDDQ vs bir sürü ayar yapıyoruz. Bunların hepsi ayarlanmış halde gelir mi ki? Yanlış bilmiyorsam şu anki EXPO sadece RAM OC yapıyor. Başka da bir şey yapmıyor.
- Makaleler
- 1
@Ayhan Dönmez hocam şöyle bir habere denk geldim. EXPO profiline güncelleme gelecekmiş. Acaba ileride bu ayarları yapmamıza gerek kalmaz da AMD kurtarır mı bizi? Malum tRFC, FCLK, VDDQ vs bir sürü ayar yapıyoruz. Bunların hepsi ayarlanmış halde gelir mi ki? Yanlış bilmiyorsam şu anki EXPO sadece RAM OC yapıyor. Başka da bir şey yapmıyor.
Manuel Tweak gibi olmaz, insan eli değmesi lazım. AI ya da hazır profiller hiçbir zaman tam tutmaz. Her halukarda kendin ayarlaman en iyisidir yani, tek çözüm yolu bu.
Genel geçer ayarlar ya sende çalışmayabilir hazır profiller, ya da daha iyisini yapabilecekken daha azı ile yetinmek durumunda kalırsın.
O halde bizim için değişen bir şey olmayacak. Şu anki profilimiz de gelecek olan EXPO’dan iyi. Gelse bile varsayalım ki EXPO 1.2 yaptık. Bu kendi yaptığımız ince ayarları da sıfırlayacak gibi görünüyor. Geçmeye değer bir durum yok gibi.Manuel Tweak gibi olmaz, insan eli değmesi lazım. AI ya da hazır profiller hiçbir zaman tam tutmaz. Her halukarda kendin ayarlaman en iyisidir yani, tek çözüm yolu bu.
Genel geçer ayarlar ya sende çalışmayabilir hazır profiller, ya da daha iyisini yapabilecekken daha azı ile yetinmek durumunda kalırsın.
@Ayhan Dönmez hoca slm msi bios update geldi bende deneyim dedim.
tRDWR 16'ya inmiyor 18 de bıraktım!
tRDWR 16'ya inmiyor 18 de bıraktım!
Son düzenleme:
- Makaleler
- 1
@Ayhan Dönmez hoca slm msi bios update geldi bende deneyim dedim.
Eki Görüntüle 216461
Eki Görüntüle 216462
FGR mod aktif mi acaba? Geçenki M_Ordering RELAXED mevzusu. Bunun Auto'su NORM'du.
FGR mod ne demek?FGR mod aktif mi acaba? Geçenki M_Ordering RELAXED mevzusu. Bunun Auto'su NORM'du.
tRFC2 vs sb ise onlar Auto da.
- Makaleler
- 1
Aynen, onlardan bahsediyorum. Onları 1-1 dener misin boot edecek mi? Eğer o ikisi boot ederse NORM'da şu anda. tRFC2 ve SB'den bahsediyorum. @elninolaz