Spora başlamayı düşünüyorum fakat aldığım harçlık ile yeteri kadar protein alamayacağım. Günlük 50g-60g protein ile az da olsa kas yapabilir miyim? Amacım en azından bir işe girene kadar vücudumdaki yağlardan kurtulup az da olsa kas yapmak. Öyle üst düzey bir vücut beklemiyorum zaten.

Spora başlamayı düşünüyorum fakat aldığım harçlık ile yeteri kadar protein alamayacağım. Günlük 50g-60g protein ile az da olsa kas yapabilir miyim? Amacım en azından bir işe girene kadar vücudumdaki yağlardan kurtulup az da olsa kas yapmak. Öyle üst düzey bir vücut beklemiyorum zaten.
Ben 2 aydır öyle protein hesabı yapmadan çalıştım. Gayet de kas yapılabiliyor. BAS!

Bol su içsen bile fayda eder. Çünkü kasların %70'ı sudan oluşur. Yine protein tüketmeye çalış, ama çok takılma.

Bence 60 gram yeterli ama her sabah yumurta ve akşamları da yemeğinize tavuk göğsü eklerseniz hem daha yüksek protein alırsınız hem de genelde daha uygun fiyatlı bir öğününüz olur.

Öncelikle değinmeden geçemeyeceğim ki yanıtlar bomba.

Bu soruya düzgün cevap verebilmek için; boy, kilo, yaş gibi özelliklerinizi de bilmek gerekir ama belirtmemişsiniz. Genel bir yorum yaparak sorunun cevabına gelecek olursak, (günlük 50-60 gram protein için) eğer sıfırsan evet, kasların gelişir. 3-4 ay boyunca düzenli ve doğru idmanlarla, bu seviyelerde günlük protein alarak da kaslarında gözle görülür gelişim görebilirsin. Sonrası için aynı şeyi söylemek pek mümkün değil.

Protein değeri yüksek olan ucuz besinleri tüketebilirsin. Yumurta, lor peyniri, tavuk ciğeri bunlara en iyi örnekler. Fakat özellikle tavuk ciğerini aşırıya kaçmadan tüketin. Onun haricinde 50-60 gram proteinle de bir şeyler inşa edersiniz fakat sağlık açısından konuşuyorum, dediğimi yapmanız daha mantıklı. 70-75 gram olsun en azından.

Öncelikle değinmeden geçemeyeceğim ki yanıtlar bomba.

Bu soruya düzgün cevap verebilmek için; boy, kilo, yaş gibi özelliklerinizi de bilmek gerekir ama belirtmemişsiniz. Genel bir yorum yaparak sorunun cevabına gelecek olursak, (günlük 50-60 gram protein için) eğer sıfırsan evet, kasların gelişir. 3-4 ay boyunca düzenli ve doğru idmanlarla bu seviyelerde günlük protein alarak da kaslarında gözle görülür gelişim görebilirsin. Sonrası için aynı şeyi söylemek pek mümkün değil.

Biliyorum işte. Bende o yüzden böyle konu açtım. Benim için mesela günlük 3000 kalori ile 120g protein almam lazım bu siteye göre.

Biliyorum işte. Bende o yüzden böyle konu açtım. Benim için mesela günlük 3000 kalori ile 120g protein almam lazım bu siteye göre.
Hocam sen bana boyunu, kilonu ve fiziksel durumunu (spor geçmişi, vücut durumu, vs.) söylersen ben de sana yardımcı olayım. Yaşını sormuyorum onu sonrasında belirtmişsin zaten.