ggbye
Başarılı
Hocam basladığı gibi error verdi.
Gdm acıp deneyeyim bir.
Gdm acıp deneyeyim bir.
Yine hata verdi hocam.
Sizce çözer mi?
tRCDRD → 40.
tRP → 38.
Son düzenleme:
Gdm acıp deneyeyim bir.
@ggbye, tRP ve TRCDRD'den ziyade voltaj arttırdınız mı?
Sırasıyla: 1.65 - 1.68 - 1.7
Çözmedi tRP ben voltaj artırayım bakalım.
Eski ayara aldım tRP ve diğerini, 1.68v teste gireceğim.
Çözmedi tRP ben voltaj artırayım bakalım.
Eski ayara aldım tRP ve diğerini, 1.68v teste gireceğim.
1.68 patladı. 1.7v teste alacağım.
1.7v patladı 5.600MHz CL24 iş görmez mi?
@ggbye, frekansı düşürdükten sonra pek bir önemi kalmıyor.
Benim önerim en başından beri 6000MT/s CL26, IMC'te bağlı olarak 6200-6400-6600 denenmesinden yana.
Başta da dediğim gibi 1.75 vdd civarı ister dr CL24 sende, sebebi ise 2x32 CL26 kit sahibi değilsin. CL26-24 için ziyadesiyle fazla istiyor Vdd'yi. CAS latency düşürmenin bedeli ne yazık ki bu. Gerçekten kullanmak istiyorsan 1.74-1.75 vdd verip iyi soğuttuğundan emin olduktan sonra rtp ile teste al, hata yoksa oyunlarda denersin. Nitro kısmının 1-2-1/1-2-0 olması ya da phy 36-36 yerine 34-34 Gear açık iken olması da ayrıca önemlidir, hepsi latency kısan ayarlar bunların. FCLK stabilse 2200 olsun mesela, predictive ayarı olmadan stabilse o da ekstra artı. Gear ve predictive ayarları arada buffer görevi görüyor, latency artışına sebep oluyor. Agresif senaryolarda, profillerde bu ikisine genelde ihtiyaç var.
Vddq 1.45, vdd IO 1.4 kalabilir. CAS Latency'deki ana sorun vdd şu anda. Başta dediğim şey geçerli, dr C24 eğer ki C26 binlenmiş 2x32 kitin yoksa çok zor safe voltajlarda.
Çok doğru. 6200 CL26 1.65 vdd, 1.45 Vddq'ya açıyor zaten, üzeri fanteziye kaçar. 6400 1:1 mod Dr'de açabilmesi olası değil. 1.3. 0. 0 pre AGESA sürümü ile belki başarabilir, 1.25-1.3 arası SoC ister. Refresh mod kısmı relaxed olarak güncellendi. ASUS-MSI için BIOS'ları buradan takip etmeniz uygun. @LH44 @Bandırmalı1965
![]()
AM5 AGESA/UEFI/BIOS List | SMU AM5/AM4 Table
docs.google.com
Hocam günaydın, CL26 sorun olmuyordu. Aşağıdaki ayarları kullanıyorduk, sanki öyle hatırlıyorum. Bu ayarlada düzeltmem gereken var mı? Daha sıkı ayarlar deniyebiliriz.
Hocam günaydın, CL26 sorun olmuyordu. Aşağıdaki ayarları kullanıyorduk, sanki öyle hatırlıyorum. Bu ayarlada düzeltmem gereken var mı? Daha sıkı ayarlar deniyebiliriz.
Nitro ayarı en iyisi hangisi oluyor onunla bir teste girelim.
@ggbye tavsiyem şu sürüme güncellemen yeni çıkan. BIOS default aldıktan sonra güncelle ve BIOS içerisinden güncelle. Rear I/O'dan flashback kullanmana gerek yok. 1.29 SoC'ta stabil olursa açarsın bu profili 6200 C26 olan, sana iletirim ekstra. Bellek kontrolcü davranışı değişti, 1.28-1.29 SoC voltaja stabil oluyorsa öyle kullan bunu. 2167-2200 FCLK stabilse ekstra iyi olur 6200 MT/s'de.