Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.
@Ayhan Dönmez son durum aşağıdaki görselde mevcut. Predictive ve relaks mod ayarlarına dokunmadım, Nitro default ayar galiba.
BIOS dediğiniz sürümü kurup. BT, wf, HD Audio ve iGPU kapattım. Başka hiçbir ayara dokunmadım.
Nitro kısmına dokunmadım, tRFC değerlerini değiştirdim. Sistem boot etti.
@Ayhan Dönmez son durum aşağıdaki görselde mevcut. Predictive ve relaks mod ayarlarına dokunmadım, nitro default ayar galiba.
BIOS dediğiniz sürümü kurup. BT, wf, iGPU kapattım. Başka hiçbir ayara dokunmadım.
Bu şekilde teste al, stabil ise tRFC kısmını biraz daha sıkarsan iyi olur. 10-15 dakika test süresi dolunca yeni değerler vereceğim. Ayarları kaydet yine de.
VDD IO kısmını 1.45 yapmış Auto bıraktığın için, 1.4 yeterliydi aslında. 1.45 de kalabilir, sorun yok. Dual Rank'ta belki gerekli olabilir. @ggbye
Bu şekilde teste al, stabil ise tRFC kısmını biraz daha sıkarsan iyi olur. 10-15 dakika test süresi dolunca yeni değerler vereceğim. Ayarları kaydet yine de.
Hemen teste giriyorum. Vantilatör kullanacağım bilginize.
@Ayhan Dönmez hocam şu an test içersindeyim. Soğutma aktif ettim, 15 dk ayarlı bitince dediklerinizi yaparız. Olabildiğince sıklaştıralım. En iyi değerleri almak istiyorum.
Hemen teste giriyorum. Vantilatör kullanacağım bilginize.
@Ayhan Dönmez hocam şu an test içersindeyim. Soğutma aktif ettim, 15 dk ayarlı bitince dediklerinizi yaparız. Olabildiğince sıklaştıralım. En iyi değerleri almak istiyorum.
@ggbye 10 dakika hata yoksa şu 3 değeri böyle değiş, Boot ederse görsel iletirsin. RELAXED çalıştığından emin olursun böylece. 360-248 ikilisi Boot ettirmeyebilir, bakmak lazım.
@ggbye Bunun ötesi sende olmaz, 1-2-0 Nitro Gear kapalıyken çok zorlar. 1-2-1 limittir. Unicorn değil sendeki çip ve anakart topoloji uygun değil fazla. 8 Layer olması kurtarıyor TUF'u senin senaryoda.
@ggbye 10 dakika hata yoksa şu 3 değeri böyle değiş, boot ederse görsel iletirsin. Relaxed çalıştığından emin olursun böylece. 360-248 ikilisi boot ettirmeyebilir, bakmak lazım.
@ggbye bunun ötesi sende olmaz, 1-2-0 Nitro Gear kapalıyken çok zorlar. 1-2-1 limittir. Unicorn değil sendeki çip ve anakart topoloji uygun değil fazla. 8 layer olması kurtarıyor TUF'u senin senaryoda.
@ggbye 10 dakika hata yoksa şu 3 değeri böyle değiş, boot ederse görsel iletirsin. Relaxed çalıştığından emin olursun böylece. 360-248 ikilisi boot ettirmeyebilir, bakmak lazım.
@ggbye bunun ötesi sende olmaz, 1-2-0 Nitro Gear kapalıyken çok zorlar. 1-2-1 limittir. Unicorn değil sendeki çip ve anakart topoloji uygun değil fazla. 8 layer olması kurtarıyor TUF'u senin senaryoda.