ggbye
Başarılı
Eki Görüntüle 219757
@ggbye şu ikili eğer böyle boot edip stabil olursa daha iyi. TRFC2-372 ve trfcsb-279 uygula.
Nitro ayarlarını paylaşın, diğerini de kapatıp BIOS içine kaydetmem gerek. Sonra tRFC değerini düşürelim?
Eki Görüntüle 219757
@ggbye şu ikili eğer böyle boot edip stabil olursa daha iyi. TRFC2-372 ve trfcsb-279 uygula.
Nitro ayarlarını paylaşın, diğerini de kapatıp BIOS içine kaydetmem gerek. Sonra tRFC değerini düşürelim?
Önce tRFC kısmını dene verdiğim 2 değeri. Boot ederse Nitro ile beraber teste al.
Nitro kısmına dokunmadım, tRFC değerlerini değiştirdim. Sistem boot etti.
Nitro kısmına dokunmadım, tRFC değerlerini değiştirdim. Sistem boot etti.
@Ayhan Dönmez son durum aşağıdaki görselde mevcut. Predictive ve relaks mod ayarlarına dokunmadım, nitro default ayar galiba.
BIOS dediğiniz sürümü kurup. BT, wf, iGPU kapattım. Başka hiçbir ayara dokunmadım.
Bu şekilde teste al, stabil ise tRFC kısmını biraz daha sıkarsan iyi olur. 10-15 dakika test süresi dolunca yeni değerler vereceğim. Ayarları kaydet yine de.
Hemen teste giriyorum. Vantilatör kullanacağım bilginize.
@Ayhan Dönmez hocam şu an test içersindeyim. Soğutma aktif ettim, 15 dk ayarlı bitince dediklerinizi yaparız. Olabildiğince sıklaştıralım. En iyi değerleri almak istiyorum.
Eki Görüntüle 219760
@ggbye 10 dakika hata yoksa şu 3 değeri böyle değiş, boot ederse görsel iletirsin. Relaxed çalıştığından emin olursun böylece. 360-248 ikilisi boot ettirmeyebilir, bakmak lazım.
@ggbye bunun ötesi sende olmaz, 1-2-0 Nitro Gear kapalıyken çok zorlar. 1-2-1 limittir. Unicorn değil sendeki çip ve anakart topoloji uygun değil fazla. 8 layer olması kurtarıyor TUF'u senin senaryoda.
Eki Görüntüle 219760
@ggbye 10 dakika hata yoksa şu 3 değeri böyle değiş, boot ederse görsel iletirsin. Relaxed çalıştığından emin olursun böylece. 360-248 ikilisi boot ettirmeyebilir, bakmak lazım.
@ggbye bunun ötesi sende olmaz, 1-2-0 Nitro Gear kapalıyken çok zorlar. 1-2-1 limittir. Unicorn değil sendeki çip ve anakart topoloji uygun değil fazla. 8 layer olması kurtarıyor TUF'u senin senaryoda.
Tamam hocam bunları da deneyeceğim. Daha sıklaşması gereken detay var mı?
1-2-0 deneriz hocam ne kaybederiz ki?
10dk test bitti sorun çıkmadı. Değerleri düşüreceğim.
10dk test bitti sorun çıkmadı. Değerleri düşüreceğim.