Testo Unit

Üstün
Makaleler
4
Hepinize merhaba tekrardan bir rehber ile karşınızdayım. Bu sefer vakit olduğundan biraz daha detaylı yazdım.
Not:Setler arası minimum 1dk dinlenin.

İlk gün:
1)Dumbell press(4 set her set 10-12 tekrar):

Neden chet press machine önermiyorsun?
Çünkü bir çok farklı salon gördüm ve neredeyse her makine göğüs ucu hizasında değil. Biraz daha yukarıdan indirip kaldırıyorsun ve buda omuza yük bindiriyor. Serbest ağırlık her zaman daha iyidir.

2)Inchline dumbell press(4 set her set 10-12 tekrar):

Neden ıncline bench press önermiyorsun?
Genellikle salonlardaki sehpa eğimi fazla oluyor ve yine omuza fazladan yük bindiriyor.

3)Triceps push down(4 set her set 10-12 tekrar):

4)Rope pushdown(4 set her set 10-12 tekrar):
:

5)Dips:

Evett ilk gün bitmiş durumda şimdi ufak bir hatırlatma yapayim. İlk 4-5 gün veya ilk hafta hamlık ağrısı olucaktır bu normal. Hemen telaşlanıp technolay sosyalde doktor olduğunu varsayarak konu açmayın.:)

İkinci gün:
1)Latt pulldown(4 set her set 10-12 tekrar):

2)Cable row(4 set her set 10-12 tekrar):

3)Dumbell row(4 set her set 10-12 tekrar):

Küçük bir hatırlatma sağ ve sol olarak yapıcaksınız yani sağ ile 10-12 tekrar sol ile 10-12 tekrar 1 set sayılıyor.
4)Dumbell curl(4 set her set 10 tekrar):

5)Hammer curl(4 set her set 10 tekrar):

6)Mekik(4 set ne 15 tekar, basit geliyorsa arttır veya plaka ile yap):

İkinci günün sonuna gelmiş bulunmaktayız. Şimdi burda kısa bir soru cevaplıyim. Başlangıçta hangi suplementi almalıyız derseniz hiç biri derim. Daha yolun başındayken yemek yemek bize en faydalı olucak şeydir.

Üçüncü gün:
1)Dumbell shoulder press(4 set her set 10 tekrar):

2)Lateral raise(4 set 12-14 tekrar):

3)Leg exantion(4 set her set 10-12 tekrar):

4)Leg curl(4 set her set 10-12 tekrar):

5)Leg press(4 set her set 10-12 tekrar):

Küçük bir öneri yapıyim burda, salondaki tüm ağırlıkları toplayıp leg press yapmayın hocadan küfür yiyorsunuz.:) Denendi onaylandı. Doğru form normal ağırlıkta yapın.

Şimdi haftada sadece üç gün mü salona gidiceğim diye sorucaksınız. Bu soru biraz size bağlı. Haftada 3 günde olur, üç gün yapıp 2 gün dinlenip tekrardan 3 gün yapmakta olur veya ben gaza geldim diyorsanız üç gün gidip bir gün dinlenip tekrardan üç gün şeklindede yapabilirsiniz ancak başlangıç için pek önermem. Şimdi önemli noktalara geçelim.

Isınmadan antremana başlamayın. Isınma olarak ne yapıcaz derseniz ilk gün şınav olur ikinci gün barfiks olur üçüncü gün ise salondaki bisiklette 1-2 dk sürüş olablir.
Kardiyo yapmalımıyız? Kardiyonun bir çok faydası vardır özellikle kalp ve metabolizma için. Ancak kilo almak isteyenler için ahım şahım bir gerekliliği yok. Kilo vermek isteyenler için antreman sonunda 15-20dk koşu bandında normal tempoda veya hafif yükselterek kardiyo yapabilirler.

Rehber bu kadardı okuduğunuz için teşekkürler soru veya öneriniz var ise seve seve alabilirim.

Hepinize merhaba tekrardan bir rehber ile karşınızdayım. Bu sefer vakit olduğundan biraz daha detaylı yazdım.
Not: Setler arası minimum 1dk dinlenin.

İlk gün:
1)dumbell press(4 set her set 10-12 tekrar):

Çünkü birçok farklı salon gördüm ve neredeyse her makine göğüs ucu hizasında değil. Biraz daha yukarıdan indirip kaldırıyorsun ve bu da omuza yük bindiriyor. Serbest ağırlık her zaman daha iyidir.

2)ınchline dumbell press(4 set her set 10-12 tekrar):

Genellikle salonlardaki sehpa eğimi fazla oluyor ve yine omuza fazladan yük bindiriyor.

3)triceps push down(4 set her set 10-12 tekrar):

4)rope pushdown(4 set her set 10-12 tekrar):
:

5)dips:

Evett ilk gün bitmiş durumda şimdi ufak bir hatırlatma yapayim. İlk 4-5 gün veya ilk hafta hamlık ağrısı olacaktır bu normal. Hemen telaşlanıp Techolay sosyalde doktor olduğunu varsayarak konu açmayın.:)

İkinci gün:
1)latt pulldown(4 set her set 10-12 tekrar):

2)cable row(4 set her set 10-12 tekrar):

3)dumbell row(4 set her set 10-12 tekrar):

Küçük bir hatırlatma sağ ve sol olarak yapacaksınız yani sağ ile 10-12 tekrar sol ile 10-12 tekrar 1 set sayılıyor.
4)dumbell curl(4 set her set 10 tekrar):

5)hammer curl(4 set her set 10 tekrar):

6)mekik(4 set ne 15 tekar, basit geliyorsa arttır veya plaka ile yap):

İkinci günün sonuna gelmiş bulunmaktayız. Şimdi burada kısa bir soru cevaplıyim. Başlangıçta hangi suplementi almalıyız derseniz hiçbiri derim. Daha yolun başındayken yemek yemek bize en faydalı olacak şeydir.

Üçüncü gün:
1)dumbell shoulder press(4 set her set 10 tekrar):

2)lateral raise(4 set 12-14 tekrar):

3)leg exantion(4 set her set 10-12 tekrar):

4)leg curl(4 set her set 10-12 tekrar):

5)leg press(4 set her set 10-12 tekrar):

Küçük bir öneri yapayım burada, salondaki tüm ağırlıkları toplayıp leg press yapmayın hocadan küfür yiyorsunuz.:) denendi onaylandı. Doğru form normal ağırlıkta yapın.

Şimdi haftada sadece üç gün mü salona gideceğim diye soracaksınız. Bu soru biraz size bağlı. Haftada 3 günde olur, üç gün yapıp 2 gün dinlenip tekrardan 3 gün yapmakta olur veya ben gaza geldim diyorsanız üç gün gidip bir gün dinlenip tekrardan üç gün şeklindede yapabilirsiniz ancak başlangıç için pek önermem. Şimdi önemli noktalara geçelim.

ısınmadan antrenmana başlamayın. Isınma olarak ne yapacağız derseniz ilk gün şınav olur ikinci gün barfiks olur üçüncü gün ise salondaki bisiklette 1-2 dk sürüş olabilir.
kardiyo yapmalı mıyız? Kardiyonun birçok faydası vardır özellikle kalp ve metabolizma için. Ancak kilo almak isteyenler için ahım şahım bir gerekliliği yok. Kilo vermek isteyenler için antrenman sonunda 15-20dk koşu bandında normal tempoda veya hafif yükselterek kardiyo yapabilirler.

Rehber bu kadardı okuduğunuz için teşekkürler soru veya öneriniz var ise seve seve alabilirim.

Ek olarak ısınma için 15-20 tekrar boyunca kendilerini yormayacak ama yaptıklarını hissettirecek ağırlıkla büyük kas gruplarında 1 set girmelerini önerebilirim. Sonuçta başlangıçta olan adamdan barfiks veya şınav beklemek biraz yanlış olabilir, yapabilse bile setlerini negatif etkileyebilir.

Hocam emeğinize sağlık, uğraşmışsınız baya. Birkaç notum var müsaadeniz ile, başlangıç seviyesinde öncelikle 4 set yapılmaz 3*12 yapılır, çünkü ilk günlerde kas hipertrofisi zaten çalışmaz :) İleri seviyede ise 4 set yapıldığı zaman 10-12 tekrar yapılmaz zira o zaman da kas hacmi artsın diye ağır girmek gerekir ki burada set sayısının makbul olanı 6-8 tekrardır.

Ufak bir dokunuş yapmak istedim, amacım sizi düzeltmek değil lütfen yanlış anlamayınız. Sevgiler.

Hocam emeğinize sağlık, uğraşmışsınız bayağı. Birkaç notum var müsaadeniz ile, başlangıç seviyesinde öncelikle 4 set yapılmaz 3*12 yapılır, çünkü ilk günlerde kas hipertrofisi zaten çalışmaz :) ileri seviyede ise 4 set yapıldığı zaman 10-12 tekrar yapılmaz zira o zaman da kas hacmi artsın diye ağır girmek gerekir ki burada set sayısının makbul olanı 6-8 tekrardır.

Ufak bir dokunuş yapmak istedim, amacım sizi düzeltmek değil lütfen yanlış anlamayınız. Sevgiler.

Haklısınız ancak hareket sayısını çok tutmadığım için 4 set önerdim. Küçük ve orta bölgeler için zaten set sayısı 8'i geçmiyor. Bu kişiden kişiye görede değişir mesela benim bir arkadaş 3 setten verim alırken ben 4 setten verim alıyorum ikimizinde uzun süre spor geçmişi olmasına rağmen(ikimizde ağır kilo az tekrar giriyoruz).

Haklısınız ancak hareket sayısını çok tutmadığım için 4 set önerdim. Küçük ve orta bölgeler için zaten set sayısı 8'i geçmiyor. Bu kişiden kişiye göre de değişir mesela benim bir arkadaş 3 setten verim alırken ben 4 setten verim alıyorum ikimizin de uzun süre spor geçmişi olmasına rağmen(ikimizde ağır kilo az tekrar giriyoruz).
Tabii hocam doğrudur, ben genelleme yaptım istisnalar elbette olacaktır.

Leg Press'e alternatif olarak Squat'ın da yapılması gerektiğini düşünüyorum. Bu hareketlerden yeni başlayanlar kaçmamalı. Hatta alternatifler arasına Deadlift bile eklenebilir, yapılmayacaksa da en azından çok tekrarlı Romanian Deadlifts yapılmalı. Bel bölgesini herkes ihmal ediyor. Benim gibi sedanter bir bireyseniz Core stabilizasyonu ve sağlığını korumak için önemli hareketler.

Ayrıca ben olsam yeni başlayan birisine mekik yazmam. Postür sağlığı için pull günlerine face pull yazarım. Karın kası olup "rounded shoulders" durumundan muzdarip olmayı kimse istemez.

Ayrıca arka kol için rope pushdown'ın yanında barla pushdown yapmak yerine kafa üstü extensionlar daha iyi.

Başlangıç olarak bölgesel çalışmak yerine ilk 1 ay bütün vücut olacak şekilde gün gün bölmemek daha sağlıklı olacaktır.

leg Press'e alternatif olarak Squat'ın da yapılması gerektiğini düşünüyorum. Bu hareketlerden yeni başlayanlar kaçmamalı. Hatta alternatifler arasına deadlift bile eklenebilir, yapılmayacaksa da en azından çok tekrarlı romanian deadlifts yapılmalı.

Eğer spor yapan kişinin hiç olmazsa birkaç aylık bir deneyimi varsa veya yanında ona doğru formları gösterecek biri varsa oldukça güzel olur ancak öyle bir şey yoksa pek bir yarar sağlamaz çünkü bu tip hareketlerin biraz daha doğru yapma gereksinimi oluyor.

Eğer spor yapan kişinin hiç olmazsa birkaç aylık bir deneyimi varsa veya yanında ona doğru formları gösterecek biri varsa oldukça güzel olur ancak öyle bir şey yoksa pek bir yarar sağlamaz çünkü bu tip hareketlerin biraz daha doğru yapma gereksinimi oluyor.

Her şeyin bir başı var. Ben Squat yapmayı anamın karnından öğrenmedim.

Not: Setler arası minimum 1dk dinlenin.

İlk gün:
1)dumbell press(4 set her set 10-12 tekrar):

Çünkü birçok farklı salon gördüm ve neredeyse her makine göğüs ucu hizasında değil. Biraz daha yukarıdan indirip kaldırıyorsun ve bu da omuza yük bindiriyor. Serbest ağırlık her zaman daha iyidir.

2)ınchline dumbell press(4 set her set 10-12 tekrar):

3)triceps push down(4 set her set 10-12 tekrar):

4)rope pushdown(4 set her set 10-12 tekrar):
:

5)dips:

Evett ilk gün bitmiş durumda şimdi ufak bir hatırlatma yapayim. İlk 4-5 gün veya ilk hafta hamlık ağrısı olacaktır bu normal. Hemen telaşlanıp Techolay sosyalde doktor olduğunu varsayarak konu açmayın.:)

İkinci gün:
1)latt pulldown(4 set her set 10-12 tekrar):

2)cable row(4 set her set 10-12 tekrar):

3)dumbell row(4 set her set 10-12 tekrar):

Küçük bir hatırlatma sağ ve sol olarak yapacaksınız yani sağ ile 10-12 tekrar sol ile 10-12 tekrar 1 set sayılıyor.
4)dumbell curl(4 set her set 10 tekrar):

5)hammer curl(4 set her set 10 tekrar):

6)mekik(4 set ne 15 tekar, basit geliyorsa arttır veya plaka ile yap):

İkinci günün sonuna gelmiş bulunmaktayız. Şimdi burada kısa bir soru cevaplıyim. Başlangıçta hangi suplementi almalıyız derseniz hiçbiri derim. Daha yolun başındayken yemek yemek bize en faydalı olacak şeydir.

Üçüncü gün:
1)dumbell shoulder press(4 set her set 10 tekrar):

2)lateral raise(4 set 12-14 tekrar):

3)leg exantion(4 set her set 10-12 tekrar):

4)leg curl(4 set her set 10-12 tekrar):

5)leg press(4 set her set 10-12 tekrar):

Küçük bir öneri yapayım burada, salondaki tüm ağırlıkları toplayıp leg press yapmayın hocadan küfür yiyorsunuz.:) denendi onaylandı. Doğru form normal ağırlıkta yapın.

Şimdi haftada sadece üç gün mü salona gideceğim diye soracaksınız. Bu soru biraz size bağlı. Haftada 3 günde olur, üç gün yapıp 2 gün dinlenip tekrardan 3 gün yapmakta olur veya ben gaza geldim diyorsanız üç gün gidip bir gün dinlenip tekrardan üç gün şeklindede yapabilirsiniz ancak başlangıç için pek önermem. Şimdi önemli noktalara geçelim.

ısınmadan antrenmana başlamayın. Isınma olarak ne yapacağız derseniz ilk gün şınav olur ikinci gün barfiks olur üçüncü gün ise salondaki bisiklette 1-2 dk sürüş olabilir.
kardiyo yapmalı mıyız? Kardiyonun birçok faydası vardır özellikle kalp ve metabolizma için. Ancak kilo almak isteyenler için ahım şahım bir gerekliliği yok. Kilo vermek isteyenler için antrenman sonunda 15-20dk koşu bandında normal tempoda veya hafif yükselterek kardiyo yapabilirler.

Ev içinde yapabilir misiniz?