Yaptım masaüstünde kasıyor hala. Testi başlattım ne zaman bitiyor?

90 dakika. Masaüstünde kasıyorsa hata verecektir zaten. Bir 5 dakika kadar dursun. Sonrasında Nitro kısmını 1-2-1 yerine 2-3-1 olarak değiştir. Bir de VDDP 1.1 vermiştin, o kısmı 1.05 çekip tekrar teste al. VDD-VDDQ kalsın şu anlık. Zararı yok. tWTRS-4 yerine 6 yapman gerekebilir bir de. Her kit stabil açamıyor onu. tRTP-16 yerine 24 yapman gerekebilir. Bunların hepsi M-Die sorunsalı. Bu çip üretimi normalde durmuştu. RELAXED mod ile beraber daha iyi performans veriyor İntel'deki gibi ama A-Die kadar iyi OC olamaz, uğraştırır.

@xsharke Dediklerimi uygula. Tekrar bakarsın. Önce 2-3-1 Nitro ve 1.05 VDDP ile teste al, sonrasında Timing'lere bakarsın.

Yaptım masaüstünde kasıyor hala. Testi başlattım ne zaman bitiyor?

Tekrar restart attı.

90 dakika test sürer. Ayarlar stabil değil.

Nitro 2-3-1 ve vddp 1.05 al. Masa üstünde test et. Sorun yoksa teste gir.

Sorun devam eder ise, tWTRS 6 ve tRTP 24 ayarlarını uygula. Teste gir.

25-30dk sonra hata verirse sıcaklık kaynaklı olabilir. HWiNFO indirip, sensörler bölümünden belek sıcaklıklarını açmanız test esnasında daha iyi olur. Sıcaklık yüksek gelirse, fan üfletmek çözüm olur. Şahsen masamda vantilatör bulunuyor.

Son düzenleme:

90 dakika. Masaüstünde kasıyorsa hata verecektir zaten. Bir 5 dakika kadar dursun. Sonrasında Nitro kısmını 1-2-1 yerine 2-3-1 olarak değiştir. Bir de VDDP 1.1 vermiştin, o kısmı 1.05 çekip tekrar teste al. VDD-VDDQ kalsın şu anlık. Zararı yok. tWTRS-4 yerine 6 yapman gerekebilir bir de. Her kit stabil açamıyor onu. tRTP-16 yerine 24 yapman gerekebilir. Bunların hepsi M-Die sorunsalı. Bu çip üretimi normalde durmuştu. RELAXED mod ile beraber daha iyi performans veriyor İntel'deki gibi ama A-Die kadar iyi OC olamaz, uğraştırır.

@xsharke Dediklerimi uygula. Tekrar bakarsın. Önce 2-3-1 Nitro ve 1.05 VDDP ile teste al, sonrasında Timing'lere bakarsın.
Bütün ayarları uyguladım VDD 1.1 olacak şekilde Gigabyte yazısında kaldı, yeniden başlattım Otomatik Onarım ekranına attı. Windows'a girdim masaustu hala kasıyor.

Bütün ayarları uyguladım VDD 1.1 olacak şekilde Gigabyte yazısında kaldı, yeniden başlattım Otomatik Onarım ekranına attı. Windows'a girdim masaustu hala kasıyor.

Timing ya da 6200 stabil olmadığından donar, hızlı davranman lazım. VDD 1.5, VDDQ 1.45, VDD IO 1.4 kalsın. VDDP 1.05, SoC Voltage 1.28 kalsın. Nitro kısmı 2-3-1 kalsın, bu şekilde teste alman lazım.

Timing ya da 6200 stabil olmadığından donar, hızlı davranman lazım. Vdd 1.5, vddq 1.45, vdd IO 1.4 kalsın. Vddp 1.05, SoC voltage 1.28 kalsın. Nitro kısmı 2-3-1 kalsın, bu şekilde teste alman lazım.

Şu an değerler zaten öyle, tWTRS 6 ve tRTP 24 yapmıştım bu şekilde teste alayım mı?